| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
orimp
Pridružen/-a: Pon Avg 2015 18:27 Prispevkov: 11 Kraj: LENART
|
Objavljeno: Pon Avg 24, 2015 18:45 Naslov sporočila: AV RECEIVER |
|
|
Sem pred nakupom novega receiverja, sedanji harman mi že v osnovi ni ponujal dovolj moči za moje zvočnike - INFINITI KAPPA 8.2.
Je pa res, da sem bil v preteklosti navajen stereo zvoka, vincent končna stopnja je odlično služila, no pa sem storil veliko napako ko sem zadevo prodal. Mi je resnično žal za njim,!! potem sem kupil harmana avr445, ki pa zvočnikom ne daje dovolj moči, ni tistega šusa, skratka zvočniki igrajo povprečno, daleč od tega kar mi je ponujala končna stopnja.
Ker sem bil v gradnji hiše in mali otrok, nekako nisem imel dovolj časa in nisem niti pogrešal kalitete zvoka. Sedaj pa sem nekako ven iz tega krča, no naj omenim, otrok mi je je harmana kar lepo načel, si želim nabavit receiver kateri bo resnično pognal zvočnike, kateri so resnično balzam za ušesa-seveda v mojem rangu.
gledal sem PIONEER SC-2024
kot sem rekel, zadnji čas nisem imel prilike preizkusiti nič kaj kvalitetnega, zato se za predloge in mnenja že v naprej zahvaljujem.
lp _________________ orimp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Avg 25, 2015 07:24 Naslov sporočila: |
|
|
Preberi si teste in rang lestvici v revijah What hi-fi in Video.
S tem Pioneerjem boš zanesljivo zadovoljen. Če ne boš uporabljal zadnjih center zvočnikov, boš lahko Kappe poganjal v bi-ampingu, torej z dvojno močjo.
Za moj okus je njegovo procesiranje zvoka boljše, kot pri konkurentih. Pioneer uporablja sistem razvit v španoviji z angleškim AirStudio, ostali pa v glavnem Audissey.
Jaz uporabljam VSX 2011, torej je star že 13 let in sem še danes zadovoljen z njim.
lpm _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
orimp
|
Objavljeno: Tor Avg 25, 2015 08:12 Naslov sporočila: |
|
|
Receiver bi bil v pri vrsti namenjen hišnemu kinu, torej ozvočenju 5.1. Sedaj sem kot center in zadnje zvočnike uporabljal dali koncept, pa nekako niso sledili kappam. Imel sem tudi yamahin aktivni bas, še iz prejšnjega obdobja, kateri je bil soliden, samo motilo me je njegova počastnost, za mene se tudi bas ni ujemal z kappami. Pred nakupom teh zares dobrih zvočnikov, katere sem poslušal resnično na izbranih komponentah, se nisem zavedal kako zahtevni so, če želiš od njih zares dober zvok.
Mi jih pa je škoda prodat, ker tudi dražji sistemi ala bose me niso prepričali glede na ceno.
Ker imam namen v celoti prenovit sistem, tudi ostale zvočnike, iščem receiver kateri bo to zmogel.
Po domače povedano iščem zver med receiveri, seveda z omejenim bugetom. _________________ orimp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Avg 25, 2015 09:38 Naslov sporočila: |
|
|
Za boljsi drajv sem jaz pred leti sel v tole: klik. Res je, da gre za dodatno komponento, ampak skoraj da ni druge alternative , ce zelis dober drajv v stereu. Seveda tudi dober stereo ojacevalec je treba tu potrebno izbrati. Moznosti je veliko.
lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Avg 25, 2015 14:26 Naslov sporočila: |
|
|
@orimp: ... skratka zvočniki igrajo povprečno, daleč od tega kar mi je ponujala končna stopnja ...
-------------------------------------------------------------------------------------------
In tako bo ostalo, dokler ne boš priklopil ornk ojačevalca.
Na žalost je komercialni HT naravnan na to, da bo efekt 7 kanalov + subwoofer 'zblodil' uporabnike. Zato ne moreš pričakovati tega kar ti nudi dober stereo ojačevalnik. To ugotovijo tudi zmedeni HT uporabniki kadar želijo poslušati samo stereo. Pri preklopu HT na stereo se jim pobesijo nosovi. Obratno pa, pri prehodu iz dobrega sterea na HT te pritisne na WC.
Brezveze se slepiti - deklarirani vati so enaki samo dokler se pogovarjamo, ko pa to poslušamo je vse kaj drugega.
Če želiš obdržati kar si imel obstaja samo ena pot: HT procesor priklopiti na končne stopnje.
Ali še bolje: ne mešati teh dveh svetov. Je krepko ceneje imeti dva ločena sistema HT in stereo - kot pa združiti vse v enem. Ker v slednjem stereo najebe ali plačaš ko žuti.
Ena vmesna pot je tista, ki jo predlaga @delfinus. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Tor Avg 25, 2015 14:45; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
|
Objavljeno: Tor Avg 25, 2015 14:41 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador @ a ti imaš izkušnje s sodobnimi AV receiverji višjega ranga ?
Človek je lepo napisal, da bo pri njem v glavnem laufal suraund zvok. Če mu tudi biamping iz le tega AV-ja ne bo dovolj, bo pač preko pre-out-a priključil še kakšne končne stopnje.
Mene na primer močno drži, da bi kupil iz druge roke (ker novih pač ne delajo več) Pioneer Susano LX90, iz referenčne Kuro serije. Manjka mu sicer kakšen najnovejši gadget, ampak zvok je pa tak, da se tudi kakšni dobri stereo ojačevalci lahko mal skrivajo in gledajo v tla. Cene so pa nekje okrog 2 do 2,5 k-evrov. Nov je bil 7 jurčkov.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Tor Avg 25, 2015 14:57 Naslov sporočila: |
|
|
@bogomir: ne dvomim, da je izbrani Susano super HT. Če pa me vprašaš ali je optimalno potrošiti 7K za njega, bi rekel da ne: raje sestavim spodoben stereo in posebej HT. Slednje en receiver za 700€+recimo Kef kompletek satelitov s subom - za 2K je to že luštno poslušat, preostalih 5K za stereo.
Tudi če dobi poceni Susanota, kaj mu bo pomagalo, če se mu bo še vedno kolcalo po Vincentu. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
|
Objavljeno: Tor Avg 25, 2015 15:36 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador @ preberi še enkrat moj post. Susano je bil nov 7k, sedaj je 3 krat manj. Sploh pa mika mene in ni treba da še koga.
Je pa res, da imam tudi jaz (v isti sobi) dva ločena sistema. Eden je za suround drugi pa izključno za stereo.
Po moje je napaka kupovati poceni HT sisteme, ker nujno sledi razočaranje, nato pa se to posplošuje na celoten segment. Res dober suround je lahko vrhunsko doživetje !
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Tor Avg 25, 2015 15:39 Naslov sporočila: |
|
|
Še nekaj:
tisti ko to imajo, vedo kako dolgo rabi za zadovoljivo uglasiti stereo sistem da nudi prave užitke. Kombinacije naprav, kablov, mizice, protivibracijski pripomočki. En 'detajl' ne sme manjkati.
Zdaj pa to prevedimo v vulgarno mešanje in preklapljanje za HT potrebe. Ne gre skupaj. Meni ne. Razen če je človek površen poslušalec. Da ne rečem šlampast ali pa posluša šoder od glasbe, kjer tega ni zaznati. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
|
Objavljeno: Tor Avg 25, 2015 15:43 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador @ ne bi škodovalo, če bi si dal kje demonstrirati dober HT. Do takrat pa...... je to le prepričevanje prepričanega.
lpm. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Tor Avg 25, 2015 15:55 Naslov sporočila: |
|
|
| bogomir 4051 je napisal/a: | ambasador @ preberi še enkrat moj post. Susano je bil nov 7k, sedaj je 3 krat manj. Sploh pa mika mene in ni treba da še koga.
Je pa res, da imam tudi jaz (v isti sobi) dva ločena sistema. Eden je za suround drugi pa izključno za stereo.
Po moje je napaka kupovati poceni HT sisteme, ker nujno sledi razočaranje, nato pa se to posplošuje na celoten segment. Res dober suround je lahko vrhunsko doživetje !
lpm |
Midva se že razumeva. Ti tudi ne pristajaš na mešanje dveh svetov, niti na cenene variante za stereo.
Res dober surround je potencialno vrhunsko doživetje.
Če odmislim grmenje in pokanje nisem še imel prilike niti ene HT zvočne emocije doživeti niti v kinu, niti na sejmu, niti nikjer. Govorim o zvočnih emocijah ki jih nudi dober stereo. Razlog temu je tudi ta, da imajo filmi zvok iz fantazijskih miksov v studiju, jasno v revni digi obliki. Zvoki so vsi simulirani: od pesti v lubenici, do topotanja konjev s pripomočki na mizi itd. Potem ti včasih niti ni jasno ali je počila bomba, ali so se zaloputnila vrata od avta ali je kdo padel. Je skoraj vse isto in tudi nadležno. Z res dobrim sistemom samo razkrinkaš te artefakte. Torej po definiciji ne sme biti preveč dober.
Večkanalni (realni) posnetki glasbenih dogodkov pa so nekaj povsem drugega. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Tor Avg 25, 2015 16:56 Naslov sporočila: |
|
|
| bogomir 4051 je napisal/a: | ambasador @ ne bi škodovalo, če bi si dal kje demonstrirati dober HT. Do takrat pa...... je to le prepričevanje prepričanega.
lpm. |
Hahaha, sem šel na otvoritev surrounda v portoroškem avditoriju. Mislim da je bil prvi film Golden Eye. Dragi moj, ki me prepričuješ: petnajst uvodnih minut so bile reklame za filme ki prihajajo. Bale so mi padle po tleh od treskanja, bumanja, njauuu, booouuum, tresssk, swisss.. itd. Ko je film začel, me je že vse minilo. Tudi skozi film sem bolj trpel kot kaj drugega.
In tako s čisto vsakim filmom. Tudi najnovejši filmi, pa risanke ki jih moram gledati z vnukom v kinu (multiplex v Kopru) ni nič bolje. Da to privlečem še domov? NI ŠANS!
Prav prvi demo sem gledal v Bologni na sejmu, je bila risanka, muha je krožila po platnu, zvok pa je šibal okoli poslušalcev po zvočnikih. Sem se začel smejati tej otročariji.
Drugi demo Bang&Olufsen v Pordenonu na sejmu; film Star Wars: grmenje vesoljske ladje v vakuumu, pa treskanje eksplozij, seveda v vakuumu. Spet sem se začel smejati - ma hojte nekam..
Isto Saving Privat Ryan: škljocajo z zaklopom puške izza mojega hrbta. Oni od spredaj. Mah, če je to to, potem me ne zanima.
moraš biti zelo otročji, da prebaviš take oslarije.
No in takih demotov se je zvrstilo nešteto v dvajsetih letih.
Je pa res: velikokrat se spomnim na Voice of The Theatre (strogo mono!!) kako je zvenel v kinu na lampaša. To je vredno spomina, altroke suroound. Je že zbledel ta spomin, takrat še nisem imel hifija. Pred filmom so predvajali slikovne reklame z zvokom iz kolutnega magnetofona - naprimer James Last orkester ki je igral priredbe klasike. Nikoli nisem zamudil reklam, že kot mulac sem užival v reprodukciji.
https://www.youtube.com/watch?v=DdTJ9TqvvgE
https://www.youtube.com/watch?v=Vuu2YnX87iY
Na, malce 1968 nostalgije iz kina.
Seveda sem za to, da se izognemo bednim zvočnikom ploščatih televizorjev. Ma je dovolj en dobro zveneč mali komplet renomiranega proizvajalca. Zame še raje priklop na stereo, pa kud puklo, da puklo. Vsaj čire čare kroženja naokoli so mi prišparana. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orimp
|
Objavljeno: Sob Avg 29, 2015 10:21 Naslov sporočila: |
|
|
Razmišljanje me je že malo zaneslo, da bi kappe prodal in kupil ozvočenje ala bose. Pa nekako spoznavam, da teh zvočnikov ne morem nadomestiti z malim ozvočenjem.
Tako bom verjetno postopoma v prenovi velotnega sistema.
Ker ne bo toliko poudarka na stereu, bom sprva šel v nakup av receivera.
To je bilo v osnovnem vprašanju, kateri receiver 5.1, 7.1 izbrat oz.da bo toliko močan, da bo v resnici pognal te zvočnike brez dodatne končne stopje.
Ker vem, da številke na papirju prenesejo vse, ko zadevo priklopiš pa je naenkrat druga zgodba.
Tudi za sedanji Harman so rekli, da bo zlahka pognal kappe, pa se prokleto muči.
Ker sem finančno omejen, ne razmišljam o hi-endu, ker eno so želje, realonst me pa tepe po svoje.
Želim samo zadovoljit svojo dušo, po nekaj letih premora, tudi ob celotno zbirko cd-jk sem bil teh letih, zato tudi ne pogrešam toliko stereo zvoka.
Pogrešam pa dober-močan zvok, kateri bo napaj mojo dušo.
Mogoče še predlog kateri center,bas in zadnji zvočniki bi bili primerni.
lp _________________ orimp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sob Avg 29, 2015 12:22 Naslov sporočila: |
|
|
Ce imas prioriteto hisni kino potem je to napacno poglavje foruma, bi moral uvrstit pod Domaci kino. Ampak nic za to.
Sicer pa, ce ti je tako zal za Vincent koncno stopnjo, dokupi to Vincent koncno stopnjo in jo povezi z obstojecim HK receiverjem. Povezavo pa naredi preko RCA kablov iz L in R Pre-Out na A/V receiverju -> na input na Vincent koncni. Kappe L in R priklopis na Vincetu. Ostale zvocnike pa imas na receiverju. Voila.
lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orimp
|
Objavljeno: Sob Avg 29, 2015 14:53 Naslov sporočila: |
|
|
Receiver je dobil šus iz iz vtičnice. Otrok mi je kabel za sub potisnil v tičnico, na srečo je otrok brez posledic. Tako, da ko gledam nazaj kaj se bi lahko zgodilo, se za tehniko sedaj sploh ne sekiram.
Poškodovan je izhod za zadnji zvočnik, pre- izhodi so mrtvi, na polovici obremenitve pa se kar sam izklopi,.. _________________ orimp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|