| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
berny28
Pridružen/-a: Sre Apr 2008 11:09 Prispevkov: 97 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Maj 10, 2008 19:54 Naslov sporočila: kateri lcd od 82 cm kupiti? |
|
|
živijo.
Jaz imam pa namen kupiti lcd tv . V mislih imam kakšno z diagonalo82 cm. Cenovno pa do kakšnih 750-800 €. A mi zna kdo kakšno priporočat, ali kakšen forum, da si lahko kaj o tem preberem.
V naprej se vsem zahvaljujem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sob Maj 10, 2008 20:44 Naslov sporočila: KUPI PLAZMO |
|
|
Kupi plazmo! LCD je za računalniške monitorje! Kot TV je plazma superiorna LCD-ju. So primerki LCD televizorjev, ki so tudi dobri a so ultra dragi. Je pa res, da se razlika med obema tehnologijama izrazi le (ali najbolj) pri kvalitetnem izvoru slike. Prednost plazme je predvsem hitrejši odziv, boljši kontrast in črna barva je res črna. Prednost LCD-jev pa je v tem, da ne zahteva tako previdnega ravnanja pa tudi mirujoča slika se ne "zapeče" ob dolgotrajnem prikazovanju (mimogrede - ne vem zakaj nam še vedno "prodajajo" ohranjevalnike zaslona ). Glede velikosti ekrana pa je pravilno razmišljati o diagonalah 82 in 94 cm, saj se sicer zgodi da ugotoviš da imaš prevelik ekran, ko je žal že prepozno. Večji ekrani od 107 cm naprej pa pridejo v upoštev pri res velikih dnevnih sobah ali npr. gostinskih lokalih, sejnih sobah itd. Cene plazem in LCD-jev pa so danes že tako izenačene, da ta ni noben faktor pri odločitvi. Upam da sem kaj pomagal, obenem pa se bojim tudi vala nestrinjanja. A sem vseeno napisal... _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berny28
|
Objavljeno: Sob Maj 10, 2008 21:00 Naslov sporočila: |
|
|
| Problem pri plazmi je ta, da monter siol-a, mi je rekel, da plazme motijo sagemov vmesnik. Pa še tako majhno plazmo težko dobiš, pa še da ima spodobno resolucijo sploh. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sob Maj 10, 2008 21:01 Naslov sporočila: |
|
|
| Kar se tiče zapečenje slike ob mirovanju je že nekaj časa odpravljeno z novimi generacijami plazem. Jaz sem se poleti odločal ter na koncu kupil panasonikovo hd ready plazmo. Pred cca 1 mesecem je moj tast kupil philipsov lcd z kontrastnim razmerjem 7500:1 in morem reči da je plazma bila boljši nakup še posebej pri sd signalu. Takrat je bila najboljši nakup pioneerjeva plazma z kuro zaslonom, vendar je cena bila zasoljena. Zdej pa je prišla že nova generacija FHD plazem z kontastnim razmerjem 30.000:1, tako daz bi sigurno vzel PANASONIC TH-42PZ80 Full HD za 1330 eurov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berny28
|
Objavljeno: Sob Maj 10, 2008 21:08 Naslov sporočila: |
|
|
| Tako velikega tv-ja nimam kam dat. jaz sprašujem za diagonalo 82 cm, ne pa 100 in več cm. Imam premajhno dnevno sobo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sob Maj 10, 2008 22:22 Naslov sporočila: |
|
|
Ja potem pa obvezno lcd, ker plazme pod 37 ne boš dobil. Definitivno si poglej ta tv:
TOSHIBA 32XV505D Full HD
diagonala 82 cm, format: 16:9, svetilnost 500 cd/m², kontrast: 30.000:1, resolucija: 1920x1080 pixel, Progressive Scan / DCDi Faroudja, 3x HDMI, PC vhod, DVB- T.(CI)
Cena 820,00 EUR Mediamarket (KP, LJ) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berny28
|
Objavljeno: Sob Maj 10, 2008 22:44 Naslov sporočila: |
|
|
Super, hvala.
To pa je že en lep nasvet. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29 Prispevkov: 206 Kraj: Miklavž na dr. polju
|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 01:56 Naslov sporočila: |
|
|
Dobiš plazmo pod 37". Nov model LG je prva 32" plasma. TV slika je popolnoma primerljiva z CRT in s tem precej boljša od vsakega LCD-ja.
V glavnem čudežno dobra TV slika za tanek televizor. Najbolj smešno pa je, da sedaj (v akciji) stane 449€ (prej 650€).
Vendar pozor, na papirju (tehnični podatki) ni ravno impresivna,
ampak upam, da ste že ugotovili da številke (kontrast, svetilnost, bla, bla,..)
ne povedo praktično nič o kvaliteti slike.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 09:15 Naslov sporočila: |
|
|
| berny28 je napisal/a: | | Tako velikega tv-ja nimam kam dat. jaz sprašujem za diagonalo 82 cm, ne pa 100 in več cm. Imam premajhno dnevno sobo. |
Kot sem že zapisal imam 32" plazmo LG. Res je, da nima prave HD resolucije, pa je čisto nič ne pogrešam. TV še nekaj časa ne bo na teh pikslih, DVDji pa se že s to resolucijo vidijo odlično. Cena 500 Evrov pa je bagatela. Mislim pa, da ima Merkur že naprodaj 32" Panasonic Plazmo za 500 Evrov (take so bile besede prodajalca). _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 11:14 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz bi raje vzel plazno.
Priporočam Panasonic ali LG. Tudi Pioneer niso slabe, vendar so drage in mislim da se majhnih ne dobi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berny28
|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 16:20 Naslov sporočila: |
|
|
| ok, bom preveril.Kje se lepše vidi siol-tv? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|