Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

STAX
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
classicaudio



Pridružen/-a: Tor Feb 2009 16:00
Prispevkov: 55
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 08, 2015 19:24    Naslov sporočila: STAX Odgovori s citatom

Nabavil sem slušalke Stax Lambda Nova Basic brez ojačevalnika. Ali je tukaj na forumu kakšen lastnik Stax slušalk, ki imajo 5 pin PRO priključek na ojačevalniku Stax in bi mi omogočil, da svoje pridem vsaj preizkusit, če delujejo.
Prav tako me zanima, če ima kdo izkušnje z različnimi modeli teh ojačevalnikov in kakšne so izkušnje z drugimi proizvajalci oz. DIY sceno. lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gwb



Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Prispevkov: 459
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 08, 2015 21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Heh... Te si pa meni "splel"... Sem prodajalcu (oz. -ki) ze rekel da jih kupim, potem jih je pa baje nekdo iz MB prisel osebno kupit... Ali pač?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nek_do



Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Prispevkov: 2120
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 08, 2015 22:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja za te slušalke katere si kupil "na slepo" ter po "tej ceni" je res prava odločitev, da jih najprej sprobaš, če so v redu. Popravljat take slušalke pa se skoraj ne izplača.

OK k bistvu ter odgovoru, ki pa ti v končni fazi tudi ne bo v pomoč. Imam sicer dvoje STAXE in tudi "trafo" za 5 pin konektor samo je primeren za Electret Staxe brez biasa. Druge pa so in ear z ravnim konektorjem. Ti pa rabiš 5 pin = Pro / 580V ali pa kar tudi gre 6 pin = Normal / 230V. Obratno pa seveda ne gre.

In kaj bi ti predlagal v kolikor so slušalke BP. V bistvu, ker so to osnovni model izmed SR-Lambda Nova ter ekvivalent kasnejših SR-202 Basic kar njihov ojačevalec, ki je "pasal zraven." Pa še najceneje bo. Se pravi STAX SRM-Xh ali pa STAX SRM-212. Še najcenejši se pa da dobit SRD-X/Pro. Vsi te ojačevalci se priključijo s činči na pred ojačevalec ali direkt na cd......

V kolikor pa bi priključil na izhod ojačevalca za zvočnike pa vsekakor priporočam enega starejših tudi cenovno najbolj ugodnih. In sicer SRD-7/Pro 2x Pro Bias ali SRD-7SB/MK2 1x Pro Bias, 1x Normal Bias.
_________________
Lep je dan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
classicaudio



Pridružen/-a: Tor Feb 2009 16:00
Prispevkov: 55
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 09, 2015 14:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za kar nekaj koristnih informacij. Zdaj pa bom šel v lov po ebayih in podobno, da najdem kaj od tega. lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nek_do



Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Prispevkov: 2120
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 09, 2015 15:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa si že preveril ali so v redu ali ne?

Pa še nekaj! Priporočljivo je da paziš pri nakupu, da je trafo 230V. Nekateri so samo 110 V nekateri 230 V nekatiri pa s preklopnikom 110/230V. Čeprav fantje, ki imajo 110V ter dodaten Step up trafo pravijo, da do neke mere slušalke še bolje igrajo.
_________________
Lep je dan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
classicaudio



Pridružen/-a: Tor Feb 2009 16:00
Prispevkov: 55
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 09, 2015 17:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nisem jih še preveril. Moram najti nekoga, ki ima kompatibilen ojačevalnik.
Ali je kakšna druga varianta preizkusa? Ali obstajajo kakšne možnosti samogradnje ojačevalnika?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
galop



Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Prispevkov: 508
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 09, 2015 17:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na headwize imaš cel kup načrtov, lahko probaš tudi z narobe obrnjenim 12v transformatorjem-a in biasom okoli 500-600v
_________________
vintage , Diy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
classicaudio



Pridružen/-a: Tor Feb 2009 16:00
Prispevkov: 55
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 09, 2015 18:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali mi lahko razložite kakšna je razlika med SRM -driver unit in SRD amplifier adapter?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Stax_products
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
classicaudio



Pridružen/-a: Tor Feb 2009 16:00
Prispevkov: 55
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 09, 2015 18:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem že poguglal. SRD je pasivna zadeva, SRM in SRA pa sta aktivna ojačevalnika Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zuluf



Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Prispevkov: 677
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 09, 2015 18:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Staxov ojačevalnik vem, da ima nomad, najbolje da se obrneš nanj. Koliko pinov ima pa ne vem.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nek_do



Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Prispevkov: 2120
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 09, 2015 19:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@nomad ima kar pravega oz. že kar predobrega za te slušalke. Njegov že kar "trga gate". Wink
Sem pa prav pogledal po ebayih pa ta trnutek ni kar nobenega primernega na avkciji.
_________________
Lep je dan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nek_do



Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Prispevkov: 2120
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 18, 2015 21:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včeraj se je ppojavil tale trafo za tvoje slušalke. Ceneje kot za 110 EVR ga ne boš dobil, če bo ostalo seveda pri tej ceni. Mislim pa, da ne bo. Imaš pa tudi izhod za "normalne" Stax slušalke, če si jih slučajno kdaj omisliš. Stax SR-X/MK2 ali MK3 so super, če jih dobiš z dobrimi blazinicami.

http://www.ebay.de/itm/STAX-SRD-X-Professional-Kopfhorerverstaerker-Sehr-guter-Zustand-RARITAT-/141669329722?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item20fc266b3a

STAX SRD-X Professional

_________________
Lep je dan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
classicaudio



Pridružen/-a: Tor Feb 2009 16:00
Prispevkov: 55
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 19, 2015 19:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za informacijo. Moram pri soforumašu najprej preizkusiti moje slušalke, potem pa se zaženem v nakup. lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DamjanB52



Pridružen/-a: Čet Apr 2017 14:38
Prispevkov: 4
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 20, 2017 14:47    Naslov sporočila: Stax heeeelp !! Odgovori s citatom

Ha - ravno sem v eni FB skupini tole objavil, pa odkrijem tale forum Smile

Iščem nekoga, ki bi znal zaflikat, ali zamenjat, whatever, kabel na slušalkah (Stax Lambda Basic SR-202). Ojačevalec dela, slušalke delajo, vse pa pokvari občutljiv del kabla na enem kanalu, ki začne škrtat in prek(l)injat, če preveč premaknem glavo. Stvar je za moj okus groteskna: fensi sluhe, veršterkar OK, earspeaker OK, samo en milimeterski dratek v kablu se na enem mestu fiži .. Zastopniku za Stax v Splitu se s takimi malenkostmi seveda ne da ukvarjat - mi lahko kdo tukaj pomaga, ali svetuje, na koga se lahko obrnem?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
nek_do



Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Prispevkov: 2120
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 20, 2017 15:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stax ima dokaj specifičen kabel in načeloma se jih ne "štuka, flika", ker "to ni to" pa še estetsko največkrat grdo izpade. Kupiš novega ter ga zamenjaš. Niso pa prav poceni to je pa res. Malo poguglaj, če je kje cenejši.

http://www.electromod.co.uk/stax-spares.asp


_________________
Lep je dan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com