| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Okt 24, 2012 15:41 Naslov sporočila: Pear Audio - predstavitev ESP zvočnikov |
|
|
Te dni v Pear Audio poteka predstavitev ESP zvočnikov. Prisoten je tudi njihov konstruktor Sean McCaughan - legenda ki že več kot 30 let ustvarja zvočnike.
http://esploudspeakers.com/welcome/index.html
Če imate čas in voljo, pot pod noge, bo kaj slišat.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 24, 2012 20:08 Naslov sporočila: |
|
|
Prejšnji teden v Stari Ljubljani srečal g. Petra (Pear Audio), ki me je prijazno povabil na poslušanje aktualnega audio sistema z The Bodhran SE zvočniki, CROFT Acoustics elektroniko in Pear Audio analognim izvorom. Seveda priložnosti srečati audio legendo v živo in prisluhniti polnokrvnemu analognemu sistemu, ki ga sestavi tak poznavalcec kot je g. Peter, nikakor ne gre zamuditi.
Zvočnik je plod dolgoletnega razvoja in premišljene akustične konstrukcije, ki je raje evolviral skozi sito generacij poslušanja in korekcij ter tako počasi a nezadržno napredoval, kot pa je to običajno v primeru prenekaterih proizvajalcev, ki produkte raje redno menjavajo in z vsako novo generacijo zvočnikov, bolj kot ne upajo na morebiten posrečen produkt. Evolucija produkta skozi leta bo produkt le izboljševala in ga pripeljala do kvalitet o katerih lahko instant proizvajalci le sanjajo. G. McCaughan se tega principa še kako zaveda in rezultat je pred nami, neverjetno poslušljiv, tonalno neutralen, akustično neopazen zvočnik, ki se v popolnosti izgubi v akustični sliki in vse kar ostane je le še čista glasbena upodobitev, na moč podobna živi prezentaciji. Seveda je za tako realističen slišni rezultat v prvi vrsti zaslužen izvor zvoka, kajti naloga preostale linije v sistemu je le, da izvorni signal čimmanj spremeni in ga neokrnjenega pretvori v zvočno valovanje v prostoru. In ravno to je bistvo sistema, ki sem mu imel priliko prisluhniti, iz analogne plošče brez sledu naprezanja potegne maksimum in to v smislu realistične reprodukcije, ki te z največjo mero verjetnosti transformira v jedro glasbenega dogajanja. Vredno vsake minutke vašega časa, da naposled spoznate k čemu audiofili stremimo in kaj je pravzaprav cilj vseh naših ljubiteljskih prizadevanj. Zahvala še enkrat g. Petru za povabilo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Okt 24, 2012 21:40 Naslov sporočila: |
|
|
| ProJet je napisal/a: | | in rezultat je pred nami, neverjetno poslušljiv, tonalno neutralen, akustično neopazen zvočnik, ki se v popolnosti izgubi v akustični sliki in vse kar ostane je le še čista glasbena upodobitev, na moč podobna živi prezentaciji. In ravno to je bistvo sistema, ki sem mu imel priliko prisluhniti, iz analogne plošče brez sledu naprezanja potegne maksimum in to v smislu realistične reprodukcije, ki te z največjo mero verjetnosti transformira v jedro glasbenega dogajanja. Vredno vsake minutke vašega časa,, da naposled spoznate k čemu audiofili stremimo in kaj je pravzaprav cilj vseh naših ljubiteljskih prizadevanj. |
Tudi z moje strani iskreno priporočilo. Zvočniki in sistem je popolni antipod novodobni marketinško masovno-histerični poplavi high-enda(to marketinško skovanko sovražim) aparatur, ki pa z znanjem, razumevanjem glasbe in čemu sploh aparature služijo nimajo prav veliko- žal. Moja dolgoletna izkušnja mi pravi, da noben zvočnik za katerim ne stoji avtor(kar je bilo včasih samoumevno) ne igra. Razlog je nerazumevanje glasbe in glasbena neizobraženost. In logika vržemo not najdražje/najboljše driverje, eksotičen kabinet iz novega hi-tech materiala, Duelund kondlce pa bo tudi igralo top. Pa jasno klinac bo- ne bo!
Zadnje verzije sicer nisem slišal(služba), se pa prav veselim.
Zame gre za ene zadnjih res dobrih in celovito razvitih zvočnikov na trgu. Ko bojo stari mojstri šli, takšnih ne bo več.
Povsem iskreno, so edini, ki bi jih zamenjal za moje Cabasseje (pa Danleye tudi)
Rad bi še povedal, da sem v zadnjem obdobju stestiral par opevanih best-buy phono stopenj, zaključek je bil tako šokanten, da ga moram delit z vami; kot bi me kdo polil z mrzlo vodo. Gledaš pač reviewe, poskušaš najti najbolje za svoj denar...
Pričakoval sem, da bom primerjal nianse.
Dva sta imela "večji oder", drug več basa in visokih, Jasmine recimo "večji zvok"...večini bi se zdel boljši. Ampak vsi povsem, ponavljam ne malo, povsem napačno glasbeno perspektivo, razmerja in relief. Jasmin je bil še najbližje, a opazno slabše.
Vzel sem Crofta.
Pričakoval sem, da bom primerjal nianse, pa je bilo že takoj na prvo žogo pri ostalih v primerjavi z Croftom postavljeno vse tako narobe in nenaravno....da primerjava ni bila mogoča. Pri Sinatri, kjer so(sploh takrat) snemali vokal, "revijski" orkester (pa je sicer zelo subtilno, a vseeno samo spremljal in "barval" vokalista), je orkester in vse štrlelo ven. Sinatrin glas pa nenaraven, srate rc-ajke, Columbia so imele vse ta problem. Enako plate, katerh vokale izvajalcev osebno poznam, ali sem slišal v živo. Tiste prave notranje komunikacije med glasbeniki pa ni bilo mogoče slediti, ali samo v medlih sencah..
Vedno, ko sem priklopil nazaj na Crofta pa polno življenja, vedno in na vsaki glasbi stalo vse tako kot mora, bistveno bolj naravni vokali, naravna dinamika , komunikacija med muzičari čista ko suza, isto posledično homogenost in perspektiva zvočne slike. Me je povsem šokiralo, kot da nebi predvajal pri vseh iste glasbe.
Pa da ne bo pomote, pri ostalih je bilo več "fascinacije" "visokih, srednjih, basa"in high-enda, več zvoka.Ampak res, ' ' kakšno popolnoma zgrešeno in bazično nerazumevanje posnetkov in glasbe...' '
Je bila zame velika šola,nisem pričakoval.
Nibru je recimo tak, kjer tudi vse stoji, tako kot mora, a meni žal nedosegljiv.
Evo.
Nazadnje urejal/a vojko Sre Okt 24, 2012 21:58; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Janko1
Pridružen/-a: Čet Nov 2010 18:01 Prispevkov: 101 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Sre Okt 24, 2012 21:57 Naslov sporočila: |
|
|

Nazadnje urejal/a Janko1 Ned Mar 24, 2013 09:37; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Okt 25, 2012 12:42 Naslov sporočila: |
|
|
Žalostno a resnično...
yep!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Čet Okt 25, 2012 13:37 Naslov sporočila: |
|
|
Uh, če sem prav razumel udeležence, pol ta tema sodi v HIGH END. Odlično!!!
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Janko1
|
Objavljeno: Čet Okt 25, 2012 14:06 Naslov sporočila: |
|
|
.-.
Nazadnje urejal/a Janko1 Sre Jul 24, 2013 11:11; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Čet Okt 25, 2012 14:19 Naslov sporočila: |
|
|
| please dont! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 03, 2012 21:41 Naslov sporočila: |
|
|
Prejšnji teden v soboto je g. Peter Mezeg - Pear Audio, pripeljal k meni domov svetovno referenco v izdelavi zvočnikov, gospoda Sean McCaughan-a, Irca, ki živi v Ameriki, v Evropi in še kje, poznan in cenjen med proizvajalci zvočnikov.
Seveda sta s seboj pripeljala ves pripadajoč inventar, med drugim ESP zvočnike, Croft-a, itd.
Ulivalo je kot iz škafa in sem bil prepričan, da jih ne bo - malo morgen.
Gospoda Sean-a niso zanimali moji preji in končne, zanimalo ga je samo kje in kako bodo stali njegovi zvočniki, je poslušal, meril in jih stalno prestavljal. Končno je bil zadovoljen in to se je tudi slišalo, tonalno zelo uravnoteženo, dinamično, (kar je za mene zelo važno) izzven zvočnikov krasen, igrali dobro vse zvrsti glasbe, posebno pa klasiko. Glede na slišano so zvočniki ostali pri meni.
Pre-amp. je bil Croft, gramofon Pear-Audio, kabli made in Pear-Audio.
G. Sean je bil namenjen v ponedeljek oditi domov, ampak se je premislil in sta z g.Mezgom prišla še enkrat k meni "doterati" postavitev zvoćnikov in potem se je začelo...
Pri premikanju zvočnikov se je zgodilo..., eden je padel po tleh, je počil po šivih, se odprl itd.
G.Sean je takoj reagiral, s Petrom sta vse skupaj odpeljala in čez eno uro sem dobil nove ESP-e, višjega ranga, g.Sean mi je pa obljubil, da mi naredi NOVE zvočnike, namesto teh, ki so padli po tleh, za ta čas pa imam "eno št. večje".
Temu bi jaz rekel - prodajalci avdio opreme v Sloveniji UČITE SE!!!
Poznam primere kjer so naši prodajalci padli na izpitu, tudi v mojem slučaju in to ne samo v enem.
G. Sean je druga kultura-nasprotje slovenski, niti enkrat ni omenil kdo je, kaj zna in nikoli ni pljuval čez konkurente, njega je zanimal samo zvok v moji sobi Je pa omenil, da imajo ojačevalci z malo moči prednost pred tistimi z veliko wati, zaradi čistosti zvoka in malo popačenj, tako, da je Croft kar dobra opocija za ESP.
Kar se mene tiče naj HI-END, za veliko denarja, gre kar svojo pot, da se ne bom spuščal še o nategovanje v tem segmentu, pri meni doma igra glasba in to tako kot sem si zamislil, da bi morala igrati.
Ps. Pred 40.leti, ko sem se začel ukvarjati z HI-FI-jem, je bilo pravilo, "zvočniki, ki te na prvo slišanje vržejo na rit so zanič"  _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Nov 03, 2012 23:39 Naslov sporočila: |
|
|
| vojcb je napisal/a: |
Kar se mene tiče naj HI-END, za veliko denarja, gre kar svojo pot, da se ne bom spuščal še o nategovanje v tem segmentu, pri meni doma igra glasba in to tako kot sem si zamislil, da bi morala igrati.
|
Concert Grand SI.....40.000USD
Bodhran SE.......16.000USD
???
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sob Nov 03, 2012 23:40 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem hodil po Ljubljanski predmartinovi vinski cesti.
Z očesom sem iskal tudi Pear audio trgovino.
Očigledno je mrknila ali pa sem pregloboko pogledal drugam  _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 04, 2012 00:51 Naslov sporočila: |
|
|
| vojcb je napisal/a: | Prejšnji teden v soboto je g. Peter Mezeg - Pear Audio, pripeljal k meni domov svetovno referenco v izdelavi zvočnikov, gospoda Sean McCaughan-a, Irca, ki živi v Ameriki, v Evropi in še kje, poznan in cenjen med proizvajalci zvočnikov.
Seveda sta s seboj pripeljala ves pripadajoč inventar, med drugim ESP zvočnike, Croft-a, itd.
Ulivalo je kot iz škafa in sem bil prepričan, da jih ne bo - malo morgen.
Gospoda Sean-a niso zanimali moji preji in končne, zanimalo ga je samo kje in kako bodo stali njegovi zvočniki, je poslušal, meril in jih stalno prestavljal. Končno je bil zadovoljen in to se je tudi slišalo, tonalno zelo uravnoteženo, dinamično, (kar je za mene zelo važno) izzven zvočnikov krasen, igrali dobro vse zvrsti glasbe, posebno pa klasiko. Glede na slišano so zvočniki ostali pri meni.
Pre-amp. je bil Croft, gramofon Pear-Audio, kabli made in Pear-Audio.
G. Sean je bil namenjen v ponedeljek oditi domov, ampak se je premislil in sta z g.Mezgom prišla še enkrat k meni "doterati" postavitev zvoćnikov in potem se je začelo...
Pri premikanju zvočnikov se je zgodilo..., eden je padel po tleh, je počil po šivih, se odprl itd.
G.Sean je takoj reagiral, s Petrom sta vse skupaj odpeljala in čez eno uro sem dobil nove ESP-e, višjega ranga, g.Sean mi je pa obljubil, da mi naredi NOVE zvočnike, namesto teh, ki so padli po tleh, za ta čas pa imam "eno št. večje".
Temu bi jaz rekel - prodajalci avdio opreme v Sloveniji UČITE SE!!!
Poznam primere kjer so naši prodajalci padli na izpitu, tudi v mojem slučaju in to ne samo v enem.
G. Sean je druga kultura-nasprotje slovenski, niti enkrat ni omenil kdo je, kaj zna in nikoli ni pljuval čez konkurente, njega je zanimal samo zvok v moji sobi Je pa omenil, da imajo ojačevalci z malo moči prednost pred tistimi z veliko wati, zaradi čistosti zvoka in malo popačenj, tako, da je Croft kar dobra opocija za ESP.
Ps. Pred 40.leti, ko sem se začel ukvarjati z HI-FI-jem, je bilo pravilo, "zvočniki, ki te na prvo slišanje vržejo na rit so zanič"  |
Aaaaa , kaj pa Davis Nakita ????  _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
|
Objavljeno: Ned Nov 04, 2012 03:17 Naslov sporočila: |
|
|
| markoni je napisal/a: |
Aaaaa , kaj pa Davis Nakita ????  |
Ne glede na pozno uro, (sem si privoščil malo muzike) bom odgovoril,
če bi bili Davis Na-kita, bi bil še malo skeptičen, ker pa so
Davis Ni-kita, je pa kar v redu, eni od boljših zvočnikov, kar sem jih imel, samo malo moči jim moraš privoščiti pa igrajo zelo dobro, za ta denar- najboljše.
Seveda so pa ESP- . Tukaj ni tekoči trak, tu je znanje.
Seveda se bom pa še pustil presenetiti, če bo prilika, nikoli ne reci -nikoli.  _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
|
Objavljeno: Ned Nov 04, 2012 03:28 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: | Danes sem hodil po Ljubljanski predmartinovi vinski cesti.
Z očesom sem iskal tudi Pear audio trgovino.
Očigledno je mrknila ali pa sem pregloboko pogledal drugam  |
Ali ga piješ......
Kolikor sem te imel priliko spoznati niti ne izgleda..
Nič hudega, včasih je bolje, da kaj ne vidiš  _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Janko1
|
Objavljeno: Ned Nov 04, 2012 09:02 Naslov sporočila: |
|
|

Nazadnje urejal/a Janko1 Ned Mar 24, 2013 09:39; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|