| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 18:50 Naslov sporočila: zvočna kartica |
|
|
Ker nameravam v bodočnosti zamenjati računalnik, prosim za nasvete glede primerne zvočne kartice.
Kartica bi naj imela dober koaksialni izhod in bo priključena na SB in DacMagic. Glede na ti dve komponenti me zanima kartica, ki ima najboljše razmerje kvaliteta/cena. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zmatjaz
Pridružen/-a: Sre Apr 2008 17:45 Prispevkov: 59 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 19:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz sicer uporabljam HRT music streamer +, glede zvočnih kartic pa sem bral v stereophile (january 2010), notri je napisan test od ASUS Xonar Essence ST & STX. Napisana je tudi primerjava z Logitech Squeezebox. Ne da se mi prepisati, poenostavil pa primerjave raje ne bom, da ne bo kdo kaj..... |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 068650802 |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 19:07 Naslov sporočila: |
|
|
Če SB pomeni Squeezebox, potem tu zraven zvočna kartica sploh ne pride v poštev, saj se Squeezebox priklopi preko LAN-a ali wirelessa.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 19:31 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Če SB pomeni Squeezebox, potem tu zraven zvočna kartica sploh ne pride v poštev, saj se Squeezebox priklopi preko LAN-a ali wirelessa.
lp |
Ja, seveda, imaš prav. Zanima me, kaj je zvokovno boljša rešitev - brezžična povezava s pomočjo SB ali kvalitetna zvočna/koaks.kabel. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 10:27 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: |
Ja, seveda, imaš prav. Zanima me, kaj je zvokovno boljša rešitev - brezžična povezava s pomočjo SB ali kvalitetna zvočna/koaks.kabel. |
Ali je bolje dobra zvočna kartica na zunanji dac ali skviz na zunanji dac, to je težko reči. Med zvočnimi karticami so velike razlike, prav tako pa na rezultat vpliva tudi preostala konfiguracija računalnika. Če gre za notranjo kartico, ima ta nikakršne pogoje za delo (motnje, vibracije, umazana napetost) in to na performanso sigurno ne vpliva blagodejno. Daleč od tega. S tega vidika je za mali denar skviz božanska rešitev, saj je kot samostojna komponenta hifi sistema izven računalnika, za povezavo pa se uporablja neproblematična LAN konekcija. Glede funkcionalnosti (če ti to kaj pomeni) pa tu ni primerjave. Tu je skviz napram notranji ali zunanji zvočni kartici povsem drugi svet.
Novi skviz - Touch ki prihaja zdaj ven, naj bi imel digitalni izhod izveden kot se šika. Po odzivih beta testerjev širom sveta, naj bi ta bil skorajda povsem na nivoju Transporterjevega. Če je temu res tako, potem bomba. Prav tako naj bi bil na nivoju tudi njegov analogni izhod, tako da vprašanje, če bi s Touchom sploh še rabil DacMagica...
Če bi šel na zvočno kartico, pa bi predlagal zunanjo kartico (da se rešiš dreka znotraj računalnika), povezano preko firewire konekcije in nato naprej na zunanji dac.
Odlična rešitev je recimo spodnji firewire dac (zvočne kartice tu ne rabiš):
http://www.apogeedigital.com/products/mini-dac.php
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 12:40 Naslov sporočila: |
|
|
Audiofil, hvala! Prav te zadeve, o katerih pišeš mi niso bile najbolj jasne. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Rocco
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 21:23 Prispevkov: 1 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|