Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Denon CD predvajalnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2015 12:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Antun je napisal/a:
Mislim, da se še lep čas ni treba bati da bodo CD-ji izginili tako kot klasični gramofoni in vinilke niso izginile. Osebno mislim, da za to obstaja več razlogov:
1. Razširjenost CD-jev in CD predvajalnikov.
2. Dostopna cena CD predvajalnikov (razpon novih je od par sto EUR pa do kdo ve kje). Če zvok ni OK imaš še vedno nekaj maneverskega prostora z zunanjim DAC-om in kabli.
3. Enostavna uporaba, odpreš vratca, položiš CD in pritisneš play.
4. Niso vsi entuziasti nad novimi tehnologijami in vsem kar zraven pride v paketu, ker se je treba nekaj novega naučit uporabljat. Z novimi tehnologijami pridejo tudi druge težave ali pa izzivi. Pri tem je treba seveda kar nekaj na novo investirat, če hočeš imeti na nivoju. Morda poganjajnje z diskov razkrije pomanjkljivosti trenutnega sistema, pa je treba npr. zamenjat ojačevalec, zvočnike itd. da bi sploh bilo poslušljivo...
5. Nekaterim se ne da s tem ukvarjat, ker so še druge stvari v življenju.
6. Nekaterim bolj ustreza, da lahko primejo CD v roke, preberejo knjižico.
itd.

Nekateri bodo šli popolnoma stran od CD predvajalnikov, nekateri bodo kombinirali, nekateri bodo ostali pri CD-jih, nekateri bodo na vinilkah itd. Ali bo večina šla v to smer, da bodo imeli vse na diskih bo čas pokazal.
Za enkrat kaže da se premika v to smer... čez pet let bodo spraševali kaj a ti imaš še CD-je? A to sploh še obstaja? Čez 10 let bodo pa morda nekateri nazaj lezli na CD-je...tako kot na vinilke, ker jim zvok na CD-jih ni ustrezal (preveč sterilen, preveč mehanski, ni prijetno za poslušanje itd. ali pa bodo že našli nek vzrok, ki ga danes ne poznamo)

Prednosti diskovnih pogonov je kar nekaj. Ne zaseda prostora, ker že zbirka kakšnih 2.000 CD-jev zaseda kar konkreten prostor v stanovanju, omogoča večjo fleksibilnost za doseganje boljšega ali drugačnega zvoka, resoulcijo, upravljanje z zbirko preko računalnika, tablic, pametnih telefonov itd.

Lepo napisano. Se strinjam. Jaz cdp-ja nisem nabavil, ker enostavno nisem imel dovolj velike zbirke cdjev (sem recimo samo nekaj let bolj resno v hifiju) in mi je bilo lažje dostopno si nabaviti nek music streamer in imeti glasbo (flac) na diskih. Nekaj sem je kupil, veliko dobil od prijaznih, željnih pomoči soforumašev... Smile
Je pa res, da pri vsej tej napredni tehnologiji, ki se uporablja danes, človek začne kr malo stremeti k čisti analogiji. Ampak to pa terja vsaj zame morda malo preveč €€€. Se opravičujem za off topic.

LP,
Simon
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vinylfreak86

Pridružen/-a: Pon Okt 2013 21:57
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2015 13:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Drugače pa imajo vsi novi CD predvajalniki usb vhod in lahko tako preko njega predvajaš flac in mp3 formate. Vendar mene to ne zanima, ni moj stil.

Klasični CDji (pri tem ne mislim na SACD in Blu-ray) bodo po mojem še dolgo, saj predstavljajo precej poceni format, ki lahko da zelo dober zvok. Seveda pa se produkcija CDjev pri proizvajalcih zmanjšuje na račun vinila.
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2015 19:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prehod večine na streamanje v takšni ali drugačni obliki je dobro tudi za kupce glasbe na CD-jih - rabljeni ploščki so postali izredno poceni. Ravno tako včasih kakšni dražji/boljši CD playerji. Je pa pri teh res vprašanje koliko časa bodo še delovali oz. koliko časa bodo dobavljivi rezervni deli. Dosti starih "mrcin" je že danes uporabnih samo še za uteži oz. štoperje za vrata.

Muzika z računalnika je lahko po kvaliteti čisto super - ni pa, čeprav mogoče mnogi trdijo drugače, to tako zelo simpl to doseči. Prevečkrat in prehitro lahko vse skupaj postane sterilno - še posebej ob poplavi poceni sigma-delta DAC-ev, ki obljubljajo nebesa za ceno parih malo boljših kosil...

Je pa tudi mene danes na sejmu šokiralo da je že večina demonstratorjev predvajala z računalnikov.

Za moje pojme bo sicer vedno večji prehod na streamanje v smislu Spotify-ja, Tidal-a - verjetno bo enako kot prodaja CD-jev upadal tudi nakup (download) stisnjenih ali nestisnjenih datotek, še posebej sedaj, ko se je ponudnikom streamanja pridružil tudi Apple.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vinylfreak86

Pridružen/-a: Pon Okt 2013 21:57
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2015 12:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Cd predvajalnik je končno prispel. Lepo izdelana zadeva, zadaj naprave sicer piše "Made in Malaysia", vendar me to ne moti, saj že na mojem Pioneerjevem kasetniku iz 90. let piše enako in še vedno odlično deluje. Ko pa sem vanj vstavil Straussove simfonije Deutsche Grammophona pa me je skoraj kap, saj nisem pričakoval tako kvalitetnega zvoka. Z napravo sem res zadovoljen.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu