| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
karamanicazoran
Pridružen/-a: Čet Apr 2015 18:32 Prispevkov: 3 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2015 15:57 Naslov sporočila: Kako priključiti TV na hišni kino? |
|
|
Zdavo.
Doma imam Phillipsovo televizijo in Phillipsov hisni kino.Prosil bi vas za pomoc pri vzpostavitvi zvoka iz tv na hisni kino, nikakor mi ne gre.
Npr ko zvecer gledam porocila bi imel rad zvok na hisnem kinu in ne na tv.
Prilagam slike obeh naprav za lazjo predstavo. Hisni kino in tv sem povezal z HDMI kablom.
TV: http://www.philips.si/c-p/37PFL4606H_58/4000-series-lcd-televizor-s-tehnologijo-pixel-plus-hd
HIŠNI KINO:http://www.philips.si/c-p/HTD3510_12/5.1-kanalni-domaci-kino-dvd
Najlepsa hvala za pomoc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2015 18:27 Naslov sporočila: Re: kako dati zvok iz tv na hisni kino??? Prosim za pomoc |
|
|
| karamanicazoran je napisal/a: | Zdavo.
Doma imam Phillipsovo televizijo in Phillipsov hisni kino.Prosil bi vas za pomoc pri vzpostavitvi zvoka iz tv na hisni kino, nikakor mi ne gre.
Npr ko zvecer gledam porocila bi imel rad zvok na hisnem kinu in ne na tv.
Prilagam slike obeh naprav za lazjo predstavo. Hisni kino in tv sem povezal z HDMI kablom.
TV: http://www.philips.si/c-p/37PFL4606H_58/4000-series-lcd-televizor-s-tehnologijo-pixel-plus-hd
HIŠNI KINO:http://www.philips.si/c-p/HTD3510_12/5.1-kanalni-domaci-kino-dvd
Najlepsa hvala za pomoc |
LP
Za dober zvok poveži "digitalni izhod" TVja , Philips ima optiko, na DAC, če ga imaš v kateri napravi za hišni kino, če ne, si ga omisliš posebej ...  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Apr 26, 2015 19:16 Naslov sporočila: |
|
|
Povežeš izhod za slušalke (iz TVja) na AUX vhod (domači kino). Drugače ne vem če bo šlo.
Ali pa kupi pretvornik iz Coax v optični, in poveži digitalni izhod (TV) na digitalni vhod (domači kino). To bi moralo biti boljše, a dražje. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rudyy
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:37 Prispevkov: 69 Kraj: izola
|
Objavljeno: Pon Apr 27, 2015 18:08 Naslov sporočila: |
|
|
pozdrawljen...
kaksen izvor pa uporabljas za gledanje tv-ja....
najbolje da gres iz tam direktno na hisni kino...
lp... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ico
Pridružen/-a: Ned Maj 2013 10:00 Prispevkov: 193 Kraj: kranj
|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2015 12:45 Naslov sporočila: |
|
|
| meni pa namreč,ki imam podoben primer na starejšem marantzu še vedno gori rdeča oznaka(analog)čeprav imam povezano z računalnikom,da dobim zvok.receiver ima pa tudi optični vhod.kako in z čim naj povežem(z računalnikom) da bom dobil digitalen zvok?imam namreč t2.mogoče ima kaj vmesnik(t2)kakšno vezo z tem.hvala za pomoč... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
karamanicazoran
Pridružen/-a: Čet Apr 2015 18:32 Prispevkov: 3 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2015 14:16 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Ravnokar sem klical na Philips podpora in tammi je prijazna gospodicna resila problem. Fora je bila v nastavitvah hisnega kina,treba je bilo nastimati da hisni kino vlece zvok preko HDMI-ja iz TV-ja.Potrebnih je bilo 5,6 pritiskov na daljincu od hisnega kina in zadeva deluje.
Sedaj samo prizgem tv nato z daljincem od hisnega kina prizgem hisni kino in na gumbu SOURCE najdem ARC IN in zvok se avtomatsko aktivira oz prenese na hisni kino.
Jaz se pa ze en teden ubijam od brige kako resit tezavo
Hvala vam vsem za cas in pomoc ki ste mi jo nudili !!!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2015 15:01 Naslov sporočila: |
|
|
| karamanicazoran je napisal/a: | Zdravo
Ravnokar sem klical na Philips podpora in tammi je prijazna gospodicna resila problem. Fora je bila v nastavitvah hisnega kina,treba je bilo nastimati da hisni kino vlece zvok preko HDMI-ja iz TV-ja.Potrebnih je bilo 5,6 pritiskov na daljincu od hisnega kina in zadeva deluje.
Sedaj samo prizgem tv nato z daljincem od hisnega kina prizgem hisni kino in na gumbu SOURCE najdem ARC IN in zvok se avtomatsko aktivira oz prenese na hisni kino.
Pozdravljeni.
Me veseli, da ste uspeli rešiti težavo - obarval sem delček vašega posta, da kdorkoli hitro poišče rešitev.
| ico je napisal/a: | | meni pa namreč,ki imam podoben primer na starejšem marantzu še vedno gori rdeča oznaka(analog)čeprav imam povezano z računalnikom,da dobim zvok.receiver ima pa tudi optični vhod.kako in z čim naj povežem(z računalnikom) da bom dobil digitalen zvok?imam namreč t2.mogoče ima kaj vmesnik(t2)kakšno vezo z tem.hvala za pomoč... |
Pozdravljeni.
Težko razberem kako imate priključeno. Ali imate na receiver priključen računalnik preko optike ali preko kabla z dvojnim činčem, na drugi strani pa mini stereo jack. Če je s slednjim je logično da kaže analog.
Računalnik morate priključiti na receiver preko optike in na receiverju izbrati optični vhod. Verjetno boste morali tudi na računalniku nastaviti, da gre izhod preko TOSLINK.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ico
Pridružen/-a: Ned Maj 2013 10:00 Prispevkov: 193 Kraj: kranj
|
Objavljeno: Sre Avg 19, 2015 16:44 Naslov sporočila: |
|
|
| trancedeejay je napisal/a: | | karamanicazoran je napisal/a: | Zdravo
Pozdravljeni.
Me veseli, da ste uspeli rešiti težavo - obarval sem delček vašega posta, da kdorkoli hitro poišče rešitev.
| ico je napisal/a: | | meni pa namreč,ki imam podoben primer na starejšem marantzu še vedno gori rdeča oznaka(analog)čeprav imam povezano z računalnikom,da dobim zvok.receiver ima pa tudi optični vhod.kako in z čim naj povežem(z računalnikom) da bom dobil digitalen zvok?imam namreč t2.mogoče ima kaj vmesnik(t2)kakšno vezo z tem.hvala za pomoč... |
Pozdravljeni.
Težko razberem kako imate priključeno. Ali imate na receiver priključen računalnik preko optike ali preko kabla z dvojnim činčem, na drugi strani pa mini stereo jack. Če je s slednjim je logično da kaže analog.
Računalnik morate priključiti na receiver preko optike in na receiverju izbrati optični vhod. Verjetno boste morali tudi na računalniku nastaviti, da gre izhod preko TOSLINK.
Have a nice Day
Matt |
tako je,povezavo imam dva činč na receiver in mini stereo jack v comp.receiver pa ima možnost priklopa preko optike(kvadrat z senzorjem)torej obstaaja potem kabel iz optike v računalnik?je ta povezava možna?hvala za odgovor... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Čet Avg 20, 2015 10:25 Naslov sporočila: |
|
|
Bos moral povedat kaksen PC/prenosnik imas, kaksno zvocno. Najbolje, da podas kar sliko priklopov, pa bomo najbolj manevrirali pri tvoji konekciji.
lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|