| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 301 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 11:51 Naslov sporočila: Kvaliteta HDMI (Xtreamer, HDX proti Sony, Panasonic) |
|
|
Star DVD player s SCART izhodom bi zamenjal za nov predvajalnik s HDMI izhodom.
Običajno pogledam kakšen zapečen DVD-R.
Najbolj se ogrevam za Panasonic DMP-BD60/80 blue-ray player (zaradi obstoječe Panasonicove Full HD plazme).
Najbolj praktičen bi bil verjetno kakšen NMT predvajalnik (da se ognem peki dvd-jev)
Sanjam pa o še neobstoječem Squeezebox duet VIDEO (ki bi zraven služil še za poslušanje glasbe brez potrebe po prižganem TV-ju)
Zanima me ali je kvaliteta slike (obdelava podatkov, npr 24p) v raznih NMT predvajalnikih primerljiva z namenskimi predvajalniki ala Sony, Panasonic, LG, ...?
Lep pozdrav,
Peter |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 13:28 Naslov sporočila: |
|
|
to ne moreš primerjat ker pri blu rayihi imaš cca 40, 50gb podatkov na ploščku
medtem ko imaš mkv ipd hd datoteke med 5 in 15gb
torje če iščeš najvišjo možno kvalieteto potem vzami blu ray ter seveda pripravi denar za BR ploščke
večprestavni podaljški pa ti predvajajo vse kar jim vržeš, od mkv, dvd, video_ts, iso...
kvaliteta slike na večpredstavnih podaljških je zelo dobra, ni pa vrhunska
seveda je veliko tudi odvisno kako je blu ray, hd-dvd rip narejen....
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 301 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 13:34 Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me kvaliteta HDMI signala v primeru da je vir isti - dober dvd rip ki se nahaja na NMT playerju in ta isti rip zapečen na DVD in predvajan preko dvd/br predvajalnika.
Lp,
Peter |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 14:40 Naslov sporočila: |
|
|
ko enkrat vidiš hd potem si prodan visoki ločljivosti
jaz še redko gledam dvd-je
kvalieta dvd predvajanja je vredu, seveda ni na nivoju 1000+ eur dvd predvajalnikov
v bistvu si nastaviš izhod npr 1080p 24hz in ti predvajalnik vse pretvori na ta izhod
lahko imaš seveda tudi sd izhod in potem hd tv pretvori....
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 16:11 Naslov sporočila: |
|
|
| Vzemi WD HDTV ali Xtremer.Če pa hočeš BDP pa imam popolnoma nov SamsungBDP1500 in ti ga dam za 180eur.Cena v trgovini je 255eur.Sam ga ne uporabljam ker imam WD, dobil pa sem ga za darilo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|