Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

vpliv elektro tv seta na zvok komponent

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mmtic



Pridružen/-a: Pet Jun 2013 10:23
Prispevkov: 15
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 06, 2019 21:57    Naslov sporočila: vpliv elektro tv seta na zvok komponent Odgovori s citatom

Razmišljam o nakupu elektro tv seta, ker mi utp kabel ne vleče zaradi dolžine (30m). Zanima me če kdo ima kaj takega v uporabi in kako se to pozna na zvoku hifi komponent. Se zvok poslabša ?

Elektro tv set je tole:
https://www.a1.si/televizija/o-televiziji/oprema/elektro-tv-set
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
raptor



Pridružen/-a: Čet Jan 2014 11:03
Prispevkov: 93
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 06, 2019 23:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole dela tip top, sicer pa tvojega vprasanja ne razumem najbolje-kje je tu hifi v enacbi?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mmtic



Pridružen/-a: Pet Jun 2013 10:23
Prispevkov: 15
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2019 07:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gre zato ,da signal ne potuje po žici (utp) pač pa po električnem omrežju.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LightBit



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Prispevkov: 930
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2019 09:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

UTP naj bi delal do 100m.

Jaz mislim, da se ne bi smelo poznati na zvoku, ker napajalniki počistijo "šum".
_________________
Behringer über alles.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NCC2000



Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Prispevkov: 518
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2019 10:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

100 metrov pri pravilni vezavi UTP-ja ustrezne kvalitete ni za 1000Mb noben problem.

Tehnologija Lan preko 220V ožičenja lepo deluje.

Če se pohecaš s spektrometrom, ko to deluje, te vrže na rit. Kompletna instalacija v bajti pač deluje kot antena (kabli brez oklopa, a ne). Vpliv sevanja teh motenj na posamezne naprave je odvisen od naprav samih. Že bližina FM radia 220V instalcijskim kablom pokaže svoje...

Sam sem zadevo sprobal, lan deluje b.p., vrnil po treh dneh. Tega sranja pa mi res ni treba v bajti.

EDIT: sicer OT, a da se še malo razlijem..

Ni mi jasno, kako gospdje, ki to tehnologijo propagirajo, dobijo RSO atest za to. Aja, na test pošljejo samo naprave, brez 220V instalacije povprečne bajte/stanovanja, potem pa gre...

Še to, podoben efekt na "čistost" 220V instalacije imajo tudi nekatere kitajske LED žarnice, ki lahko pošteno nazobčijo t.i. brezhibni sinus naših vrlih elektrodistributerjev. Pa še bi se našlo...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LightBit



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Prispevkov: 930
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2019 11:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NCC2000 je napisal/a:
Ni mi jasno, kako gospdje, ki to tehnologijo propagirajo, dobijo RSO atest za to.

Ko sem jaz prvič slišal za to, sem bil presenečen, kako da je to dovoljeno.
_________________
Behringer über alles.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mmtic



Pridružen/-a: Pet Jun 2013 10:23
Prispevkov: 15
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2019 11:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot rečeno imam potegnjen utp kabel in zadeva ne deluje. Pri A1 so mi rekli ,da deluje samo tam do nekje 20 metrov. Govorim o povezavi modem-računalnik.
Tole o sevanju ne razumem ,za kakšno sevanje gre ?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LightBit



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Prispevkov: 930
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2019 12:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče je ruter (modem)/kabel, ki so ti ga dali tako zanič.

Gre za električno sevanje tako kot Wi-Fi in še marsikaj drugega.
_________________
Behringer über alles.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1237
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2019 13:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vmes daš hub kot repeater.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mmtic



Pridružen/-a: Pet Jun 2013 10:23
Prispevkov: 15
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2019 17:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem ugotovil problem. V modemu četrti vhod ne deluje. Če vtaknem v drugi vhod deluje brez problema. Hvala vsem za odgovore !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com