| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
alphasonik
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 22:58 Prispevkov: 9 Kraj: Mozirje
|
Objavljeno: Pet Maj 16, 2008 21:21 Naslov sporočila: Coax kabel?? |
|
|
kater koaxialni kabel priporočate za povezavo Onkyo receiverja in Pioneer DVD playerja do 50€??
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Maj 16, 2008 22:44 Naslov sporočila: |
|
|
Predpostavljam, da misliš na digitalni coax kabel. Če je tako, evo ti eden za smešen denar. Gre za čisto srebro (ne posrebren vodnik, temveč čisto srebro!!!) za 20$. Jaz sem ga upiknil lani in gre za čisti best buy. S poštnimi stroški vred pride nekih 30$ če se prav spomnim, kar je premalo da bi se sploh carinilo (dogovoriš se da na pošiljko napišejo darilo in stvar rešena).
Evo povezava.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alphasonik
|
Objavljeno: Pet Maj 16, 2008 23:12 Naslov sporočila: coax |
|
|
| seveda mislim digitalni coax kabel.ima še kdo kakšen predlog?? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pet Maj 16, 2008 23:36 Naslov sporočila: |
|
|
Lahko vzameš Profigold:
al pa Ixos:
Lahko pa tut sam zlotaš skupej, če imaš vsaj malo žilce.
Kablov se tut pri nas dobi kar nekaj.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alphasonik
|
Objavljeno: Sob Maj 17, 2008 15:34 Naslov sporočila: |
|
|
| trancedeejay je napisal/a: | Lahko vzameš Profigold:
al pa Ixos:
Lahko pa tut sam zlotaš skupej, če imaš vsaj malo žilce.
Kablov se tut pri nas dobi kar nekaj.
Have a nice Day
Matt |
kje pa imajo profigold ali ixos kable??katera trgovina?? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Saxofon
Pridružen/-a: Čet Maj 2008 14:29 Prispevkov: 87 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sob Maj 17, 2008 16:57 Naslov sporočila: |
|
|
Kar sam ga naredi točno po meri kolikor ti odgovarja. Ker kabel v končni fazi prenaša le 0 in 1. Kvaliteta kabla samega nima vpliva (lepota digitalne tehnike) na delovanje. Ker je v končni fazi le pombembno da ničle in enice pridejo tam kamor morajo v pravem zaporedju je to zagotovo kabel s katerim se imaš najmanj za obremenjevati glede kvalitete. Če dela pač dela in pika
Kupi enega lepega če že.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sob Maj 17, 2008 18:50 Naslov sporočila: |
|
|
| Saxofon je napisal/a: | | Kar sam ga naredi točno po meri kolikor ti odgovarja. Ker kabel v končni fazi prenaša le 0 in 1. Kvaliteta kabla samega nima vpliva (lepota digitalne tehnike) na delovanje. Ker je v končni fazi le pombembno da ničle in enice pridejo tam kamor morajo v pravem zaporedju je to zagotovo kabel s katerim se imaš najmanj za obremenjevati glede kvalitete... |
Ko bi le bilo tako preprosto...  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sob Maj 17, 2008 21:12 Naslov sporočila: |
|
|
| Profigold vem da prodaja mediamarket v Kp. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sob Maj 17, 2008 21:27 Naslov sporočila: |
|
|
| Saxofon je napisal/a: | Kar sam ga naredi točno po meri kolikor ti odgovarja. Ker kabel v končni fazi prenaša le 0 in 1. Kvaliteta kabla samega nima vpliva (lepota digitalne tehnike) na delovanje. Ker je v končni fazi le pombembno da ničle in enice pridejo tam kamor morajo v pravem zaporedju je to zagotovo kabel s katerim se imaš najmanj za obremenjevati glede kvalitete. Če dela pač dela in pika
Kupi enega lepega če že.  |
Te enke in nule predstavljajo električne pulze, kateri imajo pač kakor vsi pulzi svoje začetke in konce. Na prenos teh pulzov pa vpliva malo morje stvari, kot so recimo čistost prevodnika, material izolacije, induktivnost, kapacitivnost,... kar povzroča majhna časovna odstopanja oziroma časovne napakice znotraj samega kabla, poznane kot cable jitter. Te nepravilnosti pa v nadaljevanju negativno vplivajo na D/A konverter.
Torej digitalni interkonekt ima vpliv in tega ne gre zanemarjati.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Saxofon
|
Objavljeno: Sob Maj 17, 2008 23:36 Naslov sporočila: |
|
|
| Definitivno so faktorji ki vplivajo na prenos podatkov. Veliko vprašanje pa je ali ga je moč zaznati. Recimo da bi bila katastrofa in bi se ena 0 ali 1 "izgubila" oz. prišla prepozno... ali bi to bilo sploh možno zaznati z ušesom. Kar pa se ne dogaja, zagotov pa ni kriv kabel normalnih lastnosti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Ned Maj 18, 2008 00:16 Naslov sporočila: |
|
|
Ne gre za katastrofe, seveda ne. Je pa pri teženju k čimbolj verni reprodukciji zvoka treba polagati pozornost na vsako še tako malo malenkost ter pri tem tudi na digitalni interkonekt. Namreč cable jitter tekom D/A ekstrakcije negativno vpliva na clock v D/A konverterju in sicer na nekatere bolj, na druge pa manj. Odvisno kako dobro ima konverter izveden jitter-rejection.
Vse dokler se gibljemo v okvirih nekega budget sistema se po moje s tem ni vredno obremenjevati, ker takšni sistemi niso rezolutni. Če pa se govori o nekem rezolutnem sistemu kjer se teži k čimbolj realistični živi zvočni sliki, kjer so slišni vsi še tako majhni subtilni detajli in finese, potem pa je to druga pesem. V takem primeru (če govorimo o SPDIF digitalnem interkonektu) je treba težiti k čimbolj kvalitetnem / čim krajšem kablu s čim manjšo kapacitivnostjo.
Na spodnji povezavi se nahaja lušten članek v zvezi cable jitterja in sicer kako do njega pride, kako negativno vpliva na prenos signala in clock v D/A konverterju, itd:
http://www.soundonsound.com/sos/may06/articles/qa0506_5.htm
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Saxofon
|
Objavljeno: Ned Maj 18, 2008 08:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Zanimivo čtivo, hvala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Ned Maj 18, 2008 12:08 Naslov sporočila: |
|
|
Coax kabel si vsak lahko naredi doma, magar iz antenskega kabla ali koaksialnega kabla za mrežo (ko smo včasih še imeli BNC konektorje gor) in na vsak konec namontirate dva RCA (cinch) konektorja. Konektirate tako, da sredinsko žilo zalotate na sredinski del konektorja, oklop pa na ohišje konekotrja (pa ne na tisti del, ki se ga privije ). Na koncu gor vržete še bužirko in zadeva laufa. Pri koaksialnih kablih je pomembna karakteristična impedanca.
Če pa seveda želite tovarniški kabel, pa pri nas prodajajo marsikaj in nekaj zastopnikov na naši strani ima navoljo tudi to.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 08:13 Naslov sporočila: |
|
|
Glede povezovalnih kablov (interkonektov) sem bil tudi sam zelo velik skeptik, vendar sem se na koncu le odločil in vložil cca. 25.- eurov ter si jih sam sestavil.
Predhodno sem uporabljal originalne kable od Marantz-a, ko pa sem priklopil doma narejene zadeve pa sem mislil, da me bo sezulo, kakšna razlika v zvoku je nastala.
Konkretno - visoki toni so bili veliko bolj čisti in odprti, basi pa so zaigrali mehkeje. Prav tako se je povečala globina zvoka - kot da bi dal večje zvočnike v sobo (ne močnejše) - zvok je postal bolj poln.
Kot je omenil nekdo že v nekem forumu, kot bi odgrnil zaveso izpred zvočnikov.
Sem pa imel pred kratkim doma srebrne (ne posrebrene) kable, vendar moram omeniti, da kakšne posebne razlike nisem več opazil. To pa zato, ker bi za karkoli več potreboval tudi ostali sistem na precej višjem nivoju.
Tako, da vsem ki uporabljate originalne interkonekte toplo priporočam, da preizkusite kakšno dobro zadevo (omenjene stvari se da tudi sposoditi v trgovini proti plačilu kavcije) in nato opišite svoje izkušnje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19 Prispevkov: 223
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 09:31 Naslov sporočila: |
|
|
| jaz imam analogni integrirec in cd player, pa me zanima ce lahko tudi kaj ustvarim s coax kablom (ga mam se dost na zalogi doma (RG-213)).. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|