Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Koverzija flac 24 bit v 16 bit??

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 20, 2013 12:56    Naslov sporočila: Koverzija flac 24 bit v 16 bit?? Odgovori s citatom

Za uvod zanimiv članek: http://www.whathifi.com/blog/forget-mp3-and-lets-move-on
S katerim pa se osebno v vseh pogledih ne strinjam, ker sem delal na moje sistemu poskuse zase in niti slučajno ne slišim razlike med flac 24 in 16 bit. Kdor to sliši bo pač poslušal 24 bitov, meni je dovolj CD-format.

Po prebiranju tega sem se spomnil, da sem v eni drugi temi pred časom odprl vprašanje s čem lahko flac z 24 biti prekodiraš v 16 bitov ( http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=1326&start=45).
Torej kateri programček.
Seveda je originalni flac 24 bitni zapis na trdem disku. Tam ni bilo odgovora. (bogomir 4051 hvala za trud ampak kot si predlagal meni ne deluje).
Ker sem prepričan, da vas je na tem forumu vsaj nekaj, ki boste stresli to iz rokava, sem odprl temo.

Hvala za pomoč in komentarje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hungryone

Pridružen/-a: Čet Feb 2013 0:03
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 20, 2013 13:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz za vse uporabim kar foobar2000, ker ima možnost konvertiranja multichannel v stereo in še par drugih možnosti, med drugimi tudi iz 24bit v 16bit.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040470217
gash

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 21, 2013 15:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hahaha. saj sem vedel da bo nekdo vedel. ni bilo enostavno, ker je potrebno posebaj v foobar istalirat flac plugin ampak zdaj deluje. hitro in enostavno.

Še ima kdo idejo kako iz dvd oziroma dts dobim 16 bit stereo?
hvala
Nazaj na vrh
jolbe

Pridružen/-a: Sre Maj 2011 14:37

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 21, 2013 20:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem ti napisal v prejsnji temi kako iz dvd image v 24 bit wav. Tu so ti napisali kako iz 24 v 16 bit. Kaj bi se rad??
Nazaj na vrh
gash

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 21, 2013 21:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmm. Hvala jolbe. Ne zameri ampak a) nisem zelo vesc racunalnikov b) tvoja metoda mi je komplicirana pa iscem lazjo tesitev.
Pa se kot receno bi rad bi se iz dts dobil stereo. Hvala
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu