| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ucmanster
Pridružen/-a: Sob Jun 2012 21:50 Prispevkov: 24 Kraj: ŠENTJERNEJ
|
Objavljeno: Sob Jun 30, 2012 21:57 Naslov sporočila: Brnenje ojačevalca |
|
|
Pozdravljeni!
Kupil sem svoj prvi HI FI ojačevaljec. (System fidelity SA-300SE)
Ker prej nisem še imel tovrstne naprave ne vem ali je to normalno, da v ojačevalcu rahlo brni. Brni tudi v stand by položaju. In se v stand by poziciji tudi precej greje. Zdi se mi pa da tudi ni nevemkako glasen, Pričakoval bi precej več...
Nazadnje urejal/a ucmanster Pet Mar 15, 2013 02:00; skupaj popravljeno 3 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jun 30, 2012 22:13 Naslov sporočila: |
|
|
jaoj zakay si pa kupilj ta ojajčevljajec fridem amp bi moralj kerres rules, praši tromba  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Jun 30, 2012 22:16 Naslov sporočila: |
|
|
| Moj SA-300 je bil tudi precej topel. Brnenja iz samega ojačevalca se ne spomnim. Skupaj s SF5050 je veselo igralo, za te zvočnike je bilo moči dovolj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ucmanster
|
Objavljeno: Sob Jun 30, 2012 22:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Tudi, ko je bil v stand by stanju je bil topel? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Sob Jun 30, 2012 22:44 Naslov sporočila: |
|
|

Nazadnje urejal/a tromba Sob Jun 30, 2012 23:44; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Sob Jun 30, 2012 22:55 Naslov sporočila: |
|
|

Nazadnje urejal/a ProJet Ned Jul 01, 2012 00:05; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Jun 30, 2012 23:05 Naslov sporočila: |
|
|
| ucmanster je napisal/a: | | Tudi, ko je bil v stand by stanju je bil topel? |
Tudi, se mi zdi. Najbolje, da pokličeš Corrado, ti bodo najbolj znali pomagati. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Sob Jun 30, 2012 23:50 Naslov sporočila: |
|
|
tromba pa res nisi razumel šale hehe, globoko resno sem mislil in tudi sedaj še vedno, da je Urošev ojačevalec boljši od chip ampa, brez kančka dvoma je tako.
Za ostalo pa no-comment, nisem nobena konkurenca tako ali drugače  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Ned Jul 01, 2012 00:05 Naslov sporočila: |
|
|
Projet,
morda so tudi tvoji ampi boljši od chip ampov, pa nimam nobenih zvočnih izkušenj niti z enimi in ne z drugimi.
Ne podajam mnenj o stvareh, ki jih ne vem...in tega je res veliko.
Tako pač je. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jan.
Pridružen/-a: Čet Jun 2012 13:37 Prispevkov: 128
|
Objavljeno: Ned Jul 01, 2012 00:22 Naslov sporočila: |
|
|
| fanta offtopic sta... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ucmanster
|
Objavljeno: Ned Jul 01, 2012 07:29 Naslov sporočila: |
|
|
| kako pa kaj drugi ojačevalci? se tudi grejejo oz. brnijo v stand by stanju? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Ned Jul 01, 2012 08:32 Naslov sporočila: |
|
|
| ucmanster je napisal/a: | | kako pa kaj drugi ojačevalci? se tudi grejejo oz. brnijo v stand by stanju? |
Včasih smo takemu ojačevalcu rekli Samzuji.
Brneti po mojem skromnem mnenju ne sme, prav tako se v mirovanju nebi smel greti. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6217 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Jul 01, 2012 12:37 Naslov sporočila: Re: Brnenje ojačevalca |
|
|
| ucmanster je napisal/a: | Pozdravljeni!
Kupil sem svoj prvi HI FI ojačevaljec. (System fidelity SA-300SE)
Ker prej nisem še imel tovrstne naprave ne vem ali je to normalno, da v ojačevalcu rahlo brni. Brni tudi v stand by položaju. In se v stand by poziciji tudi precej greje. Zdi se mi pa da tudi ni nevemkako glasen, Pričakoval bi precej več... |
SA300 imam kot rezervni ojačevalec. Priklopljen na 220, v stand by nekaj malega greje (ni totalno hladen), kar je bolj opazno poleti. Vklopljen (pripravljen za igranje, tudi če ne igra) pa kar resno greje, ker ima stabilizirano napajanje. Brnenja se v zvočnikih ne sme slišati!.
Lahko pa mehansko brni transformator. To se dogaja tudi pri meni in tudi na Krell ojačevalcu - kadar je tok 'slab' (kozinus fi). Na primer, če je vklopljen fen v kopalnici, mi bodo toroidi mehansko brneli.
Vprašaj @castorja, ki živi zraven obrtne cone. Tam redkokdaj ni brnelo in to za prav. Nisem mogel verjeti, da je lahko tako glasno! Najprej je dobil mini živčni zlom, potem je skoraj osivel in nato še doktoriral iz brnenja. Zadevo je rešil z Dolinškovimi ločilnimi transformatorji, svojo ozemljitvijo in oklopljenimi kabli od varovalke do aparatur samo za audio.
Obstaja še ena opcija - da je transformator preohlapno narejen. V tem primeru lahko zahtevaš da ti zamenjajo ojačevalec. Preveriš kar v trgovini kjer prodajajo (primerjava z drugim SA300).
Glede zadnje pripombe pa (če drži, ali če smo se prav razumeli) bi posumil da nekaj ni v redu z njim. Ta zadevca praviloma kar dobro rukne. Če omedleva - takoj v trgovino na primerjavo z dugim primerkom.
post scriptum:
Vprašanje meril se mi poraja iz tvojega teksta. Še posebej ker si nov v temu.
- rahlo, komaj slišno, če dam uho zraven naprave ali če prisluškujem v tihi noči s kavča = normalno
- nevem kako glasen lahko tudi pomeni, da imaš previsoka pričakovanja ali da si privezal gor mikro zvočnike ali da si gluh _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ucmanster
|
Objavljeno: Ned Jul 01, 2012 13:51 Naslov sporočila: |
|
|
ne brni v zvočnikih ampak v ojačevalcu. saj ne fejst ampak lih prou, da dobiš živčni zlom, če ga ne izključim popolnoma, ko ga ne poslušam. in nima veze al v kopalnici laufa fen
glasnost pa res ni nevemkva, če imam priključen iPod. ko imam priključen računalnik, je že nekoliko bolš. a bi blo še bolš, če bi imel prikljopljeno kako 'pravo' komponento? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 873 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Ned Jul 01, 2012 14:10 Naslov sporočila: |
|
|
| ucmanster je napisal/a: | ne brni v zvočnikih ampak v ojačevalcu. saj ne fejst ampak lih prou, da dobiš živčni zlom, če ga ne izključim popolnoma, ko ga ne poslušam. in nima veze al v kopalnici laufa fen
glasnost pa res ni nevemkva, če imam priključen iPod. ko imam priključen računalnik, je že nekoliko bolš. a bi blo še bolš, če bi imel prikljopljeno kako 'pravo' komponento? |
Ja če poslušaš komprimirano glasbo beri stiskance je to kar razumljivo da ni decibelov.
Stiskači so uničeni do fondamenta, in bogvekaj ne boš dosegel z njimi.
Z stiskanjem se uniči zvočni oder po širini, višini, in globini.
Krepko pade tudi glasnost, in posledica je da ni nevemkva.
Ja pa še tole ipod je telefon, in se ne šteje med hi fi naprave.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|