| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JANKO Gost
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 15:34 Naslov sporočila: Ojačevalnik s toplim zvokom |
|
|
Pozdravljeni!
Potreboval bi nasvet glede nakupa integriranega ojačevalca. Glede na svetel zvok Cantonov s "sramežljivim" basovskim področjem bi potreboval izrazito "temen" in "poln" ojačevalec. Namigi, ki sem jih dobil doslej so: Gryphon Tabu, Electrocompaniet ECI 3, Karan 180, Primare A 30.1. Slednjega sem že preizkusil, vendar se zaradi svoje nevtralnosti pri poslušanju rocka ni obnesel, ostalih sploh ni na trgu.
Če so na tem forumu kaki poznavalci se toplo priporočam za nasvet.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 16:32 Naslov sporočila: Re: Ojačevalnik s toplim zvokom |
|
|
| JANKO je napisal/a: | Pozdravljeni!
Potreboval bi nasvet glede nakupa integriranega ojačevalca. Glede na svetel zvok Cantonov s "sramežljivim" basovskim področjem bi potreboval izrazito "temen" in "poln" ojačevalec. Namigi, ki sem jih dobil doslej so: Gryphon Tabu, Electrocompaniet ECI 3, Karan 180, Primare A 30.1. Slednjega sem že preizkusil, vendar se zaradi svoje nevtralnosti pri poslušanju rocka ni obnesel, ostalih sploh ni na trgu.
Če so na tem forumu kaki poznavalci se toplo priporočam za nasvet.
lp |
Kakšen hibrid (lampe v pre stopnji) od Unison Research ali Pathosa, pa se pol malo poigraš z lampami !? _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JANKO Gost
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 18:56 Naslov sporočila: |
|
|
A poznaš ta dva ojačevalca? Lahko prosim napišeš malo več o zvoku obeh.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 19:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Potrebuješ dosti moči? Ker mogoče bi poizkusil s kakšnim čisto lampaškim integrircem. Vidim, da si navedel bolj ali manj samo solid state variante... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 20:23 Naslov sporočila: |
|
|
| JANKO je napisal/a: | A poznaš ta dva ojačevalca? Lahko prosim napišeš malo več o zvoku obeh.
lp |
Kot sem rekel, je zelo odvisno kakšne lampe izbereš na pre. Pathos je lahko Classic One ali pa Logos (menda se jih dobiu v Vklopu!?) jaz nekoliko poznam starejšega (beri: dražjega) brata Logos s (če se prav spomnim) Svetlana lampami in je zvok precej na topli strani a lepo uravnotežen.
Pri UR je kar nekaj kandidatov; Primo, SE, Secondo ... a to s katerimi lampami na pre, itd., pa bi lahko več (da ne bom jaz preveč pametoval) povedal g. iz Audio Galerije, ki je zastopnik te cenjene italijanske firme.
Ali kot je bilo že (pre)večkrat rečeno na tem forumu; samo preskus v lastnem sistemu in lastni poslušalnici ti lahko da končni odgovor !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 20:39 Naslov sporočila: |
|
|
Tole kar lepo diši po predojačevalnem sklopu z ecc88 na CRC napajanju. Še posebej, če večinoma poslušaš rock.
Sicer se pa da tudi cantone prijetno nadgradit.
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 06:38 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi ti priporočil, da preizkusiš moj ojačevalnik, ki ga prodajam. Mislim, da ustreza temu kar iščeš. Vidiš ga lahko v moji galeriji in pod malimi oglasi na tem forumu ali na:
http://www.bolha.com/oglas382940978/komponente-ojacevalnik-rogue-audio-tempest-ii-magnum
Če te zanima mi javi na ZS. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 07:40 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, če se pojavi problem s kupci, pa ima Before vedno izhod v sili:
"Beam me up, Scotty!"
in že ga ni več.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 08:45 Naslov sporočila: |
|
|
| ProJet je napisal/a: | Ja, če se pojavi problem s kupci, pa ima Before vedno izhod v sili: ...
|
Ja. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JANKO Gost
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 10:47 Naslov sporočila: |
|
|
| audiomaniac je napisal/a: | | JANKO je napisal/a: | A poznaš ta dva ojačevalca? Lahko prosim napišeš malo več o zvoku obeh.
lp |
Kot sem rekel, je zelo odvisno kakšne lampe izbereš na pre. Pathos je lahko Classic One ali pa Logos (menda se jih dobiu v Vklopu!?) jaz nekoliko poznam starejšega (beri: dražjega) brata Logos s (če se prav spomnim) Svetlana lampami in je zvok precej na topli strani a lepo uravnotežen.
Pri UR je kar nekaj kandidatov; Primo, SE, Secondo ... a to s katerimi lampami na pre, itd., pa bi lahko več (da ne bom jaz preveč pametoval) povedal g. iz Audio Galerije, ki je zastopnik te cenjene italijanske firme.
Ali kot je bilo že (pre)večkrat rečeno na tem forumu; samo preskus v lastnem sistemu in lastni poslušalnici ti lahko da končni odgovor !  |
Nisem poznavalec elektronk, v bistvu sem še precej nov v audiofilskih vodah. Cantoni vento reference so precej "nevtralni" od nekje 60 HZ navzgor, spodaj jih pa zmanjka za kakih 5dB. Če mogoče veš katere "pre" lampe imajo bolj oz. najbolj izpostavljeno nizkotonsko področje bi bila to super informacija zame.
Hvala in lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 14:28 Naslov sporočila: |
|
|
Žal to ni tako enostavno. Treba je poskusiti !
Morda v pomoč tabelca na tej strani:
https://www.tubeworld.com/index_high.htm
greš na Vacuum Tube Stock,
izbereš Preamp in
v spustnem meniju izbereš 12AU7=ECC82
desno se pojavi tabelca _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 22:59 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Nove in "stare" NOS lampe je kot vino iz "litre" in vinska "arhiva" ali "pozne" trgatve ...
Ko se enkrat navadiš "arhive";NOS .... ni več povratka...
Je potem kar neke vrste zasvojenost ...
Da pa spoznaš kvalitete "arhive" moraš nekaj časa konzumirat, da potem dobiš spoštljiv odnos in znaš potem tudi te "odtenke" okusa "cenit"...
"Okus" je pač treba plačat...A tudi najdražje odtehtajo ves vložen denar !!
Malo predrage so edino Telefunken ecc 803s ,ki dosežeje tudi preko 1000€ za par novih;serijsko uparjenih ...
Za začetek je dobro vedet tako na splošno...
Zvočno so si ecc82 in ecc83 zelo podobni...
Pomebnejše so razlike v konstrukciji,letnikih in seveda različnih proizvajalcih...
~ Konstrukcija in označba lahko pove o "kvaliteti" lampe npr...ecc82 naj
bi bila "slabša" kot E82cc;ta naj bi dlje trajala in imela manj odstopanja.
Zvočno pa ni vedno tako,ker je lahko neka "izbrana" lampa določene
firme in letnika dosti boljša od novejše E82cc...
Po konstrukciji je boljša tista,ki ima "daljši plate ",črno-sivo-ogljene
barve in ne sive, raje tri kot dve "horizontalne ploščice"- "mica" in raje
postrani "krogec-kvadratek ali "D" - "getter" pod kotom 45°!!!
~ Okoli 1960 in starejše imajo odlične zvočne kvalitete ...Novejše so
malo manj cenjene zato imajo tudi nižjo ceno...Izbrane so dobre tudi
tja do leta 1980(Siemens npr...)
~ Najbolj nevtralne so "nemške" lampe Telefunken,Siemens,Valvo
Poznavalci jih prepoznajo tudi pod drugimi imeni
(AEG, FISHER,LORENZ...)...Podobne-povdarjam podobne so vzhodno
nemške RFT in češke Tesla in Yu EI,čeprav narejene v isti tehnologiji še
zdaleč ne dosegajo "nemške" kvalitete...POZABITE,da je TESLINA
ecc803s "enaka" Telefunknovi !!!!!!
~ Holandski Philips, Valvo, Amperex so najbolj univerzalne lampe. Imajo
uravnotežene vse parametre ...
~ Angleške BRIMAR,MULLARD,GENALEX,EDISWAN...So cenjene zaradi
svoje organske,naravne topline...malček so povdarjene v spodnjih
registrih in prijetno zaokroženih zgornjih registrih...Boljše in dražje
so ,več je te organske prvine ...
~ Ameriške RCA,GE,AMPEREX,RAYTHEON,SYLVANIA,TUNGSOL,
WESTINGHOUSE,KEN RAD...Te so najbolj številčne in tudi
najcenejše,kar lahko zavede...Dobre so vse okoli leta 1950...
Zvočno so podobne angleškim,morda so malenkost bolj površne vendar
glasba vsebuje več telesa...
Veliko proizvajalcev pa je izdelovalo lampe za druge proizvajalce, tako najdemo RCA-MULLARD, PHILIPS-RCA, AMPEREX-GE, MAZDA-TELEFUNKEN-BRIMAR, RFT-TELEFUNKEN, EI-SIEMENS, EI-PHILIPS ... Tega se še veliko najde...Samo poznavalci vejo kaj je kaj !!!
"TRIPLE MICA"
"Black Plates"
"smooth plates" in "ribbed plates"
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
audiomaniac

|
Objavljeno: Sre Maj 20, 2009 07:51 Naslov sporočila: |
|
|
Bravo Ajka ! Tako se dela ! _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JANKO Gost
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Sre Maj 20, 2009 10:43 Naslov sporočila: |
|
|
Za približno 10€/kom dobiš izbrane kitajske Tube Town 7025 (lahko nadomestijo ECC83). So malo manj sterilne, ampak zelo "žmohtne", konkretno dvignejo bas. Ene najbolj všečnih lampic, ki sem jih imel priliko poslušati za rock in klasiko. Niso namenjene tistim, ki muziko secirajo do onemoglosti, ampak tistim, ki hočejo pravo koncertno vzdušje v svoji sobi.
Online-shop:
http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p1637_TT-7025-Black-Plate.html
Vili |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|