| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
hungryone
Pridružen/-a: Čet Feb 2013 0:03 Prispevkov: 26 Kraj: Trzin
|
Objavljeno: Čet Feb 28, 2013 00:16 Naslov sporočila: Nasvet glede Audiolab 8200Q + 8200P |
|
|
Aloha,
Zanima me vaše mnenje (če ima kdo izkušnje) o setu Audiolab 8200Q in Audiolab 8200P.
Trenutno furam CA Topaz SR10 na Monitor Audio RX6 in sem mnenja da je čas za nadgradnjo. Ali je ta Audiolab set overkill za RX6-ke in v primeru da je, je Audiolab 8200A več kot dovolj?
LP, Simon. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040470217 |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Feb 28, 2013 01:45 Naslov sporočila: |
|
|
Živjo,
sam imam 8200CDQ, pred časom sem imel poleg še 8200P, sedaj pa imam 2x 8200MB. Poleg imam še 8200A in za MA RX6 bo ta zadeva popolnoma ustrezala.
LP, A _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Feb 28, 2013 10:02 Naslov sporočila: Re: Nasvet glede Audiolab 8200Q + 8200P |
|
|
| hungryone je napisal/a: | Aloha,
Zanima me vaše mnenje (če ima kdo izkušnje) o setu Audiolab 8200Q in Audiolab 8200P.
Trenutno furam CA Topaz SR10 na Monitor Audio RX6 in sem mnenja da je čas za nadgradnjo. Ali je ta Audiolab set overkill za RX6-ke in v primeru da je, je Audiolab 8200A več kot dovolj?
LP, Simon. |
Izkušenj z Audiolabom nimam, oglašam pa se na zaradi besede overkill.
Če se zvočniki te klase lepo ujamejo s tvojim prostorom, je overkill zelo visok. Pomeni da je na njih smiselno priključiti tudi ojačevalce spodnje srednje klase ranga 2000€ kot tudi CD player.
Zakaj tako mnenje? Poleg tega da je ta zvočnik (začenši s prejšnjo verzijo) že leta referenca v svoji klasi, ima vse tisto kar imajo 'veliki' samo na nižjem nivoju. Za skok v višjo klaso bi že za zvočnike moral odšteti vsaj toliko - pri čemer to potegne še višje stroške za elektroniko. Ob tem lahko skoči ven tudi vprašanje, ali bo nov zvočnik tudi tako kompatibilen s tvojim prostorom. Hitro narediš luknjo v vodi (zgrešiš cilj).
RX6 je manjši brat GR20, ki je bil dolga leta referenčni zvočnik revije Suono.
Ni tako dolgo nazaj ko sem odkril test RX6 v Stereophile, kjer se nisem mogel bolj strinjati z njihovim mnenjem. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|