| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sob Feb 13, 2016 19:35 Naslov sporočila: Nearfield zvočniki poslušanje |
|
|
Kateri zvočniki so bolj primerni? Kompresijski ali odprta varianta? Fullrange oz. coax varianta ali mid/bass plus visokotonec Kakšne so vaše izkušnje? Razdalja 60 cm do maksimalno en meter od zvočnikov. _________________ Audiatur et altera pars!
De gustibus non est dispuntandum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
turtl
Pridružen/-a: Sre Jan 2012 1:08 Prispevkov: 2 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2016 11:26 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da bi bila dobra izbira fullrange zvočniki (enosistemci). Sam imam zvočnike s Fostex enotami, ki so priključeni na lampaša in v nearfield zvenijo res super.
Ta omenjeni komplet tudi prodajam drugače, če pogledaš pod "Mali oglasi" in napišeš fostex v iskalnik. Tako da vabljen na poslušanje  |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031/576767 |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6251 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2016 14:27 Naslov sporočila: |
|
|
Auratone monitorji (fullrange 13cm) so mi delali družbo 15 let v mojih audio avanturah.
Odlični za nearfield, zelo uporabni tudi od daleč. So pa kot monitorji dokaj pesjanski, netolerantni do nekoherentnih posnetkov ali tonalnih razglašenosti.
Kadar je vse ok imajo neverjetno velik stage in zvok in slišijo v globino glasbenega tkiva. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2016 22:28 Naslov sporočila: |
|
|
| Hahaha, so mi une smešnice od Auratonov leta kalile mir, pa revež nisem kapiral zakaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2016 19:10 Naslov sporočila: |
|
|
Sem šel pogledat kaj se dogaja z Auratoni (ljubkovalno Horrortoni ). En čas so izginili iz trga
http://www.transaudiogroup.com/brand/auratone/
Sedaj se jim vrti cena okoli 420€ (350$) glanc novi. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01 Prispevkov: 1035 Kraj: Drugje
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2016 19:15 Naslov sporočila: Re: Nearfield zvočniki poslušanje |
|
|
To je stvar okusa predvsem.
V teoriji so sealed zvočniki boljši od ported (bass reflex, ATL...), v teoriji so pasivni zvočniki uparjeni z dobrimi ojačevalci boljši, v teoriji so coax boljši... vse je to v teoriji.
Moraš se sam prepričat.
Ni nearfield, midfield in farfield zvočnikov, so "samo" mali, srednji in veliki zvočniki oz. od koliko navzdol lahko predvajajo.
Mali zvočniki ala Auratone ne morejo vzbujat nizkih modalnih/ resonančnih frekvenc prostora ker so skoraj na nivoju laptop zvočnikov, no seveda kvaliteta zvoka je mnogo boljša in namenjeni so studijskem miksanju oz. preveritvi kako se bo nekaj na main, mid ali near fieldi slišalo na prastarih babičinih "fullrange" povprečnih radijih v kuhinji (ipd.), ki ne grejo nizko izpod 80Hz cca. in to je povsem druga štorija od resnih zvočnikov.
| Antun je napisal/a: | | Kateri zvočniki so bolj primerni? Kompresijski ali odprta varianta? Fullrange oz. coax varianta ali mid/bass plus visokotonec Kakšne so vaše izkušnje? Razdalja 60 cm do maksimalno en meter od zvočnikov. |
_________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2016 19:57 Naslov sporočila: |
|
|
Evo, eno mnenje studijca o novi verziji 5C monitorja:
https://www.youtube.com/watch?v=ACXVQSzVFh0
--------------------------------------------------------------------------------
Pri Auratonih se vedno spomnim nepričakovanih izkušenj, ki jih lahko posplošim tudi na nekatere druge fullrange (Diatone P 610, Lowther, nekateri stari field coili, pa razni BBC itd) in sicer kako povprečno igrajo z nekoherentnimi posnetki (vokal z mikrofonom v zobeh in skozi koliko procesorjev gre tisti posnetek in/ali multi ekstra mix na 1000 kanalnem mikserju) in kako se transformirajo s koherentnimi zvoki (direkten prenos spikerja po radiu naprimer).
Tu moram dodati še ojačevalec. Menjavaš ojačevalce ... vse isto ... horrorsound. Nekega dne - presseneččenje - single ended 2A3 na Leak lampaški tuner + Auratone. Nisem mogel verjeti, da skriva tak talent.
Še bolj me je ruknilo, ko sem testiral OTL lampaša.
Potem seštevaš: neposredni posnetki+ojačevalci+fullrangi= uau zvok. Posameznim sestavinam je nekaj skupno: ni manipulacij: miksanja, fidbekanja, kretnic, reflexanja ... skratka trikov, ki samo odnašajo neposrednost, direktnost, koherenco.
Tako se naučiš ločiti zrno od plevela. Mali Auratonček ti lahko pokaže kaj se dogaja.
ps: mi je izpadel stavek, pa sem popravljal. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Pon Feb 15, 2016 20:32; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01 Prispevkov: 1035 Kraj: Drugje
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2016 20:19 Naslov sporočila: |
|
|
Ma super mali zvočniki za to za kar so namenjeni ampak ne vem če je to hotel Antun, ki je odprl thread.
No saj bo kaj odpisal verjetno.
Drugače pa za fullrange referenco eni uporabljajo tudi:
http://www.fostexinternational.com/docs/products/6301N_Series.shtml _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2016 20:28 Naslov sporočila: |
|
|
Če prebereš @antuna, je ravno to vprašal. Da ne omenim kako se kliče ta tema.
Sem prispeval mojo izkušnjo z njimi (nearfield monitorji), ki mi je odprla oči v marsičem. Veliko avdiofilom ne bo všeč to brati, vem. Zvok se naredi v glavi, je iluzija.
A obstajajo realne iluzije in iluzionistične iluzije  _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13 Prispevkov: 628 Kraj: Bronks
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2016 21:58 Naslov sporočila: |
|
|
Malo pristranski predlog ker sem fen te firme, ampak poskusiti pa vseeno velja.
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=8952
Za računalniške zvočnike doma uporabljam Beovox CX50, montirane na zid, cca 60cm od gobca. Dobro, vendar morajo biti montirani na opečnati zid ali betonski zid, drugače gre še tisti skromni bas od hiše. _________________ Canta e Cammina |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16 Prispevkov: 967 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Tor Feb 16, 2016 00:47 Naslov sporočila: |
|
|
... @amba... - zvok se naredi v glavi, je iluzija...
hmm.. - vsak zvok pride že narejen v glavo, torej ni iluzija...
... zakaj pa se potem tu razpreda o komponentah, akustiki prostorov itd...
Zaradi iluzij..?
Res pa je, da veliko sistemov (oz. način in vrsta izbire njihovih lastnikov) ustvarja lahko celo "izgubljene iluzije"... haha... lp |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 030-353370 |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1117 Kraj: Lenart
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Feb 16, 2016 19:00 Naslov sporočila: |
|
|
| Hm... za Zu Omen piše, da imajo nominalno impedanco 12ohmov, kar je danes skoraj neobstoječe. Na tem mestu bi vprašal tiste, ki imajo več izkušenj, če jim morda pride na misel kak zanimiv model (novejših) zvočnikov s tako visoko impedanco (in bogami občutljivostjo - 98db!, tudi če se zlažejo za polovico, je še vedno visoka)? Se ne spomnim, da bi kje videl kak takšen seznam, če pa kdo ve za njega, pa bi bil vesel, če lahko prilepi link. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lix

Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17 Prispevkov: 541 Kraj: Med Koprom in Trstom
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|