Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

audio preklopnik

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marantz

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18
Kraj: ILIRSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 26, 2008 13:27    Naslov sporočila: audio preklopnik Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Zanima me, če kdo ve kje bi se v kakšni trgovini dobil (ali naredil) kvaliteten audio preklopnik. Moral bi imeti možnost preklaplanja med različnimi viri zvoka (ojačevalci oz. recieverji) na vsaj 1 par zvočnikov. Imam namreč več različnih dobrih virov zvoka in ene vrhunske zvočnike (zahvaljujoč Zvonetu Rasporju - ZR-Speaker Lab), ki prekašajo vse dugo kar sem do sedaj slišal (zato tudi prodajam ostale stvari).
Lep pozdrav in hvala za odgovore.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 26, 2008 13:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za preklopnike lahko vprasas v kaksni audio trgovini, kjer so ponavadi uporabljeni za testiranje zvocnikov. Lahko vprasas v Corrado oz. Terno ce imajo kaksnega navoljo.
Have a nice Day

Matt
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 26, 2008 14:12    Naslov sporočila: Re: audio preklopnik Odgovori s citatom

marantz je napisal/a:
Imam namreč več različnih dobrih virov zvoka in ene vrhunske zvočnike (zahvaljujoč Zvonetu Rasporju - ZR-Speaker Lab), ki prekašajo vse dugo kar sem do sedaj slišal (zato tudi prodajam ostale stvari).

Zanimivo. Kolegu, ki ima ravno tako Rasporjeve zvočnike,sem zaradi slabega zvoka pomagal nabaviti nove, s katerimi je neizmerno zadovoljen (vredni so nekaj čez tisočaka).
marantz

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 09, 2008 20:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

trancedeejay je napisal/a:
Za preklopnike lahko vprasas v kaksni audio trgovini, kjer so ponavadi uporabljeni za testiranje zvocnikov. Lahko vprasas v Corrado oz. Terno ce imajo kaksnega navoljo.
Have a nice Day

Matt

Hvala lepa za nasvet. Zahvaljujoč prijaznemu osebju iz trgovine Corrado bom verjetno to kar sem iskal našel v trgovini Technotop: Bandridge. Problem je namreč v tem da ima večina proizvajalcev audio preklopnikov (en stereo izvor in izhodi za več parov testnih zvočnbikov) za zvočnike vgrajena raznorazna varovala itd, kar v končni fazi omejuje obratno uporabo.
marantz

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 09, 2008 21:04    Naslov sporočila: Re: audio preklopnik Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
marantz je napisal/a:
Imam namreč več različnih dobrih virov zvoka in ene vrhunske zvočnike (zahvaljujoč Zvonetu Rasporju - ZR-Speaker Lab), ki prekašajo vse dugo kar sem do sedaj slišal (zato tudi prodajam ostale stvari).

Zanimivo. Kolegu, ki ima ravno tako Rasporjeve zvočnike,sem zaradi slabega zvoka pomagal nabaviti nove, s katerimi je neizmerno zadovoljen (vredni so nekaj čez tisočaka).

Zagotovo so tudi boljši zvočniki od Rasporjevih. Tudi on dela zvočnike za različne vsote denarja. Torej je tudi vprašanje razmerja cena – kakovost – osebna pričakovanja. Pri meni se je to nekako izšlo. Nezadovoljstvu tvojega kolega je verjetno botroval niz nesporazumov, napačnih interpretacij in pričakovanj. Čudi me, zakaj jih je sploh nabavil in kako, da ni vsaj recimo preveril njihovo skladnost s svojim sistemom, …, ali obratno, če je kupoval drugo novo opremo.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu