Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

CornScala (Klipsch Heritage inspired) DIY projekt

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
borutpovse

Pridružen/-a: Sob Okt 2010 0:58
Kraj: Litija

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2010 10:02    Naslov sporočila: CornScala (Klipsch Heritage inspired) DIY projekt Odgovori s citatom

Že kar nekaj čas prebiram DIY forume in me zanima, če ima kdo od vas kakšne izkušnje z CornScala projektom. Bob Crites je združil prednosti dveh Klipsch-ovih zvočnikov; srednje in visokotonsko troblo od LaScala zvočnika in woofer od Cornwall-a. Smernice za izgradnjo so na spodnjem linku http://www.critesspeakers.com/cornscala.html.

Zanimajo me tudi vaše izkušnje s Klipsch Heritage zvočniki.
Soba v katero bom zvočnike postavil je velikosti 6mx4,8m+2,3mx3,2m.

Hvala za vaša mnenja.
Za prvi občutek še slika...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 08:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Očitno smo brez izkušenj Sad . Dolga leta nazaj sem v neki kleti poslušal kopijo Klipschornov, ki jih je en DJ naredil za rolanje muzike po privatnih zabavah Shocked . Takrat so me vrgli na rit, res pa je, da sem bil še čisto zelen v muziki.

Vsekakor sporoči rezultate, če se boš lotil izdelave in obilo uspeha pri uresničitvi cilja.

V.
Nazaj na vrh
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 10:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://itishifi.blogspot.com/

...ni čisto v skladu s postavljenim vprašanjem,
je pa dober pregled vintage hi fija.
Fascinantne stvari ki sigurno delujejo inspirativno -
če že hi fi ne pa vsaj ljubiteljice ki so prav tako občasno
gostje na fotografijah.

Lepo je videti in vedeti kaj vse so naši dedki že sprobali in znali,
izdelovali in občudovali.

.
Nazaj na vrh
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 10:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen borutpovse
Tudi jaz se zanimam za gradnjo KLIPSCHOV, vendar sem do sedaj razmišljal o gradnji Klipschornov, ki pa so za izdelavo mnogo bolj zahtevni kot omenjeni CornScala. Tako, da se sedaj vedno bolj nagibam k enostavnejši varianti gradnja Kornwallov, ki so po mnenju nekaterih celo boljši od Klipschornov? Žal pa do sedaj nisem našel na netu dovolj podatkov za gradnjo Cornwallov. Pred kratkim sem brskal po netu in našel zanimive primerjave in komentarje glede Kornwallov. Zelo zanimiv je obširen Test Report Klipsch Cornwall tu je link
http://sites.google.com/site/mitjaborko/audiopage3
Izdelava CornScala zvočnikov se mi zdi zelo zanimiva vendar pa imam pomisleke na to, da avtor nič ne omenja meritev, ki pa so za tako predelavo (tak generik!) tudi pomembne. Nazadnje tak projekt tudi ni zastonj samo horne, driverji in kretnica so nekje cca 1000$ brez lesenih delov. Na koncu koncev, gre tu tudi za izziv, da nekaj narediš sam in to tudi na koncu odlično služi in je kar nekaj cenejše od fabrikata! Če se boš odločil za gradnjo prosim poročaj na forumu.
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 12, 2011 23:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme.Imam vprašanje ali je kdo od soforumašev imel ali pa ima fried h,ali coffin- perfectionist audio sub horne,ali kaj podobnega v teh dimenzijah.?Za kakršno koli informacijo bi bil zelo vesel.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu