Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Napajalni kabli - kje tiči "trik"
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 155, 156, 157 ... 164, 165, 166  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ro-bi

Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55
Kraj: črna

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2015 23:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda tok elektronov, ki sili proti povšju žice, izolacija nekako potisne nazaj v center žice?
Laughing
Tole me spominja na orgonske topove.....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 04, 2015 10:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
Morda tok elektronov, ki sili proti povšju žice, izolacija nekako potisne nazaj v center žice?
Laughing
Tole me spominja na orgonske topove.....
Orgon rocks, ganljive so izpovedi tistih nesrečnikov, ki cel dan poslušajo orgonske poke namesto siničk v gmajni. Pa na slavne chemtraile zaradi katerih živimo v iber zastrupljeni dlje kot smo nekoč tud, če veš o kondenčnih sledeh letal in jetstreamih malo ali nič. Laughing
Članki o eddy currents- Foucaltovih tokovih(by Roger Skoff) garantirano pomagajo, da ne boš preveč orgoniziral kako naj bi se elektroni kurbali na žici.
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 04, 2015 11:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Med najboljšimi "zidnimi" napajalci ...

Najnovejši Acrolink, cena seveda na primernem nivoju Wink
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2016 22:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živ, a se komu morda "valja" kakšen meter oz. pribl. 2 x 40cm običnega Lapp ölflex ipd. trožilnega 1,5mm2 oklopljenega kabla? Hvala
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 11, 2016 18:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če potrebujete debel kabel z oklopom

https://www.facebook.com/inverse/videos/902468889801559/?fref=nf
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2016 16:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj dosti ne mislim dodajat o kablih.
Bom raje o tem, zakaj je audio zame in veliko drugih audiofilov totalna uživaška avantura in vsaka avantura ima vedno nadaljevanje v novih avanturah in audio to omogoča in bogato vrača vloženo znanje, denar in čas.
Je pa res, da ima vsak človek svoj pogled na to kako avantura zgleda..

Različnih in njim podobnih audio kablov sem do sedaj sedaj izdelal nekaj 100(od tega nekih 5% iz kabla, ki sem ga kupil na meter in ga je bilo samo potrebno terminirat), vse ostale sem naredil iz žice in ji dodal svojo izolacijo..
Sistem in zvočnike sem prežičil v notranjosti 3X, vsaj tolikokrat sem zamenjal vse RCA-banana-IEC vtičnice in na ta način prišel do skoraj optimalnih..

Prvi kabli za moj sistem so bili moje kopije Hajdinjak labs reference.
Bojanovi kabli so prepričljivo nadigrali QED silver anniversary, Dietz in Osnovne modele Transparenta.
Od tedaj naprej sem delal svoje kable, razen power kablov, teh sem se lotil šele 4 leta nazaj, ko sem Hajdinjakove in Tempoelectricove kable že zdavnaj nadomestil z svojo tech platformo kablov.

Na neki točki sem po naključju, ko sem ulaufaval nov power kabel na TVju, ostrmel, ker se je HDMI slika ne samo izboljšala, postala je malone popolna.
Sicer sem že leto prej doživel isti šok, ko sem ulaufaval podoben power kabel na PCju, ki poganja music server.
Zvok serverja je pokazal kvalitete, ki bi jih pričakoval po neki smiselni predelavi serverja(teh je bilo kar nekaj, večino so "zakrivili" zelo sposobni tech prijatelji s tega foruma)
Če pogledamo v drobovje PCja ali TVja ne bomo našli ne napajalnikov ne pasive, ki bi imela zveze z audiom..

Ker pa v čudeže ne verjamem, tudi če jih vidim in slišim, sem imel dovolj časa, da poskušam ugotoviti zakaj je tako.
Odvadil sem se kogarkoli prepričevat, vsak ima svoje izkušnje.
Moje izhajajo iz gradnje in nadgradnje kablov, preučevanja audio kablov in trga audio kablov, ki nikoli ni dopuščal, kot tudi avtomobilski trg ne, da bi Rolls Royce tehnologijo prodajali po cenah Renault Megana.
Zakaj nikjer ne boste zasledili tehnoloških postopkov izdelave najdražjih kablov?
Zasledili pa boste kako so narejeni mainstream kabli?
Ker so si zadnji omenjeni po zasnovi večinoma podobni. Toliko cvenka, toliko kabla..
Ker lahko top modele nehajo delat, če bi objavili kako so narejeni, ker bi si jih ljudje delali sami.
Četudi generalno vem, kako so narejeni top kabli, nima smisla ponazorit-kopirat takega kabla, ker je tak kabel izjemno kompleksna celota različnih materijalov in znanj in verjetnost, da bi nekomu uspelo dobiti točno te materijale in jih "zložiti" v celoto, ki bo delovala podobno je zelo majhna.

Je pa možno vedno svojo tehnološko platformo, ko jo enkrat razviješ, stestirati z določenimi vgrajenimi znanji top modelov audio kablov in ta znanja integrirat vanjo, če stvar deluje..
Če deluje, "pove serija protipov od katerih je vsak malce drugače zasnovan in na koncu izberem najboljša dva in taka tech platforma deluje. In ker jo poznam, ji sledi nova nadgradnja po veliko premisleka in zbiranja uporabnih info, tej pa nova, itd..

Ne zaradi denarja, zaradi zabave, ki je toliko večja vsakič, ko se človek nauči nekaj novega.
Prototipe prvo dodobra preizkusim doma in šele nato počasi pri prijateljih, ker se je užitek se družit in poslušat sisteme, ki večinoma že takoj pokažejo presežnike in sisteme, ki jih že dobro poznam.
Kar definitivno je spodbuda, ko sistem in želje in filozofijo prijatelja in filozofijo po kateri nadgrajuje svoj sistem približno skapiram in to z velikim pridom porabim za naslednje izboljšave.

Viška časa za množično izdelavo kablov nimam, ker imam še en hobi, ki zahteva ogromno kvalitetnega planiranja in v okviru tega hobija imam svojo, že skoraj 800 člansko FB SLO-mednarodno romarsko skupino povezano z podobnimi romarskimi skupinami po Evropi in svetu ..
jernejx

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2016 18:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mestpu, samo toliko, da boš nehal sanjati: tvoji kabli brez oklopa prinesejo v sistem ravno toliko slabega, kot jo dosežeš ti z ostalo konstrukcijo kabla, ki ni slaba, je zelo dobra in premišlnjena. Daj si malo preberi prosim kaj povzročajo radijske in emi ter rfi motnje našim sistemom. S tvojimi kabli lovimo točno te motnje in imamo občutek kako fino je, ko ima sistem večjo svetlosti in več detajlov, a žal poslušamo motnje. Če je komu to všeč naj jih kar posluša, jaz jih sigurno ne bom Wink

Ko boš uspel narediti dober kabel z oklopom potem se mi pa le javi, ker ga bom z veseljem preizkusil in potem kupil.

Sicer ponavadi ne grajam ampak, ko je preveč je pa preveč Wink

Jernej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2016 18:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:

Različnih in njim podobnih audio kablov sem do sedaj sedaj izdelal nekaj 100(od tega nekih 5% iz kabla, ki sem ga kupil na meter in ga je bilo samo potrebno terminirat), vse ostale sem naredil iz žice in ji dodal svojo izolacijo..

@mest pu ob vsej tej količini bi se pa spodobilo, da bi svoj sistem nadgradil tudi s katerima od teh dveh stvari, da bi tudi mi, ki na "padamo" na tvoje kable imeli kaj od njih.

ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2016 21:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2016 21:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jernejx je napisal/a:
Mestpu, samo toliko, da boš nehal sanjati: tvoji kabli brez oklopa prinesejo v sistem ravno toliko slabega, kot jo dosežeš ti z ostalo konstrukcijo kabla, ki ni slaba, je zelo dobra in premišlnjena. Daj si malo preberi prosim kaj povzročajo radijske in emi ter rfi motnje našim sistemom. S tvojimi kabli lovimo točno te motnje in imamo občutek kako fino je, ko ima sistem večjo svetlosti in več detajlov, a žal poslušamo motnje. Če je komu to všeč naj jih kar posluša, jaz jih sigurno ne bom Wink

Ko boš uspel narediti dober kabel z oklopom potem se mi pa le javi, ker ga bom z veseljem preizkusil in potem kupil.

Sicer ponavadi ne grajam ampak, ko je preveč je pa preveč Wink
Kolikor se spomnim sem ti podaril žico in izolacijo, kaj si počel z njo ne bi vedel..
Za protiuslugo si mi podaril aluminij folijo za tesnit raufnke, ki je nisem rabil, pa si jo potem prišel iskat in si jo vzel nazaj...
Takrat si navdušeno gor nataknil neke no name činče in kabel nosil okoli in vsi so bili, tako si rekel, navdušeni, koliko boljše igra od česarkoli..
skeptik

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:35
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2016 21:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@mestn pu:

Prebral sem ta in "tadrugi forum". Nisem pa našel od tebe niti ene informacije, kako tvoje kablovje testiraš. Ne rečem, da niso OK, jih ne poznam.

Imaš kakšen test-box ki meri odziv izhoda proti vhodu? Seveda v frekvenčnem razponu slušnega področja.
Citiram:
Na neki točki sem po naključju, ko sem ulaufaval nov power kabel na TVju, ostrmel, ker se je HDMI slika ne samo izboljšala, postala je malone popolna.

Rolling Eyes
To pa je nekaj novega.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2016 21:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:

@mest pu ob vsej tej količini bi se pa spodobilo, da bi svoj sistem nadgradil tudi s katerima od teh dveh stvari, da bi tudi mi, ki na "padamo" na tvoje kable imeli kaj od njih.

Glej odgovor jernejux.
Z šenkavanjem sem do danes res blazno obogatel. Laughing
jernejx

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2016 21:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mestenpu, že pol Slovenije ve, da posrebrene žice iz škatlice za cigare, res lepo zvenijo, če pa so oklopljene pa zvenijo še mnogo bolj prav.

Ker vsi "cin, cin" zvoki, ekstra detajli in ekstra svetlost, ki prihaja iz teh žic, če so neoklopljene niso nič drugega kot motnje. Če pa je konstrukcija pravilno izvedena pa je vse slišati veliko bolj prav.

Za začetek začni testirati na kakšnem bolj zdravem sistemu, kot tvojem domačem. Domžale so pa itak zakon, kjer imamo zavidanja močne radijske motnje Wink

Mogoče pa je čas, da se obvesti še drugi del Slovenije iz katere škatle za cigare prihajajo te žice. Mogoče pa kdo želi še kakšen načrt, kako si zgradi napajalni ali pa interkonekt kabel, če želi poslušati motnje seveda. Če pa želi zdravo konstrukcijo pa bo raje za načrt povprašal koga drugega Wink

Me pa še vedno nič ne moti, če je kdo zadovoljen s tvojimi kabli, pač so mu všeč motnje in prav je tako. Lastne želje morajo biti na prvem mestu Wink

Jernej
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2016 21:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

skeptik je napisal/a:
@mestn pu:

Prebral sem ta in "tadrugi forum". Nisem pa našel od tebe niti ene informacije, kako tvoje kablovje testiraš. Ne rečem, da niso OK, jih ne poznam.

Imaš kakšen test-box ki meri odziv izhoda proti vhodu? Seveda v frekvenčnem razponu slušnega področja.
Citiram:

Rolling Eyes
To pa je nekaj novega.
Novega? Oyaide izdeluje kable za TV.
Kar sem izvedel od prijatelja potem, ko je slika z mojim kablom na mojem TVju postala toliko boljša, HDMI slika pa praktično popolna..
Zato sem si naredil še cel kup podobno, a malce drugače koncipiranih kablov in na ta način spoznal, da se celo barvna razmerja, globina in globinska ostrina ravnanje rastrov v popolne črte spremenijo z zasnovo in tipom vtičev.
90% testiranih vtičev od nekje 20ih ne pokaže nič kaj dosti..

Problem pri plug&play testiranju na TVjih je, ker imajo TVji danes kup raznih verzij IEC priklopa in rabiš prilagoditveni vmesnik IEC-non IEC, ki se ga kot vse, dobi na netu.
Vmesnik sem kupil bratu in tako bo prvi plug&play test na drugačni TV kišti preko vmesnika pokazal kako to deluje na drugačnem tipu TVja..

Zadeva krasno deluje na D3 vmesniku Telemacha, ne deluje pa na kišti za analogni signal.
Zvok je temu primerno boljši, ker je audio sistem za TV prikopljen, enako kot TV, na power lajšto z power kablom, oboje ožičeno identično kot kabel za TV.
In ker imam rad svoja ušesa in oči, sem preizkusil na TVju glavni top power kabel mojega audio sistema, na katerem je odlična kombinacija top vtičev za 200EUR.
Ta pa slikovno že odščije vsak CRT in plazma TV, slika je tako lepa in neutrujajoča za oči, kontrasti fenomenalni kot pri profi fotoaparatih, da bi kar gledal TV dneve in dneve, s tem, da nisem nek TV fan.

Nazadnje urejal/a mestn pu Čet Mar 03, 2016 21:55; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
jernejx

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2016 21:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Heheheh, dej raje povej, da imaš pred tem v veji legradovo letev, ki naredi večji del naloge Laughing

Tvojo razdelilno letev sva na televizorju testirala dva in pri obeh rezultat isti kot prej, na ojačevalcu pa se je celo slišalo slabše kot na prejšnji letvi, res vrhunski rezultat Wink

Če sistem ni zdrav potem se vsaka malenkost, ki jo spremniš v sistemu pozna, to sem na svoji koži še kako občutil sam pri gradnji 8-kanalne aktive. Ko sem odpravil vse težave z impedančnimi ujemanji in digitalnim klipingom pa je bilo skoraj vseeno kakšen kabel sem priklopil v sistem, razlike so sicer bile, samo zelo minimalne.

Jernej
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 155, 156, 157 ... 164, 165, 166  Naslednja
Stran 156 od 166

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu