| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Sre Maj 14, 2008 10:30 Naslov sporočila: Kako ste začeli s HI-FI-jem? |
|
|
Sam se spomnim, ko sem hodil še po mohorjevem klancu v Kranju iz glasbene šole, je v klancu stala trgovina Audio Club z velikim napisom, tam pa je delal so-muzičar na folklori, Severin. Tam sem se zadržal kar dolgo, spraseval, takrat je bila Yamaha leader v surroundu, bil je še pro-logic, laserdiski, surround predvajan tudi iz HI-FI stereo videorekorderja. Takrat sem padel čisto noter in prihajal vsak dan v trgovino, da so me imeli že poln kufer. Poznal sem vse modele in cene, mnogokrat pa sem kakšno urco preživel v demo studiu nadstropje višje, kjer so kraljevali Gryphon, Primare, Densen, Orieli, Nordost.....
Tako sem počasi začel praskat denar in kupil prvi low level sistem (seveda rabljeno), Tannoy bookshelve in en star ojačevalec sem nabavil, imel pa sem Yamaha CD predvajalnik. Vmes sem kupil še ene Missione in počasi se je začelo, nato sem počasi nabavljal robo, čekiral kaj je ok, kaj ne, prodajal, pa spet nekaj kupil, hvalabogu sem imel opcijo testiranja robe iz Audio Cluba in tako je to šlo naprej. Prikaz kako je včasih izgledala moja soba, ko sem bil še v bloku na planini.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY
Nazadnje urejal/a trancedeejay Čet Maj 15, 2008 11:03; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Maj 14, 2008 21:50 Naslov sporočila: Odkar pomnim... |
|
|
Glasbo rad poslušam odkar pomnim. V otroštvu sem imel gramofon, na katerem sem vrtel plošče v glavnem Bijelo dugme in Beatle, kasneje sem imel nekaj kasetofonov (v obdobju srednje, koncem osnovne šole). Za začetek ukvarjanja z Hi-Fi-jem, pa bi lahko označil leto 1984, ko sem kupil prve samostojne komponente in sicer gramofon, ojačevalnik, zvočnike in tuner (vse AKAI) ter kasetofon TOSHIBA. Z leti sem vedno bolj spoznaval "skrivnosti" hobija, pa tudi kupna moč se je povečevala in skupaj z tema faktorjema se je tudi razvijal in izpopolnjeval moj audiosistem, do sedanjega sestava. Gotovo pa tak ne bo ostal, kar je nam vsem, ki se z tem ukvarjamo, itak popolnoma jasno. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LonelyGuy

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 14:14 Prispevkov: 36 Kraj: My litle world
|
Objavljeno: Sre Maj 14, 2008 22:28 Naslov sporočila: |
|
|
Moj sistem, ki ga vidite v moji galerije je sestavljen iz dveh delov:
1. AV reciver + sprednja zvočnika sem dobil za birmo
kasneje sem kupil 2 zvočnika za zadaj, ki sta sedaj v moji sobi z DIY ojačevalcem za discman
2. center ter zadnje 2 zvočnika + dvd
Za enkat je še na prvem mestu računalnik ampak ko se bojo prihodki povečali bom začel malo bolj resno vlagati v to področje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 10:49 Naslov sporočila: |
|
|
Zamajalo me je leta 1987, ko sem tresočih se kolen iz Avstrije pod sedežem "prešvercal" svoj prvi Technics receiver (zadeva še vedno igra).
Naslednje leto sem nabavil svoj prvi CDP in bil sem prvi na vasi (počutil sem se kot Žare Lepotec). Stvar me je koštala 2 meseca dela v proizvodnji hali. Tudi tokrat država YU ni dobila od mene niti dinarja uvoznih dajatev.
Naslednje leto sem na podoben način prišel do Altec Lansingovih zvočnikov. Nabijali smo Satrianija, Metalico, Slayerje in Iron Maiden. Pa Ibanezka in obvezno Marshall ojačevalnik na lampe.
Okusi se spreminjajo prav tako pa tudi prostop do glasbe. Akustika, jazz, klasika je dobila s kvalitetnejšo audio opremo nove dimenzije: NAD, ArCam, Wharfedale, JMlab, ESS, Magneplanar itd.
Danes mi ni problem odšteti nekaj več denarja za kako fino komponento. V svetu se najde veliko lepo ohranjene rabljene robe, na katero je treba prežati kot maček na miš. Včasih se na ta način za malo denarja dobi vrhunska, zares vrhunska roba.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
roger

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 9:48 Prispevkov: 32 Kraj: MS-okolica
|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 21:45 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem se pred časom začel zanimati za akustiko.
Za začetek imam Technics-ov ojačevalec model SU-810 (4x90W rms)
S kolegom sva izdelala zvočnike...
V kratkem imava namen izdelati še stojala ter nizkotonec, ki ga bom uporabljal predvsem za filme.
Več o tem najdete tukaj
LP, Igor _________________ /roger/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|