Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

stereo sistem za 5000 eur
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 22, 23, 24  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 16:43    Naslov sporočila: stereo sistem za 5000 eur Odgovori s citatom

Dober dan

Prva tema v high end forumu Smile

Vezano na zelo zanimivo debato v
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=831&postdays=0&postorder=asc&start=60

me zanima ali je za cca 5000 eur že možno sestavit high end sistem.
Če je to izvedljivo, potem vas vabim da napišete vaše predloge.

Pri tem imam v mislih vse komponente potrebne da pride zvok iz zvočnikov; od izvora zvoka (cdp, SB...), do ojačevalcev, kablov, zvočnikov....

Torej združimo moči in sestavimo dober sistem za 5000 eur.

Hvala
LP

ps, da ne bo nesporazuma, sam ne kupujem takega sistema, zanima me samo kaj se da dobit za 5000 eur

Nazadnje urejal/a kumer Čet Dec 31, 2009 20:59; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 17:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po mojih ušesih bi rekel da bi prej potreboval 5k po komponenti..
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 17:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, vsak ima svoje mnjenje !!!
Odvisno koliko smo lačni in kaj smatramo high end sistemom.
Združiti moči nažalost nemoremo ker ukusi,ušesa,parametri so različni in pride do ..............
Nebom našteval komponente ker ni potrebno. Smatram pa da se da za 5 tisočakov narest high end sistem kateri prekosa marsikateri dragi sistem.
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

prenosnik -> USB -> asinhrono -> DAC+shunt -> LTP JFET, LPF>100 kHz -> MOSFET -> open baffle

ali

Squeeze -> DAC+shunt -> LTP JFET, LPF>100 kHz -> MOSFET -> open baffle
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 21:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naslov posta je stereo sistem za 5000€. Napačno. Naslov bi moral biti High End za 5000 €.
Jasno, da HighEnda(HE) ni za 5000, lahko pa sestaviš dober stereo sistem. Če pogledaš cenike nekaterih audio izdelkov iz HE nujnih za sistem: CDP, gramofon, predojačevalnik, ojačevalnik, par zvočnikov, kabli, omarice, ki sodijo v temo, teško, da imaš dovolj denarja za CDP. Nima smisla besedičit o HE. Lahko pa sestaviš dober srednji sistem:
Npr: Naim CD in ojačevalnik, Spendor zvočnike, ProJect gramofon, ostanek za kablovje in omarico, ali pa Cyrus 8 CDP in ojačevalnik iz iste serije, Clearaudio gramofon, Spendor zvočnike, za kable in omarico bi treba še nekaj dodati. Copland CD 823 in ojačevalnik 405 s potrebnimi kabli že presegata ceno, da se še kaj skombinirati z Unison R.,Pathos, Marantz, Arcam,Primare,Lema,Exposure,Rotel,Roksan in podobni, a to ne sodi v HE.
Če povzamem, v High Endu 5000€ ne zadostuje za kable, žal.

LP
Nazaj na vrh
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2010 12:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

markoni je napisal/a:
Ja, vsak ima svoje mnjenje !!!
Odvisno koliko smo lačni in kaj smatramo high end sistemom.
Združiti moči nažalost nemoremo ker ukusi,ušesa,parametri so različni in pride do ..............
Nebom našteval komponente ker ni potrebno. Smatram pa da se da za 5 tisočakov narest high end sistem kateri prekosa marsikateri dragi sistem.

ce se da prs, da podkrepis to z kaj vec kot zgornjo smelo izjavo.

lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
zvocnik

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2010 12:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ce bi jaz gradil sistem se enkrat, bi ga gotovo okoli planarskih zvocnikov. potem, ce gremo na trg rabljene robe imamo zelo dobro moznost, da sestavimo zelo spodoben sistem za predlagan denar.

recimo:
zvocniki, magneplanar 1.6

ojacevalnik, kaksen z dosti toka:
bryston, klasika za planarje
theta dreadnaught, ker je to multi channel se ga lahko rabi kot bi-amping
spectron, vrhunska rec in danes se ga preko luze dobi za zelo nizke cene

predojacevalnik, na elektronke:
joule electra
vtl
bat

zgornje bi bilo srce sistema, za cdp in kable je vec prostora sicer pa tukaj velja vec kot si lahko privoscis boljse bo.

odlicne napajalne kable elrod prejsnje generacije se dobi pod 1000 evri ampak se splaca in ce zgleda se tako cudno.

lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2010 13:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stormsonic je napisal/a:
prenosnik -> USB -> asinhrono -> DAC+shunt -> LTP JFET, LPF>100 kHz -> MOSFET -> open baffle

ali

Squeeze -> DAC+shunt -> LTP JFET, LPF>100 kHz -> MOSFET -> open baffle

Moje zadnje izkušnje-BR z majhnim volumnom-damped, rezano pasivno, je za moj okus čisto OK.
Tube DAC in Skviz. Za moj okus sistem z vsaj parom dobrih lamp na signalu vedno pokaže malenkost več..

Deluje do te mere, da poslušam, (to se sliši predvsem bolj na starejših, posnetkih Rolling Stones, pa tudi posnetkih drugih izvajalcev), kako med posnetkom tonski tehnik dodaja-odvzema reverb na vokalih in instrumentih, koliko pasovne širine imajo uporabljeni mikrofoni in podobno.

Slabih posnetkov na mojem sistemu ni, sliši se kako povprečna in nadpovprečna oprema (in znanje) sta bila uporabljena za narest določen posnetek in kako slab-dober posnetek je nastal zaradi obdelave na končni medij ali zaradi ripanja in pretvorb.

Sistema nisem gradil za kakršnokoli analizo posnetkov, opisano je samo goli rezultat stalnih dodelav na sistemu.

En ojačavalec je torej studijski tranzistorc, posnetki, ki so bili posneti z opremo na elektronke, pa praviloma vedno bolje igrajo na lampaški ojačavelec, zato je moj drugi ojačevalec lampaš...

Lampaš za monitoring in analizo posnetkov v nasprotju z tranzistorcem ne daje povratnih informacij, namenjen je golemu uživanju v lampaški dinamiki, saj so 6L6 topologije elektronk napram sorodnim EL34 ali manj sorodnim B300, praviloma bolj udarne in živahne..

Moj sistem ni stal 5000 ampak manj, je pa vanj vloženo veliko dela in znanja in tisoče ur preizkušanja in piljenja.
Nazaj na vrh
kumer

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2010 20:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nekaj mailov je v tej temi bilo pobrisanih ...no, saj ni pomembno

hvala za odgovore

ajka, sem videl da si napisal da je 5000 EUR že dovolj za sestavo kvalitetnega sistema
si imel morda kakšno konkretno kombinacijo v mislih

kje ste pa ostali iz teme "bozicek", project, jazz, hi musica......
nobenega komentarja, predloga?

je 5000 eur premalo za vas Wink

LP
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2010 20:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kumer je napisal/a:

Očitno ti ni do informacij, ampak do spet do zdrahe. Nestrpnost, nestrpnost...

5000 evrov? Se pravi, ti imaš pripravljenih toliko denarcev ? Ali pa 10.000, kolikor je bilo pred popravkom? Kaj pa če napišeš raje 2.500? Markoni ti bo tudi za ta denar sestavil HIEND.

Lahko pa kupiš Meridian(o katerem smo že govorili) za 1500 funtov. Ne špila slabo, veliko BestBuyev bi zardelo...
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2010 21:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
kumer je napisal/a:

Očitno ti ni do informacij, ampak do spet do zdrahe. Nestrpnost, nestrpnost...

5000 evrov? Se pravi, ti imaš pripravljenih toliko denarcev ? Ali pa 10.000, kolikor je bilo pred popravkom? Kaj pa če napišeš raje 2.500? Markoni ti bo tudi za ta denar sestavil HIEND.

Lahko pa kupiš Meridian(o katerem smo že govorili) za 1500 funtov. Ne špila slabo, veliko BestBuyev bi zardelo...

Vse je mogoče, stvar je samo ali si sposoben tega !!!!!!
Določene stvari so umetnost za ene za druge pa sanje....
kumer

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2010 21:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jazz, mi je žal če si tako razumel
ni mi do zdrah, nisem prav nič nestrpen, samo sprašujem, nič drugega

ker vem da imaš ti kot tudi drugi omenjeni (ter ostali neomenjeni) že dolgo kilometrino, veliko izkušenj me samo zanimajo vaša mnenja, razmišljanja če je npr. za 5k možno naredit dober sistem in katere komponente bi izbrali

kot sem že zgoraj omenil nimam 5k, odgovore bom vzel kot izobraževanje na tem področju
morda pa tudi komu drugemu koristijo

lp
Nazaj na vrh
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2010 21:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

če kupuješ novo robo sigurno ne. Vsaj če imamo v mislih res vrhunski zvok, ki ga je izredno težko doseči. Samo kupiti drago komponento niti zdaleč ni vse. Vse mora namreč klapat (začenši s sobo), da lahko nek sistem označimo kot HE. In ravno zato nekateri trdijo, da kakšen cenejši sistem prekaša dražjega.
Težava je v tem, da vsak posluša malce po svoje. Kakšen je zelo hitro zadovoljen in niti ne bo znal ceniti res vrhunske robe. V HE je pomemben vsak detajl, da iz sistema izstišneš max. Kot je zgoraj omenil Zvočnik bi se z rabljeno robo dalo sestaviti res dober sistem, ampak to lahko počne nekdo, ki ima izkušnje. Tudi pod napajalen kable se podpišem.
Sam sem za rabljen sistem zmetal >7000€ pa mi še zdaleč ne igra vrhunsko, čeprav so samo zveneča imena z vrhunskimi ocenami... Stvar kompatibilnosti in kaj je kdo sposoben iz sistema potegnit.

p.s.: se mi pa zdi tako kot Jazzzu, da je tale tema bolj za posmeh
zvocnik

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2010 21:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Antony je napisal/a:

Težava je v tem, da vsak posluša malce po svoje. Kakšen je zelo hitro zadovoljen in niti ne bo znal ceniti res vrhunske robe. V HE je pomemben vsak detajl, da iz sistema izstišneš max. Kot je zgoraj omenil Zvočnik bi se z rabljeno robo dalo sestaviti res dober sistem, ampak to lahko počne nekdo, ki ima izkušnje. Tudi pod napajalen kable se podpišem.
Sam sem za rabljen sistem zmetal >7000€ pa mi še zdaleč ne igra vrhunsko, čeprav so samo zveneča imena z vrhunskimi ocenami... Stvar kompatibilnosti in kaj je kdo sposoben iz sistema potegnit.

p.s.: se mi pa zdi tako kot Jazzzu, da je tale tema bolj za posmeh

lahko, da poslusa vsak po svoje ampak zivo izvajanje je samo eno torej je cilj samo eden.

ceprav gre samo za firbec v tej temi, bo lahko gotovo komu koristilo. ce ne drugega, da bo lahko razmisljal ali je porabil denar dobro ali ne.

ce nam zaupas sistem, bo mogoce znal kdo pomagati.

res, da gre pri sistemu za kompatibilnost ampak spet, vsaka komponenta se ni dobra tudi, ce je nekje dobro ocenjena. vcasih pa pomaga samo sprememba postavitve ali sprememba podloge ali za pravi izbor kaksnega kabla in se ze vse usede.

lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ

Nazadnje urejal/a zvocnik Pet Jan 01, 2010 21:53; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2010 22:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@zvocnik: hvala za pobudo. Težava je trenutno tako čas kot denar. Sicer pa niti nisem mislil izpostaviti svoje težave, ampak samo to, da HE ni v denarju ampak v izkušnjah in kilometrini ter znanju.

Trenutni sistem:
CD transport: Theta Pearl
DAC: MF Tri Vista
Pred: Gryphon XT
končna: monrio HP1 (trenutni mi je Jazzz posodil vrhunske Primare monobloke)
Boksi: B&W 802 Matrix mkII modificirana kretnica

kabli:
digitalni Stereovox
Zen Acpoustic Silver reference
Audio Transparent Ultra
zvočniški Audio Transparent Super
power: SilentWire Silver vtikači na DIY kable (4m vsak)

Težava? Sistem sploh ne zveni slabo. Odlično pa tudi ne. Pomojem je prva težava soba, saj je kvadratna, v njej pa je tudo krušna peč (kvadrat). Bas je torej bumast in ni res vpet v sliko. Manjka pa mi transparence, mogoče dinamike. Mogoče bo boljšo oceno podal Jazzz, ki je bil pri meni, saj ima le kilometrino in "kalibrirana ušesa".

Slabo leto nazaj sem skušal sestaviti enostaven sistem CD+integrirec in imel doma kar nekaj kombinacij, vendar mi je povsod nekaj manjkalo, tako da sem ostal na sedanjih 5 škatlah.

Ravno včeraj je bil pri meni kolega in mi predlagal, da se premaknem bližje zvočniku. Danes sem na to temo malce eksperimentiral in je bilo res boljše.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 22, 23, 24  Naslednja
Stran 1 od 24

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu