Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Video povezave

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ak

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 22:25
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 26, 2008 22:34    Naslov sporočila: Video povezave Odgovori s citatom

Živijo.

Mučita me dve zadevi...

Imam prenosnika s HDMI izhodom. Imam VHS/HDD/CDR video enoto, ki ima SCART, činče, S-video vode in izhode.

1. Ali obstaja kaka možnost povezat prenosnika na video? HDMI je (baje)digitalna zadeva, vsi zgraj našteti priključki video enote pa so bolj analognega prepričanja. Ali obstaja kak vmesnik/pretvornik?

2. Ali bi šlo tudi v drugo smer, torej, da bi na izhod moje video naprave priklopil kak projketor, ki ima tisti 15pinski priključek za VGA (ali nekaj podobnega).

Ok, morda sta vprašanji banalni, ampak z videom se nisem nikoli ukvarjal, filmi in projekcije me niso nikoli zanimali in omenjene zadeve bi rad rešil zaradi mularije, ki bi rada gledala risanke na velikem formatu.

Torej...help, please
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 27, 2008 09:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za prvo stvar bo tezka, za drugo pa mislim, da ne bo problema, ker ne vem če sem do sedaj videl projektor s samo vga vhodom - ima samo vga projektor? Kater model? Sicer pa obstajajo tudi scart to vga kabli:

Have a nice Day

Matt
ak

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 27, 2008 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmmm, se mi je zdelo, da bo s prvo rečjo bolj zoprno...škoda. Sicer sem nekje slišal, da baje obstaja nekak konverter, ampak se mi zdi, da gre bolj za neprevejrne govorice...

Glede projektorja pa gre za nekoliko starejšo Epsonovo (precej veliko) škatlo. Modela pa ne vem in ga zdaj tudi ne moremo pogledat....Tisti kabel na tvoji slikci bo pa po mojem ravno pravi.

Hvala.
frodo

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29
Kraj: Miklavž na dr. polju

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 08, 2008 01:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hej, ne kupovat tega Scart-VGA kabla!!!! Ta ne dela!!!!
Zato ker praktično noben DVD player danes nima komponentnega izhoda na Scart priključku ampak samo RGB in FBAS.
VGA vhod na projektoru pa je kompatibilen samo z Komponentnim ali RGBVH (VGA) signalom in ne tudi z klasičnim RGB.

Preverjeno pa med projektorjem in DVD-jem deluje ta kabel:
Vivanco SIRVGA 3105 (VGA v 3 x cinch-komponentni),
pa še boljšo sliko da ko FBAS ali S-Video povezava.

http://shop.cxtreme.de/scripts/wgate/zcxtreme/~flNlc3Npb249UDkwX0RFX1NJUzpDX0FHQVRFMDQ6MDAwMS4wMTFlLjIwYTFjYTA5Jn5odHRwX2NvbnRlbnRfY2hhcnNldD1pc28tODg1OS0xJn5TdGF0ZT0xOTYwNzkxMDE0====?~template=PCAT_AREA_S_BROWSE&glb_user_js=Y&shop=CXE&zhmmh_lfo=&zhmmh_area_kz=&product_show_id=351160&gvlon=&p_init_ipc=X&p_page_to_display=fromoutside&~cookies=&cookie_n[1]=cxe_hk_cookie&cookie_v[1]=CXT&cookie_d[1]=&cookie_p[1]=%2f&cookie_e[1]=Fri%2c+08-Aug-2008+23%3a44%3a32+GMT&scrwidth=1024
Nazaj na vrh
ak

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 08, 2008 07:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ha....

Frodo, hvala za nasvet.

Ker mi je nakup projektorja (rabljenega, za male pare) padel v vodo, tudi nisem šel kupovat kabla. Ker pa imam nagledan še en dober porjektor za male pare (tudi rabljen), bo tvoj nasvet prišel še kako prav (upam, če mi še ta nakup ne splava nekam). Hvala.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu