Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

zvočna kartica

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 18:50    Naslov sporočila: zvočna kartica Odgovori s citatom

Ker nameravam v bodočnosti zamenjati računalnik, prosim za nasvete glede primerne zvočne kartice.
Kartica bi naj imela dober koaksialni izhod in bo priključena na SB in DacMagic. Glede na ti dve komponenti me zanima kartica, ki ima najboljše razmerje kvaliteta/cena.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zmatjaz

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 17:45
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 19:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sicer uporabljam HRT music streamer +, glede zvočnih kartic pa sem bral v stereophile (january 2010), notri je napisan test od ASUS Xonar Essence ST & STX. Napisana je tudi primerjava z Logitech Squeezebox. Ne da se mi prepisati, poenostavil pa primerjave raje ne bom, da ne bo kdo kaj.....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 068650802
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 19:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če SB pomeni Squeezebox, potem tu zraven zvočna kartica sploh ne pride v poštev, saj se Squeezebox priklopi preko LAN-a ali wirelessa.

lp
Nazaj na vrh
pasuljaris

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 19:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Če SB pomeni Squeezebox, potem tu zraven zvočna kartica sploh ne pride v poštev, saj se Squeezebox priklopi preko LAN-a ali wirelessa.

lp

Ja, seveda, imaš prav. Zanima me, kaj je zvokovno boljša rešitev - brezžična povezava s pomočjo SB ali kvalitetna zvočna/koaks.kabel.
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 03, 2010 10:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pasuljaris je napisal/a:

Ja, seveda, imaš prav. Zanima me, kaj je zvokovno boljša rešitev - brezžična povezava s pomočjo SB ali kvalitetna zvočna/koaks.kabel.

Ali je bolje dobra zvočna kartica na zunanji dac ali skviz na zunanji dac, to je težko reči. Med zvočnimi karticami so velike razlike, prav tako pa na rezultat vpliva tudi preostala konfiguracija računalnika. Če gre za notranjo kartico, ima ta nikakršne pogoje za delo (motnje, vibracije, umazana napetost) in to na performanso sigurno ne vpliva blagodejno. Daleč od tega. S tega vidika je za mali denar skviz božanska rešitev, saj je kot samostojna komponenta hifi sistema izven računalnika, za povezavo pa se uporablja neproblematična LAN konekcija. Glede funkcionalnosti (če ti to kaj pomeni) pa tu ni primerjave. Tu je skviz napram notranji ali zunanji zvočni kartici povsem drugi svet.

Novi skviz - Touch ki prihaja zdaj ven, naj bi imel digitalni izhod izveden kot se šika. Po odzivih beta testerjev širom sveta, naj bi ta bil skorajda povsem na nivoju Transporterjevega. Če je temu res tako, potem bomba. Prav tako naj bi bil na nivoju tudi njegov analogni izhod, tako da vprašanje, če bi s Touchom sploh še rabil DacMagica...

Če bi šel na zvočno kartico, pa bi predlagal zunanjo kartico (da se rešiš dreka znotraj računalnika), povezano preko firewire konekcije in nato naprej na zunanji dac.

Odlična rešitev je recimo spodnji firewire dac (zvočne kartice tu ne rabiš):

http://www.apogeedigital.com/products/mini-dac.php

lp
Nazaj na vrh
pasuljaris

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 03, 2010 12:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiofil, hvala! Prav te zadeve, o katerih pišeš mi niso bile najbolj jasne.
Rocco

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 21:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2010 12:16    Naslov sporočila: NuForce Odgovori s citatom

Tole zgleda luštn... so tudi na tem forumu že govorili o tej škatlici.
http://www.nuforce-icon.eu/product.php?id_product=17
LP, Rocco
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2010 12:52    Naslov sporočila: Re: NuForce Odgovori s citatom

Rocco je napisal/a:
Tole zgleda luštn... so tudi na tem forumu že govorili o tej škatlici.
http://www.nuforce-icon.eu/product.php?id_product=17
LP, Rocco

Ravno sredi tega tedna v temi NuForce ojačevalniki:
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=149&start=495

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu