| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
depi
Pridružen/-a: Tor Avg 2009 17:04 Prispevkov: 2 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 21:57 Naslov sporočila: Kompozitni video in koaksialni digitalni audio kabel |
|
|
Naj mi eden prosim malo bolj razloži kaj je razlika med njima.
Kabel zgleda isti, vtič je pravtako isti.
Namreč iskal sem digitalni audio kabel za povezavo med tvjem in receiverjem (za predvajanje ac3 zvoka).
Ker tega kabla v neki normalni dolžini nisem našel (1-2m), meli so samo 0.7 in 10m, mi je prodajalec reko da je isto če kupim kompozitni video kabel.
Zadeva sicer dela, ampak ko pride do kanala z ac3 postane zvok precej tišji,
pa zvok ni čisto usklajen z zvokom od televizije. Če dam TV na mute je vredi
Torej je kaka bistvena razlika?
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29 Prispevkov: 206 Kraj: Miklavž na dr. polju
|
Objavljeno: Pet Jan 15, 2010 02:05 Naslov sporočila: |
|
|
Ni je, v praksi je kompozitni video kabel enako narejen kot digitalni koaksialni - gre za navaden opleten koaksialni kabel. Na enih pač piše video, na drugih pa digital coax. cable, na tretjih pa subwoofer cable (to je recimo primer pri Vivanco kablih) gre pa vedno za isti kabel....
Te tvoje težave z zamikom zvoka in z tišjim signalom
niso povezane z kablom, ampak jih moraš iskati drugje. Ne da se mi zdaj iti v detajle kako rešit tvoj problem, mogoče drugič, če boš še potreboval pomoč.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|