Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Glasbeni stolp tudi za gramofon
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
quignard

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 0:19
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 00:37    Naslov sporočila: Glasbeni stolp tudi za gramofon Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Pred nakupom bi se rad posvetoval s strokovnjaki izven trgovine, ki vedo kaj govorijo, zato sem se obrnil na vas.

Imam namreč rahlo težavo. Sem pred nakupom sredstva za poslušanje glasbe...

Do sedaj sem zbiral izključno CD-je, v zbirki jih je že čez 500, sedaj pa mi je vedno bolj zanimiva vinyl izkušnja!

Skratka pri nabavi se nekako nagibam k temu, da bi kupil "stolp" in gramofon, ki bi ga priključil na stolp...Za posamezne komponente (Ojačevalec + gramofon + zvočniki), sem prekratek.

Zato me zanima na kakšen mora biti stolp oziroma gramofon, da bo zadeva igrala. Mora imeti predojačevalec ali je ta v stolpu... Privlačni so mi stolpi mikro izvedbe...Je kakšen na katerega se lahko priključi gramofon???
In nadalje kakšen gramofon izbrati???

Najlepša hvala za morebitne nasvete in pomoč.

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 11:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za večino gramofonov potrebuješ phono predojačevalec, ki je lahko vgrajen v ojačevalec ali pa se ga kupi posebej. Nekateri novejši gramofoni imajo celo vgrajen predojačevalec. Na novejšem ˝stolpu˝ je ponavadi samo AUX vhod. Na starejših pa ponavadi piše PHONO. Project dela tudi gramofone z vgrajenim predojačevalcem. Drugače si pa kupiš predojačevalec od Behringerja ali NAD-a, ki so v rangu 30 - 60€
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 13:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Koliki je budget?

lp
Nazaj na vrh
quignard

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 19:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala...torej na novem stolpu je dovolj AUX vhod???

Budget do 500 e... (pomožnosti z gramofonom vred).
Nazaj na vrh
piaggioitaly

Pridružen/-a: Sob Jun 2012 6:13

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 20:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za ta denar dobis ze ojac. in zvocnike, glede na cifro CD jev, si pa za zacetek kupis cd player, skoda je imeti gramofon na glas.stolp,veliko bolje je imeti cd player na ojac.

Nazadnje urejal/a piaggioitaly Tor Jan 15, 2013 21:12; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 20:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je premalo denarja za kvalitetno poslušanje vinilnih plošč.
Seveda, tudi za to vsoto se nabavi kaj, a zagotovo boš razočaran z rezultatom, posebej še, če spremljaš kaj pišejo "vinilisti", vsaj tisti, ki imajo spodobne naprave doma. Ostani raje na CD, potem pa ko zbereš nekaj več denarja se odloči za nakup gramofona in ostale opreme ki sodi k temu.
To je moj nasvet, lahko pa se odločiš za naslednje:
recimo ProJect(Debut) gramofon, ali Rega RP1, kakšna Ortofon OM 10, morebiti Rotel 10 ojačevalnik in Wharfedale 121 ali MonitorAudioBronzeBX2 zvočnike pa Qed X-TC kable.
Sicer to prekaša 500€, a zgoraj navedene komponente so neki minimum. Seveda so še druge kombinacije, zgoraj navedene vse dobiš v SLO.

lp
Nazaj na vrh
piaggioitaly

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 21:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Very Happy Very Happy za 140e dobis odlicen vintage ojac.
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2013 00:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tukaj imaš praktično zastonj ojačevalec, gramofon, radio in zvočnike:

http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/avdio-ostalo/philips-radio-z-gramofonom-in-kasetofonom-1284709859.html?aclct=1358105530

Nabaviš še cd player in poslušaš....
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2013 11:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

najdi kak soliden starejši ojačevalec ali receiver ki ima phono vhod, to je daleč najcenejša rešitev, kak zunanji phono za zelo malo denarja je ponavadi dosti slabši, za 100-200 eur najdeš marsikaj tudi pri nas za malo več še boljše..
Nazaj na vrh
quignard

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2013 19:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najlepša hvala za pomoč...

...čedalje bolj kljub vsemu razmišljam o mikro izvedbi (koliko gledam cene, bi me komplet solidnih zvočnikov in solidnega ojačevalca stal več)...

...sem pa nekako tukajle, zato bi vas prosil za nasvet -

1. http://www.philips.si/c/avdio-aparati/heritage-audio-hi-fi-elektronka-visokotonec-s-svileno-kupolo-150-w-mcm906_12/prd/sl/

2. http://www.philips.si/c/avdio-aparati/heritage-audio-visokotonski-zvocnik-s-svileno-kupolo-60-w-mcm770_12/prd/sl/;jsessionid=65D0AEAA6A327AD2B6FFA1532C4B1FA1.app121-drp1

- Če prav razumem lahko na oba ta dva sistema naknadno priključim gramofon, je tako (AUX)?

- Gramofon, ki bi ga priklopil na kateregakoli od teh dveh sistemov, bi moral imeti predojačevalec vgrajen, je tako?

Hvala
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2013 20:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se najde kak poceni kompletek...jaz imam enega NADa 3020 in pioneer gramofon na voljo za 160 eur. Samo priklopiš na zvočnike in špila.
LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2013 20:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

quignard je napisal/a:
Najlepša hvala za pomoč...

...čedalje bolj kljub vsemu razmišljam o mikro izvedbi (koliko gledam cene, bi me komplet solidnih zvočnikov in solidnega ojačevalca stal več)...

...sem pa nekako tukajle, zato bi vas prosil za nasvet -

1. http://www.philips.si/c/avdio-aparati/heritage-audio-hi-fi-elektronka-visokotonec-s-svileno-kupolo-150-w-mcm906_12/prd/sl/

2. http://www.philips.si/c/avdio-aparati/heritage-audio-visokotonski-zvocnik-s-svileno-kupolo-60-w-mcm770_12/prd/sl/;jsessionid=65D0AEAA6A327AD2B6FFA1532C4B1FA1.app121-drp1

- Če prav razumem lahko na oba ta dva sistema naknadno priključim gramofon, je tako (AUX)?

- Gramofon, ki bi ga priklopil na kateregakoli od teh dveh sistemov, bi moral imeti predojačevalec vgrajen, je tako?

Hvala

mikro izvedba današnjega časa je enako...mikro zvok . zapomni si to..so ti fantje že prej povedali kaj in kako a ti si se zgleda že odločil,zato res ne vem kaj naj ti še sploh svetujemo?
na ta j***a ne boš dobil nikoli kakor toliko kakovostnega zvoka z gramofona,sploh pa ti sistemi dandanes večinoma nimajo phono vhoda..
Nazaj na vrh
piaggioitaly

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2013 21:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Very Happy Very Happy Very Happy ja res je kar je napisal drago67. Sam ne govort okol da smo ti mi to svetoval (mikro stolp).
Nazaj na vrh
quignard

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2013 21:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smile...Ja vem, da so sistemi boljši, ampak "ta pravi" tudi stanejo precej več!

Tako, da bi verjetno bila boljša spodnja izvedba?

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=867 in mogoče

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=879...

To bi še šlo, glede na to, da CD komponento že imam...sicer nič posebnega - SONY izpred nekaj let, gramofon pa bi dokupil naknadno.
Ampak ti zvočniki so prešvoh za ta ojačevalec, je tako?
Nazaj na vrh
piaggioitaly

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2013 22:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

"ta pravi" Very Happy
v glavnem, za ta denar boš mem udaru z mikro stolpičičem. Ampak je pa to tvoja stvar in moje mnenje.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Naslednja
Stran 1 od 11

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu