| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1381 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Čet Maj 22, 2008 10:56 Naslov sporočila: HDV kamera - v kakšnem formatu snemat? |
|
|
HI
Imamo kamero Canon HV30, ki snema v Full HD resoluciji. Doma nimamo Blu raya, pa me zanima ali je opcija najprej snemanje v HD resoluciji in pretvorba v PAL resolucijo al pa ze direktno snemat v PAL(opcija(DV) s HD kamero? Torej DVD vemo kakšno resolucijo podpira in zdej nevem točno kaj narest, da bi bila bolša kvaliteta slike, ker se mi zdi, da bi skor bila boljša če bi pretvoril iz HD v PAL(opcija DV), kot pa že direkt v PAL snemal.
Hvala za podrobnejše informacije.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

|
Objavljeno: Čet Maj 22, 2008 11:04 Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam tudi Kamero DCR-TRV940E 3CCD in sedaj sem vedno uporabljal Adobe Premiere, ki vsaj v moji verziji(pro 2.0) nima opcije za HD. Kako je z obdelavo videa - HD zna biti požrešen kar se tiče strojne opreme.
Se je kdo od vas že ukvarjal s 5.1 zvokom?
Have a nice Day
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Saxofon
Pridružen/-a: Čet Maj 2008 14:29 Prispevkov: 87 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Maj 22, 2008 16:40 Naslov sporočila: |
|
|
Sumim da bi bilo bolje tiste 3CCD je koristiti kar v standard PAL DV 720/576 in tako dobiš perfektno reprezentacijo barv. Če pa bi fural Full HD zajem in bi potem interpoliral v PAL DV bi najverjetneje izgubil na ostrini, predvsem pa malček na barvah.
Obdelava full hd je strojno nočna mora za še tako močen mlinček.
5.1 zvok se da lepo packat z Sony Vegas Pro in predhodnimi verzijami.
Lp,
Gregor |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Primus
Pridružen/-a: Tor Okt 2008 11:03 Prispevkov: 38 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 14, 2009 16:16 Naslov sporočila: HDV |
|
|
| Najprej informacija - HDV kamere ne snemajo v polni HD ločljivosti (Full HD) ampak 1440x1080i. Glede na to, da se posnetki zapisujejo na DV kaseto, ki je poceni in dober medij za arhiviranje, ti vsekakor svetujem snemanje v HDV formatu, ki ga pretvoris v SD in posnames na DVD, kdaj kasneje pa ga bos lahko zapisal na blu-ray. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Orpheus999
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44 Prispevkov: 127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 14, 2009 20:49 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam Edius za Vmontažo. Je pa res da se PRECEJ poznajo razlike med zmoglivejšimi in počasnejšimi kompi, če editiraš v HD. Audio snemam in editiram več ali manj z CUbase,Nuendo. Sicer nisem veliko delal z 5.1 oz.
surround, ker najlaže in najbolše naredim v stereo tehniki, sem pa testiral te funkcije v Audition-u brez brez pretresljivih vtisov. Kolega ima Mac-a, ki ima precej napredne(beri:lažje dosegljive) surround funkcije, ne spomnim pa se kateri program uporablja in katerega mac-a ima??? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sob Feb 14, 2009 22:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Orpheus999 je napisal/a: | | Kolega ima Mac-a, ki ima precej napredne(beri:lažje dosegljive) surround funkcije, ne spomnim pa se kateri program uporablja in katerega mac-a ima??? |
Na MACu : Logic, Final Cut ... Jaz za avdio uporabljam Logic, kolega Primož Zevnik pa za avdio-video Final Cut. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

|
Objavljeno: Ned Feb 15, 2009 18:38 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | | ki ga pretvoris v SD in posnames na DVD, kdaj kasneje pa ga bos lahko zapisal na blu-ray. |
Mislim, da bi bila škoda, da bi pretvarjal zapis v SD, saj ga lahko v AVCHD formatu posname na DVD, ter tako ohrani resolucijo. Za predvajanje le tega je potrebno imeti Blu-ray predvajalnik s podporo AVCHD.
Sam največ uporabljam Adobe premiere, saj imam PC z Windows OS. Je že kdo probal naložit OS X in Final Cut na PC?
Have a nice Day
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|