| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
benz220d
Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37 Prispevkov: 237 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Jan 30, 2015 16:21 Naslov sporočila: Airplay zvočniki |
|
|
Zanima me če kdo od vas uporablja kakšen airplay zvočnik, ker je pri hiši vse več ios naprav bi mi to najbolj ustrezalo, predvsem pa vidim prednost da ga lahko enostavno prestaviš iz enega prostora drugam kjer pač rabiš zvok.
Govorim o glasbi kot o ozadju ne za resno poslušanje...
gledal sem tale model:
http://www.bowers-wilkins.net/Wireless-Speakers/AirPlay-Speakers/Z2
ima kdo izkušnje z njim oz. ga je slišal v živo? Na ebay-u se ga dobi relativno poceni...
ker nimam domačega kina razmišljam, tudi da bi ga porabil preko aux vhoda za gledanje kakšnega koncerta, ker zvočniki v televiziji ne igrajo ravno všečno...
se vam zdi izvedljivo , da bi uporabil rca splitter na siol box-u ki ima rca audio izhod
http://www.dg-electronics.com/wp-content/uploads/2013/10/RCA-Splitter.jpg
en signal bi peljal na aux zvočnika, drug pa na b&w woffer ki ga imam pri hi-fi sistemu...? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benz220d
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2015 11:51 Naslov sporočila: |
|
|
hvala vsem za odgovor
Z2 je doma in dela zelo prepričljivo, instalacija je enostavna, trenutno se prevaja glasba preko airplaya direktno iz macbook-a tako da je v bistvu tudi računalniški zvočnik kar je super ker ogromno laufa grooveshark, lepo dela po celem spektru, zvok je lepo definiran in čist tudi pri veliki glasnosti, tudi stereo slika je solidna glede na to da gre za samo eno enoto.Tudi bas-a je glede na velikost driverjev več kot dovolj npr. če si v drugem prostoru ga konkretno slišiš, preko aux-a sem priklopil tudi TV in je bistveno bolje kot sam TV nisem pa še probal dodat wofferja, projekt za zasneženi vikend ki prihaja...
všeč mi je da ko je v Stand by modu ga ko zaženeš glasbo vžgeš ne da bi potreboval fizično do zvočnika ali daljinca...
Predvsem je airplay uporaben ker dela na wifi mreži in lahko predvajam glasbo iz računalnika ki je v drugem nadstropju kar z navadnim bluetooth povezavo ni mogoče.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
blazheny
Pridružen/-a: Pon Mar 2011 0:50 Prispevkov: 212 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2015 12:54 Naslov sporočila: |
|
|
| benz220d je napisal/a: |
Predvsem je airplay uporaben ker dela na wifi mreži in lahko predvajam glasbo iz računalnika ki je v drugem nadstropju kar z navadnim bluetooth povezavo ni mogoče. |
Morda je ta Bowers uglašen, da dobro igra na Airplay.
Moja izkušnja s Sony CMT-G2NiP je taka, da je Airplay pogojno uporaben za poslušanje npr. radia, za kaj resnega pa ni. iPod, priklopljen na USB grdo povozi Airplay na celi črti.
Velike upe sem polagal v to, da bo Airplay dobro delal in bom na tablici z Apple Remote aplikacijo elegantno brskal po zbirki in muziko iz PC pošiljal na Sony-ja, pa sem bil razočaran. In kar sem kasneje bral po forumih nisem edini. Jitter, baby.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benz220d
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2015 16:42 Naslov sporočila: |
|
|
| sony-a zal ne poznam, meni igra glede na dimenzije zelo vsecno in me v 3urah kar je bil prizgan ni nic zmotilo bom pa testiral isti posnetek preko airplay-a in preko auxa obojno z iste naprave da slisim ce bo kaj razlike. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|