Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

MP3 predvajalnik in slušalke
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 18, 2010 23:08    Naslov sporočila: MP3 predvajalnik in slušalke Odgovori s citatom

Zdravo

-kupujem prenosni predvajalnik in slušalke..Rad bi nabavil nekaj kvalitetnega(pripravljen sem odšteti nekje 500€ +- 100€)

- Je kdo ,ki mi lahko kaj svetuje..Gledam nekaj v stilu
- Bose Quiet Comfort 3
- Bose Quiet Comfort 2
- mogoče kaj od Sennheiser

Za predvajalnik pa mogoče MP3 predvajalnik Cowon S9 16GB

Prosim za kako mnenje ali pa kako dobro alternativo

thx
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2010 13:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede slušalk, ti je pomembno ali so in-ear, on-ear ali full-size? Sam osebno in-ear ne prenesem, tako da če bi kupoval bi najprej pomislil na Audio Technica ATH-ESW9A. Cena je nekje 200 EUR, je pa potrebno paziti, saj je na ebayu veliko kitajskih ponaredkov (s ceno nekje 50-80 EUR).

Če odšteješ in-ear slušalke, so te Audio Technica eden izmed najboljših nakupov za prenosni sistem. Z full-size slušalkami pa je problem, skoraj obvezno bi potreboval kakšen prenosni ojačevalec, kar pa zadevo še dodatno podraži.

Kar se pa tiče predvajalnikov, mislim da s Cowon ne moreš zgrešiti Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aleksander

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2010 13:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Definitivno ne in-ear slušalk..Preveč bolijo ušesa pri dolgotrajnem poslušanju..

BOSEQC3

BOSEQC2

Denon AH-NC800

Mislim,če te prav razumem so torej te full size?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
Slinch

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2010 18:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako je, te Denon in pa predvidevam da tudi Bose QC2 so full size. Pri teh blazinica obdaja ušesa, za razliko od recimo Bose QC3, kjer po slikah sodeč blazinica sloni na ušesih (on-ear tip slušalk).

Osebno so mi najbolj udobne full-size slušalke, je pa takšne najtežje uporabljati s prenosnim predvajalnikom. Načeloma jih mp3 plejerček za silo že požene do neke uporabne jakosti, ampak kontrolirati pa jih definitivno ne zmore.

Kar se pa omenjenih BOSE modelov tiče, jaz bi se držal daleč stran. Tako močno obarvajo in zapacajo zvok, da jih je prav muka poslušati. Zvokovno so primerljive s kakšnimi Philips v rangu 25 EUR.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aleksander

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2010 22:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kje bi lahko naročil Audio Technica ATH-ESW9A?
Lahko kdo kako pomaga..?
Nazaj na vrh
aleksander

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 20:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slinch

...HELP
Smile
Nazaj na vrh
aleksander

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 23, 2010 01:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kamor kontaktiram ne pošiljajo v evropo..
Je kaka varjanta še?
Nazaj na vrh
Slinch

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 23, 2010 01:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pardon aleksander za pozen odgovor , sem čisto pozabil na to temo Embarassed

Hja, z dobavljivostjo je problem, prodajajo jih zgolj v ZDA in Aziji. Ameriški amazon jih ne pošilja v SLO? Potem ostane samo še ebay, pri čemer pa je potrebno biti zelo pazljiv pri nakupu...
Nazaj na vrh
aleksander

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 23, 2010 11:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala mojster Very Happy ..zgleda da iz amazon.com pošilja v Slovenijo..
Cena je 209$ plus poštnina in nek davek baje ,da pride zravn..
Nazaj na vrh
Slinch

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 23, 2010 13:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako je, na carini zaračunajo 20% celotnega zneska. Tako da bi te s poštnino in carino prišle cca. 280 USD oziroma nekaj čez 200 EUR.

Sicer pa to ni edina možna izbira, te sem pač predlagal ravno zato ker briljirajo kot prenosne slušalke brez potrebe po prenosnem ojačevalcu. Če se ti ni za ubadat s carino in pošiljanjem iz ZDA pa je še kar nekaj drugih v tem cenovnem rangu, ki se jih da brez problema naročiti v EU.

Audio Technica ATH-M50 (160 EUR - v vse cene je všteta poštnina)

Sennheiser HD 25 -1 MKII (170 EUR)

Grado SR125i (190 EUR)

Shure SRH-840 (200 EUR)

Grado SR225i (250 EUR)

Denon AH D2000 (290 EUR) te se mi še najbolj dopadejo, saj so zvokovno na nivoju ATH ESW9, mogoče z namenskim ojačevalcem še kakšno stopnjo višje, so pa na žalost tudi 100 EUR dražje.

Te so vse zaprtega tipa (razen Grado), kar pomeni da (bolj ali manj) izolirajo zvoke iz okolice, prav tako pa ne spuščajo glasbe v okolico. Tako da če jih imaš namen uporabljati v glasnejšem okolju, je dobro preveriti, kolikšno stopnjo izolacije ponuja kateri model. Ti pa svetujem da v kakšnem Big Bangu preizkuziš kak model zaprtega tipa in pa primerjaš z modelom odprtega tipa, da vidiš kaj ti zvokovno bolj odgovarja.

Je pa res, da za prenosno rabo neke ponudbe slušalk odprtega tipa pravzaprav ni, so pa nekatere "pogojno" sprejemljive. Sicer znajo zveneti dobro, ne bodo pa pokazale svojega polnega potenciala. Če pa jih boš hkrati uporabljal tudi za domačo rabo (namenski ojačevalec, izhod za slušalke na integrircu, CD predvajalniku) pa znajo biti zanimiva izbira. Med takimi se mi zdijo še najbolj primerne Sennheiser HD 555 in pa HD 595.

Trenutno se jih da dobiti zelo ugodno - 80 EUR (555) in 140 EUR (595), saj je pravkar prišla nova serija in so tem cene nekoliko padle. Dobra stran je, da lahko te sprobaš v Big Bangu, tako da točno vidiš, če ti odgovarjajo. Imaš pa tudi novo serijo - HD 558 (130 EUR) in HD 598 (190 EUR), ki je praktično samo preobleka stare z minimalnimi izboljšavami.

Sam sem kot prve kvalitetnejše slušalke pred leti kupil HD 555 in so mi služile odlično, večinoma sem jih uporabljal s prenosnimi predvajalniki. Imajo pa zelo specifičen tip zvoka, tako da niso všeč vsakemu.
V kratkem pa imam namen poseči po HD 598, ki bodo tudi večinoma namenjene za prenosno rabo. Sicer bi s katerimi od prej naštetih prišel do boljših rezultatov, vendar sem sprobal že veliko zaprtih modelov in mi nikakor ne sedejo. Vedno čutim v ušesih nek pritisk, kar se mi pri odprtih nikoli ne dogaja. Zato je res dobro če pred nakupom sam sprobaš katerikoli model tako zaprtega kot odprtega tipa.
Nazaj na vrh
aleksander

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 23, 2010 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kje so Sennheiser HD 598 190€?
Na videz so bomba..Jih je mogoče pri nas kje nabavit??
Mi lahko daš link...

Te Denon so pri nas 400€ Shocked ..za 290 bi jih takoj vzel..
Nevem pa kje si našel po taki ceni?
hvala
Nazaj na vrh
Slinch

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 23, 2010 15:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HD 598 imajo na tej strani:
http://www.electronic4you.si/WebShopSI/Shop/index.aspx

Poštnina je zastonj, ponavadi traja 3-4 dni da prispe pošiljka. Sicer sem klical v BB in jih bodo dobili za "podobno" ceno, ampak komaj čez kakšen mesec.

Za Denon pa sem očitno imel v mislih napačno ceno... Tukaj pri electronic4you so 240 + zastonj poštnina. Very Happy
Nazaj na vrh
aleksander

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 23, 2010 19:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo sm naročil.. Very Happy

MP3 predvajalnik Cowon iAudio 9 16GB
Slušalke DENON AH-D2000 KOPFHÖRER Schwarz

Kaj ti misliš o tem?
Bo ok kombinacija?
Nazaj na vrh
Slinch

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 23, 2010 23:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čestitke k nakupu! Pomoje za ta denar odlična kombinacija, se je ne bi branil Smile Ko pa dobiš pa le poročaj o vtisih Very Happy
Nazaj na vrh
aleksander

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 14:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo dobil oboje ...
Zelo zadovoljen z zvokom..edino kar me malo moti je zelo dolg kabel slušalk(3m) kar je malo nerodno še posebaj če špilaš poker..

In pa mogoče malo premalo gre naglas..zakar pa vem,da brez ojačevalnika nebo šlo..
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu