| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
quignard
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 0:19 Prispevkov: 89 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pon Jan 14, 2013 00:37 Naslov sporočila: Glasbeni stolp tudi za gramofon |
|
|
Pozdravljeni!
Pred nakupom bi se rad posvetoval s strokovnjaki izven trgovine, ki vedo kaj govorijo, zato sem se obrnil na vas.
Imam namreč rahlo težavo. Sem pred nakupom sredstva za poslušanje glasbe...
Do sedaj sem zbiral izključno CD-je, v zbirki jih je že čez 500, sedaj pa mi je vedno bolj zanimiva vinyl izkušnja!
Skratka pri nabavi se nekako nagibam k temu, da bi kupil "stolp" in gramofon, ki bi ga priključil na stolp...Za posamezne komponente (Ojačevalec + gramofon + zvočniki), sem prekratek.
Zato me zanima na kakšen mora biti stolp oziroma gramofon, da bo zadeva igrala. Mora imeti predojačevalec ali je ta v stolpu... Privlačni so mi stolpi mikro izvedbe...Je kakšen na katerega se lahko priključi gramofon???
In nadalje kakšen gramofon izbrati???
Najlepša hvala za morebitne nasvete in pomoč.
Lep pozdrav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Jan 14, 2013 11:08 Naslov sporočila: |
|
|
Za večino gramofonov potrebuješ phono predojačevalec, ki je lahko vgrajen v ojačevalec ali pa se ga kupi posebej. Nekateri novejši gramofoni imajo celo vgrajen predojačevalec. Na novejšem ˝stolpu˝ je ponavadi samo AUX vhod. Na starejših pa ponavadi piše PHONO. Project dela tudi gramofone z vgrajenim predojačevalcem. Drugače si pa kupiš predojačevalec od Behringerja ali NAD-a, ki so v rangu 30 - 60€ _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Pon Jan 14, 2013 13:08 Naslov sporočila: |
|
|
Koliki je budget?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
quignard
|
Objavljeno: Pon Jan 14, 2013 19:52 Naslov sporočila: |
|
|
hvala...torej na novem stolpu je dovolj AUX vhod???
Budget do 500 e... (pomožnosti z gramofonom vred). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
piaggioitaly
Pridružen/-a: Sob Jun 2012 6:13 Prispevkov: 142
|
Objavljeno: Pon Jan 14, 2013 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
Za ta denar dobis ze ojac. in zvocnike, glede na cifro CD jev, si pa za zacetek kupis cd player, skoda je imeti gramofon na glas.stolp,veliko bolje je imeti cd player na ojac.
Nazadnje urejal/a piaggioitaly Tor Jan 15, 2013 21:12; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Pon Jan 14, 2013 20:33 Naslov sporočila: |
|
|
To je premalo denarja za kvalitetno poslušanje vinilnih plošč.
Seveda, tudi za to vsoto se nabavi kaj, a zagotovo boš razočaran z rezultatom, posebej še, če spremljaš kaj pišejo "vinilisti", vsaj tisti, ki imajo spodobne naprave doma. Ostani raje na CD, potem pa ko zbereš nekaj več denarja se odloči za nakup gramofona in ostale opreme ki sodi k temu.
To je moj nasvet, lahko pa se odločiš za naslednje:
recimo ProJect(Debut) gramofon, ali Rega RP1, kakšna Ortofon OM 10, morebiti Rotel 10 ojačevalnik in Wharfedale 121 ali MonitorAudioBronzeBX2 zvočnike pa Qed X-TC kable.
Sicer to prekaša 500€, a zgoraj navedene komponente so neki minimum. Seveda so še druge kombinacije, zgoraj navedene vse dobiš v SLO.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
piaggioitaly
|
Objavljeno: Pon Jan 14, 2013 21:01 Naslov sporočila: |
|
|
za 140e dobis odlicen vintage ojac. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1502 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Jan 15, 2013 11:06 Naslov sporočila: |
|
|
| najdi kak soliden starejši ojačevalec ali receiver ki ima phono vhod, to je daleč najcenejša rešitev, kak zunanji phono za zelo malo denarja je ponavadi dosti slabši, za 100-200 eur najdeš marsikaj tudi pri nas za malo več še boljše.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
quignard
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Jan 15, 2013 20:10 Naslov sporočila: |
|
|
Se najde kak poceni kompletek...jaz imam enega NADa 3020 in pioneer gramofon na voljo za 160 eur. Samo priklopiš na zvočnike in špila.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 15, 2013 20:12 Naslov sporočila: |
|
|
mikro izvedba današnjega časa je enako...mikro zvok . zapomni si to..so ti fantje že prej povedali kaj in kako a ti si se zgleda že odločil,zato res ne vem kaj naj ti še sploh svetujemo?
na ta j***a ne boš dobil nikoli kakor toliko kakovostnega zvoka z gramofona,sploh pa ti sistemi dandanes večinoma nimajo phono vhoda.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
piaggioitaly
|
Objavljeno: Tor Jan 15, 2013 21:10 Naslov sporočila: |
|
|
ja res je kar je napisal drago67. Sam ne govort okol da smo ti mi to svetoval (mikro stolp). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
quignard
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
piaggioitaly
|
Objavljeno: Tor Jan 15, 2013 22:03 Naslov sporočila: |
|
|
"ta pravi"
v glavnem, za ta denar boš mem udaru z mikro stolpičičem. Ampak je pa to tvoja stvar in moje mnenje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|