| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ZZBOY
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 21:48 Prispevkov: 122 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 18:40 Naslov sporočila: cd player z vgrajenim DAC ali cd player + ext. DAC |
|
|
| Sem blizu konca sestavljanja audio sistema; za izvor zvoka je sedaj ostal SB, lahko sicer uporabljam play station, toda to ni želena rešitev; torej potrebujem še DAC in cd pleyer (red book); odločam se med cd playerjem z vgrajenim DAC, ki bi ga lahko koristo tudi s SB ali drugo napravo (pogoje je da ima digitalen vhod) npr. http://www.musicalfidelity.com/products/M6-Series/M6CD/m6cd.asp ali pa poceni solidnim cd playerjem npr. http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=372&Title=Azur+550C+CD+player + odlični zunanji DAC npr. http://bryston.com/bda1_m.html ; cenovno sta ti dve kombinaciji približno enako težki, vem da bi moral vse slišat pri sebi, toda ker gre za kombinacije, ki jih imajo različni uvozniki ali pa tudi ne, bo to zelo težko izvedljivo; mnenja in predlogi so zaželeni; skupen proračun za to zadevo 2.400 €; lp iztok |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ZZBOY
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 10:34 Naslov sporočila: |
|
|
ker tema očitno ni zanimiva, pisana na kožo forumašem; imam samo eno konkretno vprašanje, kaj bi vi kupili:
1. Musical fidelity M6CD player z možnostjo delovanja kot DAC ali
2. Bryston BDA-1 DAC + cd player UNISON UNICO CDP ali SIM MOON CD.5 ali Electrocompaniet pc1
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Johny
Pridružen/-a: Čet Jan 2009 3:32 Prispevkov: 45 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:13 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz bi kupil tole Bryston BDA-1 DAC + cd player UNISON UNICO CDP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 16:02 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj ti bo primarni izvor zvoka? CD ali SB?
Če mene vprašaš,bi se definitivno odločil za Bryston,ki sem ga slišal in je resnično odličen dac,ter kupil en rabljen "tankovski" trasport/cd.Recimo kakšega Teaca VRDS,Sony ES,.....
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 18:01 Naslov sporočila: |
|
|
GOOGLE -> TEAC CD-5010A -> UNISON UNICO, AUDIO ANALOGUE,.....
skoro me je pobralo od smeha
Še dobro, da so uporabili Teaca, prej je bil ...., isti kot sem ga imel v starem računalniku. Plastik - fantastik. SPDIF izhod direktno iz transporta, analogni izhod direktno iz transporta, samo tube buffer vmes. Spakirat v lepo ohišje, cena....sitnica, samo 2000€ za elitne audiofille Rezna frekvenca pri x kHz je poglavje zase, jaz sem skoraj napolnil hlače od smeha  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ZZBOY
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 18:51 Naslov sporočila: |
|
|
| torej Bryston BDA-1 DAC + cd player toda ne UNISON, in sim moon ali stari MF ali creek destiny ali "tank" ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 19:13 Naslov sporočila: |
|
|
| stormsonic je napisal/a: | GOOGLE -> TEAC CD-5010A -> UNISON UNICO, AUDIO ANALOGUE,.....
Še dobro, da so uporabili Teaca, prej je bil ...., isti kot sem ga imel v starem računalniku. Plastik - fantastik. SPDIF izhod direktno iz transporta, analogni izhod direktno iz transporta, samo tube buffer vmes. Spakirat v lepo ohišje, cena....sitnica, samo 2000€ za elitne audiofille Rezna frekvenca pri x kHz je poglavje zase, jaz sem skoraj napolnil hlače od smeha  |
Nevem kaj bi pametnega povedal stem ?????
DAC je veliko bolj pomemben kot transport. Na koncu konca
na tem forumu mi se zdi da se veliko uporalja USB uhod !!!!
A je mogoče v računalniku kašan hud transport ???? Ali kaj ??? _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 19:24 Naslov sporočila: |
|
|
Zadeve so narejene da se poslušajo !!!! Ne delat zaključke na osnovi besed in tujih predlog. Poslušaj in se na lastna učesa prepričaj kaj dela kaj pa ne !!!! Kaj ti paše kaj pa ne !!!! _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 19:26 Naslov sporočila: |
|
|
| markoni je napisal/a: | | stormsonic je napisal/a: | GOOGLE -> TEAC CD-5010A -> UNISON UNICO, AUDIO ANALOGUE,.....
A je mogoče v računalniku kašan hud transport ???? Ali kaj ??? |
A nisi ti malo zadiričen nocoj? V večini tem. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness.
Nazadnje urejal/a Pestilence. Čet Dec 31, 2009 19:29; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 19:27 Naslov sporočila: |
|
|
| stormsonic je napisal/a: | GOOGLE -> TEAC CD-5010A -> UNISON UNICO, AUDIO ANALOGUE,.....
LP
Evo tipičen primer "nerazgledanosti"!!!!!!!!!!!
Očitno sploh ne veš kako deluje !!!!!!!!!!
"Računalniški transport" se bolje obnese od večine starih "tankovskih"....
Prekosijo ga samo boljši "unikatni" izdelki narejeni samo za te namene...
V nekaterih primerih je tudi Philips CD-Pro (top loader)slabši(pa še več se kvari kot računalniški ...Računalniški pa je poceni,kar pa ne pomeni,da ga lahko servisiraš sam !!!!!!
Fantje ne izjavljajte nečesa če to niste "preizkusili" !!!!!!!!!!
Najnovejši model "računalniškega transporta" delajo tudi bolje od starih "transportov",ki so bili za to namenjeni Theta ali Meridian in še mnogi drugi !!!!
Pišite, svetujte na podlagi svoje izkušnje kar ste preizkusili ali slišali pri kolegih ali na sejmih...Forum je namenjen izmenjavi medsebojnih izkušenj in NE KAJ BI ČE BI !!!!!!!! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
markoni
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 19:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | markoni je napisal/a: | | stormsonic je napisal/a: | GOOGLE -> TEAC CD-5010A -> UNISON UNICO, AUDIO ANALOGUE,.....
A je mogoče v računalniku kašan hud transport ???? Ali kaj ??? |
Hotel je rečt samo to da notri ni materiala za veliko denarja. |
OK, Potem odštej 5000 ++++ za VRDS TEAC Esoteric, Stable plater ali pa za kašan CDM Pro Phillipsov !!!! Rabljen transport lahko dobi ceneje toda dobar glih tako stane. _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 20:30 Naslov sporočila: |
|
|
@ajka
nikoli nisem napisal, da deluje slabo.
Gre za to, da če bi nekdo v lepo škatlo spakiral transport za 20€, SPDIF signal direktno iz transporta na RCA, na analogni izhod transporta dodal kitajski tube-buffer za 30€ in naredil napajanje, bi bil zasmehovan
Kadar pa to naredi znana firma, pa je to Hi-End.
Mora biti, saj si plačal za to
@markoni
če smo že pri USB izhodu iz računalnika, lahko udarimo debato o asinhronem in adaptivnem prenosu, zakaj-kdo-koga-kdaj-kako kontrolira CD transporti so na koncu svoje poti, treba je gledat naprej
Še namig:
preden bi jaz stresel denar za nov DAC, bi se pozanimal, kdo zmore asinhrono delovanje skozi USB vhod.
State-of-the-art-hand-assembled mi ne pove nič, tudi Jitter-Immune-UltraLock-Clock ni besede o asinhronem delovanju.
Srečno, zdravo in muzikalno leto 2010 vsem!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 21:39 Naslov sporočila: |
|
|
| stormsonic je napisal/a: | @ajka
Gre za to, da če bi nekdo v lepo škatlo spakiral transport za 20€, SPDIF signal direktno iz transporta na RCA, na analogni izhod transporta dodal kitajski tube-buffer za 30€ in naredil napajanje, bi bil zasmehovan
@markoni
če smo že pri USB izhodu iz računalnika, lahko udarimo debato o asinhronem in adaptivnem prenosu, zakaj-kdo-koga-kdaj-kako kontrolira CD transporti so na koncu svoje poti, treba je gledat naprej
Še namig:
preden bi jaz stresel denar za nov DAC, bi se pozanimal, kdo zmore asinhrono delovanje skozi USB vhod.
State-of-the-art-hand-assembled mi ne pove nič, tudi Jitter-Immune-UltraLock-Clock ni besede o asinhronem delovanju.
Z tehnične plati je vse to lepo povedano !!! Zaradi mene lahko neobstaja USB !!! Nepridemi niti pod razno da priklopim racunalnik na DAC in sistem !!!!
Poanta je da si blazno želim slišati te silne kitajce in primerjat z CD player ali DAC-om priznanih imen !!!!
Drugac pa rihtam transporte, pardon lasrje frendu za popravilo. Veliko originalnih neobstaja vec. Konkretno phillips.Dobis kitajske kopije.
Veliko novih ih tudi nedela, cena pa 60eur v Evropi. Samo laser !!!! Hiter zaključek je da cenejši CD-ji (ne najcenejši) imajo j***a transporte. Dragi so za rihtat uradno. No rešitev je cd rom ki je pac narejen po meri in so far dela zelo lepo pa še v slučaju da....... pocen zamenjat kot modul !!!!!
Vse najboljše vam želim v letu 2010.  _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 23:27 Naslov sporočila: |
|
|
| stormsonic je napisal/a: | @ajka
@markoni
Še namig:
LP
"Cimet" je začimba...Ko jo daš samo v usta je zanikrnega, grenkega okusa po lubju...
Kemik bi njeno sestavo ocenil za nič vredno ...
Za pravega kuharja pa je to "nebeška" sestavina ...
Žal pa kemiki s svojimi formulami ne znajo kuhati...
Dober kuhar pa takoj oceni dober okus neke sestavine ...
Ali se je dobra jed toliko vredna koliko je vredna njena kemijska sestava ali je merodajen okus končne jedi...
Ali pa čisto na kratko ... Koliko se moje "vrhunsko peneče vino",ki ga ravnokar pijem "kemično" razlikuje od tistega za 1€ !!!!!!!!!!!???????? _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 13:47 Naslov sporočila: |
|
|
V kulinariki glavne Michelinove zvezdice trenutno pobira par katalonskih restavracij, v katerih predstavljajo mojstrsko pripravljene "primarne okuse".
Primarni okusi so prisotni tudi v Sloveniji skoraj za vsakim vogalom.
Gre za prastaro hrano procesirano na prastare načine...
Katalonski kuharji jo pripravijo servirajo dodelano z malenkostnimi rafiniranimi mojstrskimi gestami, da smiselno poudarijo njene kvalitete in to je to.
Storm in Ajka.
Bogastvo primarnih okusov (najbolje delujočih delujočih znanj) audia..
Prej, sedaj in znanj, ki prihajajo(ta so manj dokazljiva, preprosto, ker še niso splošno uporabljena in je manj povratnih info kako delujejo).
Vidva govorita o istem, le pristopa imata, normalno, različna..
Da postaneš kolikor toliko zrel audio DIYer ali audiofil, ki prisega na kupljene komponente, so v obeh primerih potrebni tisoči ur za nabiranje znanja in entuziazem..
Enako je v kulinariki razmerje med kuharji, ki imajo svoje restavracije in onimi, ki kuhamo za svoj gušt..(jaz sem tu komot, ker imam doma šolane vrhunske kuharje in me zato bolj zanima fuzija italijanske in vietnamske priprave paste)
"Zmage" v debatah med enimi in drugimi so kot tekme v športu ali šahu.
V dobri tekmi-igri človek uživa, z veseljem pobere novo znanje in izkušnje in jo nato takoj pozabi, da je lahko odprt in pripravljen za uživanje za naprej. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|