| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6257 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2015 15:43 Naslov sporočila: Johann Strauss Gala |
|
|
Jutri, v soboto 25.aprila (ob 15:00, treh popoldan) bo v sali Tripcovich v Trstu (Largo Citta di Santos 1) prireditev ''Als Istrien bei Osterreich War'' Johann Strauss Gala.
So vstopnice že doma. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13 Prispevkov: 628 Kraj: Bronks
|
Objavljeno: Pon Apr 27, 2015 19:39 Naslov sporočila: Re: Johann Strauss Gala |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Jutri, v soboto 25.aprila (ob 15:00, treh popoldan) bo v sali Tripcovich v Trstu (Largo Citta di Santos 1) prireditev ''Als Istrien bei Osterreich War'' Johann Strauss Gala.
So vstopnice že doma. |
A je blo? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6257 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Apr 28, 2015 09:30 Naslov sporočila: |
|
|
Je bilo zelo prijetno. Dveurni koncert je bil pospremljen tudi z nekaj plesnimi vložki pa tudi nekaj vokalnih točk je bilo (Zoltan Benkoczy). Fini so bili humoristični vložki: prva violina je trikrat (seveda namerno) prehitro vstopila v komad, dirigent je vsakič prekinil izvajanje in 'nadrl' violinista. Ko mu je bilo dovolj, ga je poklical izza zavese odra. Se je slišalo pretep in stokanje, nakar je - violinist zmagoslavno prišel na oder, za njim pa dirigent poklapan - na veliko zabavo občinstva. Prav tako je dirigent dirigiral ploskanje (po taktih za spremljavo glasbe) občinstva in ga pri tem občasno tudi zavajal, ne brez hudobnega nasmeška. Zelo zabavno.
Prvič sem v tej sali poslušal orkester in mi je bilo zanimiva izkušnja predvsem zaradi akustike sale. Nekaj komadov koncerta sem miže 'žrtvoval' za primerjavo s hifi sistemom. Sedel sem v 19. vrsti, kar je izza sredine parterja. Tako na oko, več kot 30 metrov oddaljen od orkestra.
V teh pogojih je tako dinamično kot glede decibelov - za doma dovolj podoben en elektrostat. Še žena je pripomnila, da je pričakovala da bo bolj hrupno. Fascinirajo polni (brez lukenj v spektru, kot je vse prepogosto pri postavitvah doma) a zelo lahkotni in transparentni basi.
Sem pa pričakoval nekoliko bolj zadušen višji del spektra, pa je bilo kar podobno balansirano kot je to dosegljivo doma na spodobnih hifi sistemih (ni bilo zademfano). Veliko bolj nedosegljiva se zdi tista harmonična mehkoba.
Če zvočniki doma tvorijo kot 60 stopinj, pri moji poziciji pred orkestrom je bil ta kot ja-ne 30 stopinj. Razen da se je vse skupaj slišalo od daleč, o nekem odru bi težko kaj zapisal - tako od daleč ni zgodbe. Sliši se smer odkod prihajajo zvoki in to je vse.
Lep 'reset' ušes in z nasmeškom sem, zadovoljen, zapustil prizorišče.
slika sale: http://www.peroni.com/scheda.php?id=51914 _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13 Prispevkov: 628 Kraj: Bronks
|
Objavljeno: Tor Apr 28, 2015 11:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Hvala za lep opis. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|