Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Popularnost Squeezeboxa
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 11, 2013 12:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja jaz se čudim zakaj je sviz tako popularen, če je toliko problemov z njim. Za njegovo stabilno delovanje rabiš še pa još enih stvari porihtat. Da ne govorim koliko rabi za branje baze. Če dodaš par novih albumov.... bog pomagaj. Razni drugi playerji so pa v hipu nared. Priključiš ga in po par minutah vse dela medtem, ko bi skviz rabil nekih 15 ur da vse premelje. Mislim, da so že v začetku brcnili v temo s skvizovo bazo in ni bilo poti nazaj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 11, 2013 13:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zuluf je napisal/a:
Ja jaz se čudim zakaj je sviz tako popularen, če je toliko problemov z njim. Za njegovo stabilno delovanje rabiš še pa još enih stvari porihtat. Da ne govorim koliko rabi za branje baze. Če dodaš par novih albumov.... bog pomagaj. Razni drugi playerji so pa v hipu nared. Priključiš ga in po par minutah vse dela medtem, ko bi skviz rabil nekih 15 ur da vse premelje. Mislim, da so že v začetku brcnili v temo s skvizovo bazo in ni bilo poti nazaj.

Skviz je bil revolucionaren izdelek. Ko še pol planeta vključno s tabo vred ki ga ob raznih prilikah toliko šimfaš ni imelo blage veze kaj je to audio streaming, je takrat Slimdevices že lep čas imel zunaj skviza. In na podlagi njegovega uspeha je streaming zaživel in so na trg pričeli prihajati tudi streamerji ostalih proizvajalcev, pri čemer pa nobenemu ni ratalo za tako malo denarja ponuditi tako veliko, kot je v vseh svojih inkarnacijah nudil skviz. Edinole se je približal Sonos, ki pa je bil že kar dražji. Pa že kar tema do nižin.

Danes se že res nudijo luštni izdelki za malo denarja, kot je recimo tale Raumfeld Connector ampak piše se leto 2013 in ne 2003 na katerem bazira skviz platforma in po toliko letih proučevanja njenih prednosti in slabosti bi pa konkurenca že morala imeti za malo denarja v vseh pogledih superiorne streamerje napram umrlemu skvizu, ne pa samo tu in tam kakšna izboljšava ali funkcija več, ki je skviz ne premore, pa še zmeraj omejitve streamanja 24/96, kar je skviz nativno brez downsamplinga znal že 2010...

Skeniranje glasbene kolekcije, če imaš skviza priklopljenega na računalnik sploh ni dramatično. Pri meni priklopljen na mac minija skenira 400GB glasbe cca 6 minut. Sploh ni omembe vredno. Če imaš na Toucha priklopljen usb disk pa gre seveda počasneje.

Če pa imaš kolekcijo pametno zloženo po direktorijih, to je vsak izvajalec svoj direktorij in potem v njih podirektoriji z imeni njihovih albumov, pa sploh ne rabiš nikoli izvajati skeniranja kolekcije, ker pri osnovnem iskanju (po direktorjih) skviz sploh ne vstopa v svojo databazo, ampak prikaže direktorije po abecednem redu kot so zloženi. Dodaš nov album v izvajalčev direktorij in je že avtomatsko tudi takoj prikazan. Jaz sem tako navigiral več let in dela čisto lepo.
Nazaj na vrh
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 11, 2013 15:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aljoša, video predvajalniki iz raznih trgovin s špecerijo so bili bolj stabilni in so predvajali glasbo bolj zanesljivo kot sviz pa ni bilo treba nič urejat zbirke, pa računalnika kurblat..... Ne vem ravno kakšna kvaliteta zvoka prihaja iz specializiranih video predvajalnikov, ampak zadeve so stabilne že dolgo časa. Pri skvizu pa naj se gre za dve uri, pol ure ali deset minut, če prideš domov s šihta, se ob devetih spomniš, da bi nekaj poslušal, skviz pa ravno začne nekaj motovilit in brat zbirko, se sesuje.... to meni ni v redu. Če je komu hobi non stop urejat datoteke, mrežo in druge it pizdarije je ok, za poslušalca pa ni najbolj hvaležna naprava. Ko imaš enkrat vse poštimano, potem zadeva deluje, ampak moraš vžgati računalnik, oz. vsaj kupiti nas in vložiti nekaj dela. Pa še vseeno ne veš kdaj se ti bo naslednjič podrl in boš ponovno čakal, da se prebere.... Glede na to, da zdaj že vsak pimpek ponuja neke vrste player je videt, da so platforme zdaj bistveno enostavnejše, bolj stabilne, hitrejše... No pa saj si mi lepo pojasnil, da včasih ni bilo izbire, zdaj pa je.
Međutim, po eni strani hvališ appla kako deluje, po drugi pa skviz, ki ima kupe problemov. Apple takega izdelka nikoli ne bi dal na trg. Že dejstvo, da skviz ni preživel dosti pove o kvaliteti njihove platforme. Bili so prvi, super, še vedno pa očitno niso bili dovolj dobri, da bi bili uporabniki zadovoljni.
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 11, 2013 17:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimivo, da se je meni v vseh letih uporabe skvizbox morda obesil 3x (in rešitev je bila preprosta - izključitev iz omrežja za nekaj 10 sekund)... Če se nekomu sesuva "na vsakih 10 min" je bolj verjetna možnost totalno razštelanega računalnika.

Tudi Apple ima svoje probleme (imam/uporabljam tako minija kot iMaca, tako da ne govorim ravno na pamet), brez skrbi... in ko nastopijo, so prepogosto še težje rešljivi kot na PCjih...
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 11, 2013 17:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zuluf je napisal/a:
Aljoša, video predvajalniki iz raznih trgovin s špecerijo so bili bolj stabilni in so predvajali glasbo bolj zanesljivo kot sviz pa ni bilo treba nič urejat zbirke, pa računalnika kurblat..... Ne vem ravno kakšna kvaliteta zvoka prihaja iz specializiranih video predvajalnikov, ampak zadeve so stabilne že dolgo časa. Pri skvizu pa naj se gre za dve uri, pol ure ali deset minut, če prideš domov s šihta, se ob devetih spomniš, da bi nekaj poslušal, skviz pa ravno začne nekaj motovilit in brat zbirko, se sesuje.... to meni ni v redu. Če je komu hobi non stop urejat datoteke, mrežo in druge it pizdarije je ok, za poslušalca pa ni najbolj hvaležna naprava. Ko imaš enkrat vse poštimano, potem zadeva deluje, ampak moraš vžgati računalnik, oz. vsaj kupiti nas in vložiti nekaj dela. Pa še vseeno ne veš kdaj se ti bo naslednjič podrl in boš ponovno čakal, da se prebere.... Glede na to, da zdaj že vsak pimpek ponuja neke vrste player je videt, da so platforme zdaj bistveno enostavnejše, bolj stabilne, hitrejše... No pa saj si mi lepo pojasnil, da včasih ni bilo izbire, zdaj pa je.
Međutim, po eni strani hvališ appla kako deluje, po drugi pa skviz, ki ima kupe problemov. Apple takega izdelka nikoli ne bi dal na trg. Že dejstvo, da skviz ni preživel dosti pove o kvaliteti njihove platforme. Bili so prvi, super, še vedno pa očitno niso bili dovolj dobri, da bi bili uporabniki zadovoljni.

Skviz je zelo stabilna in neproblematična platforma, probleme z njimi imajo tisti, ki hvatajo krivine. S podhranjenimi NAS-i to pač ne gre, s priklopljenimi usb diski tudi šteka. Da so to le začasne rešitve piše skoraj na vsakem audio forumu, tudi ti si po postih sodeč hotel nekaj štrikat s tem in če si ni čudno če imaš probleme. So pač stvari, ki jih je potrebno upoštevat in ne z glavo skozi zid. Drugače pa v zvezi špecerijskih predvajalnikov, bodi brez skrbi da se jim v enem samem dnevu najde več slabosti kot jih ima skviz, pa se ne rabiš za to nič kaj namatrat. Tudi tale Raumfeld ima mane, ki bodo prišle na dan, ko se bo začela zadeva množično uporabljat, tistih par kratkih revjujev na netu ni nič.

Pri meni dela skviz 24/7 brez vsakršnih problemov. Ni teorije da pade dol ali kakšne zamude ali štekanja, razen če ugasnem mrežo. Ne pomnim kdaj bi zatrokiral. Enako pravi mnogo uporabnikov ki jih poznam, razen takih ki štrikajo. Pa se za nemoteno delovanje sploh ne rabi nevem kakšne periferije, par let star računalnik je že iber.

Drugo pa pri teh špecerijskih predvajalnikih... si prepričan da sploh znajo napredno navigirat po izvajalcih, albumih, žanru, komadih, ali samo osnovno iskanje po direktorijih? Za napredno iskanje morajo ustvarit databazo in če ta s kaj jaz vem 400 GB glasbe deluje bliskovito brez štekanja polj fajn.

Če bi Logitech ob nakupu Slimdevicesa z enakim zanosom nadaljeval že uveljavljen skviz program, bi danes bila platforma in izdelki neprimerno bolj doterani kot je rečmo Raumfeld in bi se to še naprej prodajalo kot vroče žemljice. Njeni razvijalci poznani iz skviz komune, ki jih je podedoval Logitech, še zdaleč niso rekli zadnje, imajo dosti zamisli in tudi njim ni bila jasna odločitev novega lastnika (pred časom na forumu čustveno pismo enega od njih), oni bi naredili čuda, pa novi lastnik ni imel posluha in tu ne gre za limitacijo platforme.
Nazaj na vrh
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 11, 2013 17:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz sem uporabnik Skviza že dobrih 5 let. In v tem času mi je riknil samo parkrat, pa še to je bila kriva mreža ali pa računalnik. Prej sem imel skviz server na laptopu in je bila štala. Pred kakšnim letom pa sem nabavil nettop računalnik preko ebaya in je zadeva rešena v nulo, Tudi s skeniranjem glasbe na disku nimam težav.

Jaz lahko samo rečem, da mi ni žal, da ima skviza. Ko bo pa crknil (in da ga tudi mojster Storm ne bo mogel obudit), pa bomo gledali za drugimi.

Lp, G

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 11, 2013 19:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naj še jaz dodam komentar squeezu v bran. Meni dela brez problemov, ampak resnično brez problemov, odkar sem prešaltal z disc predvajalnika na streamanje. Sicer se že spogledujem z kakšnimi bolj "audiofilskimi" streamerji, a me od tega vedno znova odvrnejo izkušnje mnogih ljudi, ki po forumih pišejo, kako da še nobeden doslej Squeezboxu ne seže niti do kolen, kar se tiče udobnosti in zanesljivosti/hitrosti upravljanja. In dokler mi SB Touch ne crkne ne bom imel želje po čem novem. Razen če... Wink

Audiohedonist
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 11, 2013 21:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj SB je radikalno skviknil tik pred iztekom garancije in dobil sem novega. Ta je romal mojstru Stormu po zadnje dobrote, nato pa še k mojstru Marconiju na dodatno lepotičenje signala in z z lastno roko nafriziranim Shunt A reference napajalnikom mojstra Mravljaka(ki malce sodeluje tudi z Stormom) in Hajdinjak labs Stylos tube DACem(moja frizura, srebro in kup enakih dobrot kot v Shunt A, najnovejši modeli moje nove avtorske reference kablaže, ki ima že kar nekaj pristašev), ružita, da je veselje.
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2013 09:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No res je, da sem jaz hotel skviza laufati direkt z usb diska in to je čista katastrofa, tu ni nobene dileme. Z nasom je drugače, ampak to potem že podraži in zakomplicira zadevo in smo že na ravni sonosa.... Z računalnika pa jaz ne bom nikoli štartal skviza, ker ne vidim smisla v tem. Potem je čisto vseeno, če muziko laufam direkt iz računalnika. Ne rabim nobenega sviza, samo dober sw in usb dac. Skviz je potem samo za igračkanje. Za poslušanje muzike z računalnika je skviz nepotreben. Očitno so moje preference malo drugačne. Sam želim poslušat glasbo brez misli na tehnologijo. Ni mi niti važno na kak način pridem do albuma, samo da pridem in da zadeva igra. Razni okraski tehnologije me ne zanimajo.

Kar se pa sesuvanja tiče pa malo preberite temo o skvizu. Mislim, da je kar dolga in nisem bil edini, ki je jamral, da se zadeva sesuva.

lp
Nazaj na vrh
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2013 09:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Me zanima nekaj. Ali kdo s skvizom brez problema črpa glasbo z večih virov npr. računalnik, nas, mrežni usb disk priključen na drugo napravo.... ali samo iz enega?
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2013 09:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zuluf je napisal/a:
No res je, da sem jaz hotel skviza laufati direkt z usb diska in to je čista katastrofa, tu ni nobene dileme. Z nasom je drugače, ampak to potem že podraži in zakomplicira zadevo in smo že na ravni sonosa.... Z računalnika pa jaz ne bom nikoli štartal skviza, ker ne vidim smisla v tem. Potem je čisto vseeno, če muziko laufam direkt iz računalnika. Ne rabim nobenega sviza, samo dober sw in usb dac. Skviz je potem samo za igračkanje. Za poslušanje muzike z računalnika je skviz nepotreben. Očitno so moje preference malo drugačne. Sam želim poslušat glasbo brez misli na tehnologijo. Ni mi niti važno na kak način pridem do albuma, samo da pridem in da zadeva igra. Razni okraski tehnologije me ne zanimajo.

Kar se pa sesuvanja tiče pa malo preberite temo o skvizu. Mislim, da je kar dolga in nisem bil edini, ki je jamral, da se zadeva sesuva.

lp

Fora skviza povezanega z računalnikom je v tem, da je to plug&play rešitev kjer ni obremenjevanja z nastavitvami. Trotl ziher rešitev ki laufa preko neproblematičnega ethernet porta, kjer se nato občutljive konverzije odvijajo zunaj ustranega okolja kot je notranjost računalnika. Domače omrežje danes itak že ima vsak dom, priklopiš in lahko po mili volji stremaš glasbo iz bilokaterega računalnika v omrežju. Želijo otroci poslušat glasbo na tvojem hifiju... ni blema, skvizu ukažeš da se poveže na računalnik v njihovi sobi in že si tamali lahko streamajo svojo glasbo v dnevni sobi. Samo pokažeš jim do koliko naglas lahko gredo ali pa jim jo ti limitiraš in uživajo na fotrovem sistemu. Niti dotaknejo se ga ne, vse delajo preko tablice. Ali recimo audiofilski obisk, ki pride s svojim izborom glasbe na usb ključu. Rukneš ta usb ključ v bilokateri računalnik v omrežju in že lahko v trenutku streamaš njihovo glasbo direkt iz usb ključa brez ponovnega skeniranja kolekcije (pač osnovno iskanje po direktorijih). In to žično ali brezžično.

Lahko skviza odklopiš in priklopiš v drugi sobi če ti paše in spet streamaš iz bilokaterega računalnika v omrežju. Če jih imaš v več sobah jih lahko sinhroniziraš da vsepovsod igra ista glasba. Poleg tega obstajajo cool aplikacije za uživaško upravljanje preko tablic in pametnih telefonov. Spet nobenega ubadanja z nastavitvami - naložiš gor in že laufajo.

Enostavno & funkcionalno & zanesljivo vglavnem.

Pri usb streamanju pa je cel kaufen zadev, ki jih moraš poznat, če hočeš da to dela kot se šika. Žačevši že v samem biosu, potem ubadanje z nastavljanjem operacijskega sistema, pa nastavitve softvera za predvajanje, pa ubadanje z ASIO/WASAPI gonilniki, gonilniki usb daca,... da to vse skupaj doteraš da dela v simbiozi in da imaš peace of mind da si vse poštelal kot je treba, ma te že vidim kako bi šele tu izgubljal živce, če bi že pri tako trotl ziher platformi kot je skviz hotel hvatat krivine...

O sesuvanju skviza... glede na tisoče in tisoče uporabnikov širom sveta je v bistvu zelo malo govora o problemih s skvizom in to dosti pove o njegovi zanesljivosti. Tistih nekaj ki jih je tu imelo probleme z njim je neomembe vreden promil tukajšnjih uporabnikov skviza. Pa še to smo si ljubitelji med seboj pomagali rešiti in je kot vidiš na forumu mir, mogoče tu pa tam kdaj kak izpostavljen problem. Če se odpre tema o problemih pri usb stremanju, kjer pa je dejansko kaj za nastavljat in študirat, pa bo kar gorelo. Wink
Nazaj na vrh
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2013 14:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj ne razumem..

@Zuluf
Praviš, da si skviza poskusil laufat preko usb diska? Shocked

Daj ti meni to malo razloži, ker koliko jaz vem, da skviz predvaja glasbo iz usb diska, potem potrebuje nekje delujoč squeezeserver program (ponavadi na PC-ju ali pa NAS), sam skviz pa nima usb vhoda, v katerega bi priklopil disk.

Kot sem že omenil, sem jaz nabavil nettop, na kateremu laufa squeezeserver, preko nettopovih usb vhodov sem priklopil diske in zadeva je rešena. Se ne obeša, ker mu podatke pošiljam preko ethernet porta. Največji problem sesuvanja so bila ali napačne nastavitve na wifi mreži (router nastavitve) ali pa nedodelana SW oprema (razni bug-i).

In kot je že Aljoša omenil.. Skviz je naredil revolucijo in je pionir med streamerji.

Lp,

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
cink

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 23:51
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2013 14:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Touch seveda ima usb vhod na katerega lahko priklopiš usb disk, server dela na samem touchu. Dela pa to tako tako...
Nazaj na vrh
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2013 15:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz imam sb dueta v povezavi z pc-jem in že več let vse lepo špila, nobenih problemov

LP
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2013 15:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam Toucha z Wd Elements usb diskom in psu-jem od Mravlaka. Na disku je cca 200gb muske, skeniranje pa traja recimo 5 minut. Dela normalno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu