| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
butlck
Pridružen/-a: Čet Apr 2012 21:45 Prispevkov: 14 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2012 22:17 Naslov sporočila: izbira recieverja in zvočnikov? |
|
|
Zdravo vsem
(če se bo komu slučajno dalo še z enim novincem malo ukvarjat oz. podat kakšno brihtno misel)
Tkole gre:
prenavlja se dnevnasoba/jedilnica/kuhinja ... cca 40-45m2 in sevede bo treba tut zvok notri dat. Muzika špila večalmanj nonstop, se pa semtertja pogleda tudi kakšen film - zato bi vseeno raje surround reciever.
Hudo zahteven nisem, ampak vseeno imam pa rad dober zvok.
Trenutno izkušnje, sicer drug prostor, yamaha rx-v663 in harman kardon hkts30 -- pa recimo, da mi je tole kar ok, ampak vseeno "nekaj manjka", zato bi kej mejčkn bolj orenk...
...in seveda, čimceneje (če se že zastonj ne da)
Gledam tele reciverje:
yamaha rx-v671 ali onkyo tx-nr609 ali denon avr 1912 (ali 2312 - trenutno na amazonu 555€)
Nanje bi pa obesil naprimer jamo c605, kef c5(c7?), yamaha ns555
(na začetku po vsej verjetnosti samo stereo, kasneje (ko se kej denarja nabere pa še ostalo)...
Bi bila kakšna od teh kombinacij hud kiks? Oz. bi bila kakšna "boljša" od drugih? So tile zvočniki preveč za izbrane reciverje? al prešvoh? Kakšen dodaten predlog? Še kaj takega na kaj bi moral bit pozoren?
Al mislite, da je morda devoj kakšen reciver za 300-400e in naprimer jamo S serija komplet surround - pa me pride par 100ojr manj?
Sej vem - moram it in sam poslušat, ampak težko najt trgovino, v kateri bi se vse tele kombinacije dal sprobavat. Pa mogoče lahko tkole ša kakšno idejo člouk dobi...
aja - posluša se pa jazz, rock, alter, hiphop, elektro, pop (ma, ni da ni - sam slovenska harmonka mi ne gre najbolj v uho...)
Uf. Sem že velik preveč naložil.
In vnaprej hvala.
Nazadnje urejal/a butlck Sob Apr 14, 2012 11:05; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2012 23:04 Naslov sporočila: |
|
|
Lahko ti pohvalim c605 zvočnike.
Kar pa se tiče reciverja, praviš ,da imaš RX-V663, ampak bi rad kaj boljšega.Reciverji ,ki si jih naštel so približno tam-tam kot tvoj trenutni.
Na tvojem mestu, bi reškiral 100-200eur več za reciever, ali pa rabljeno varijanto (se dobi kaj za 500eur).
Sam imam RX-V 1900 in se z Jamo C800 serijo zelo lepo ujame.(C605 imajo iste driverje-druga kišta).S serija je drug svet kot C serija.
NS 555 ni slab zvočnik, ampak za glazbo je meni Jamo C dosti boljši.
Trenutno se na bolhi prodaja en Onkyo 875, če ga skombiniraš z JamoC600 zvočniki imaš po moje super sistem v tem budgetu.
Nanj povežeš PC via HDMI, pa si v svetu mkv. FLAC. datotek, in potem ni da ni.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
butlck
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2012 23:46 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za priporočilo!
Hmmm .. Imaš prav ja, so tile reciverji (sicer novejši) ampak nekako v istem razredu. Ti imaš pa zgleda ravno en malo bolj orenk korak višje sistem (ne vem, če sem pripravljen na tak poseg v denarnico)
Yamahine 555 sem malo že poslušal, pa se "na uč" slišjo kar korak naprej od telih mojih obstoječih zvočničkov. (razmišljal tudi o 777 - ampak te so pa res že take ogromne kište...)
Jamote moram pa še slišat - sem si jih ogledoval, ker je občutek da jih kar pohvalijo v temle malo višjem entry-level razredu ...
Mogoče najboljš, da ko bom nabavljal,kupim najprej zvočnike in jih priklopim na yamaho in če bo to ok, ostanem pri teh reciverjih. Drugače pa o čem bolj orenk začet razmišljat.
Pa gor spet squeezbox priklopit, pa bo
(se mi pa dopade, da imajo teli tanovi reciverji že mrežni priključek gor) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2012 23:48 Naslov sporočila: |
|
|
Sem malo pogledal bolho, in se prodaja en Onkyo TX-NR808, ZA 650 EUR.(nov)
Če ti ni preveč, boš kupil nov reciver po polovični ceni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 08:00 Naslov sporočila: Re: kaksna ideja - predlog |
|
|
| butlck je napisal/a: | " zato bi kej mejčkn bolj orenk...
...in seveda, čimceneje (če se že zastonj ne da)
|
Pozabi, to dvoje ne gre skupaj in PIKA!
Malo denarja - malo muzike ... tako pač je.
 _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 08:58 Naslov sporočila: |
|
|
Tole, ko ti predlagajo Onkyo 808 je dobra ideja. Za tako malo denarja nikjer ne dobiš več muzike. Pri tem imaš še možnost korekcije zvoka (Audissey), lahko pa tudi povsem direkt, bi-ampinga, dac v njem je dober, končne stopnje zelo mišičaste, imaš vse hi-res dekoderje, dober tuner itd.
Zvok je avtoritativen, kontrola v basu odlična, sredina zelo humana, zgornji pa niso nasilni, skratka tudi po daljšem poslušanju ni glavobola.
Receiver poznam, prijatelj ima kar dva.
Če te še kaj zanima - vprašaj.
PS: za tako kvaliteto pri drugih firmah plačaš precej več!
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
butlck
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 09:35 Naslov sporočila: |
|
|
EH SR.... ! ste prav mogl tale onkyo zbrskat? (ravno ko se odločm, da je 550€ max kokr sem pripravljen dat...)
Ampak zgleda pa res mikavno (po specifikacijah. prav hud oblikovalski presežek ni noben v tem cenovnem rangu čeprav vseeno kar všečno prečiščeno izgleda...)
Se pravi še ena opcija več za razmišljat in bankovčke preštevat. In glede na to, da po tej ceni ni v redni prodaji, (pre)hitro se odločit.
Čeprav do raznih bolh malo (pogosto neupravičeno) nezaupljiv. kako pride lahko človeku v roke tako ugodno čisto nova roba - in se jo po enem mesecu odloči še zapakirano prodat?
....
Tist o zastonj in najboljš je bila pa sevede tudi malo šala...
Ponavadi res drži mal dnarja mal muzke. Ne drži pa vedno obratno - velik dnarja velik, in boljša, muzka.
Za zastonj si lahko pa samo sam prepevam. Ampak tega si pa res noben ne želi slišat (še tako hud reciver in nevemkakšni zvočniki ne bi pomagali..)
....
Skratka pa - hvala za predlog! (čeprav bolj medvedja usluga tole  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bronx
Pridružen/-a: Čet Jul 2009 16:16 Prispevkov: 39 Kraj: kranj
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 09:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja ta reciver prodajam jaz, prodajam ga pa zato ker sem mi je ga moj stari tx-nr807 začel nekaj srat , in sem ga dal pod garancijo popravit, in po treh mesecih sem dobil novega 808 ob doplačilu 160€, vmes pa nisem mogel biti brez pa sem si kupil marantza sr7005 samo zato ker sem dobil ugodno marantza mm 8003 in NL in zato da sem sestavil komplet, lahko rečem samo to da je onkyo boljši od marantza za manj denarja, prodajal ga bom pa še kašen teden ali dva potem ga bom pa odpakiral in uporabil za drug sistem v spalnici, če bi jaz kupoval bi bil vesel take ponudbe, ker bi težko že rabljenega za ta denar dobil, ne pa novega z garancijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 10:02 Naslov sporočila: |
|
|
Tisti Onkyo 875, ki se prodaja na Bolhi, je moj!Potrdim lahko le, da gre za izjemno kakovosten aparat te vrste, ki pa sem ga menjal zaradi barve(vsi drugi aparati so namreč črni, ta pa je srebrn) in zaradi mrežnega priključka in z njim vezane možnosti poslušanja internetnega radia.
Pa ne pišem zaradi reklame!Le podkrepim lahko, da se izplača malce pogledati med rabljenimi aparati(med njimi so tudi takšni kot novi!), enako velja tudi za zvočnike.Preprosto lahko človek plača 1000€ pa bo dobil kakovost tako-tako, ali pa malce pobrska po oglasih in za isti denar dobi stvari, ki bodo igrale za 2 klasi bolje.
Tisti TX-NR808 je pa tudi dober nakup! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
butlck
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 10:13 Naslov sporočila: |
|
|
zdravo bronx!
aha - taka je situacija! Viš, na take možnosti pa res ne pomislim.
Kakor mi je uspelo nahitro pointernetat, mislim da ti za tako ceno res ne bo trajal dva tedna.
Kdo ve, mogoče ti ga celo jest spulim. Ampak najprej moram pa res it par stvari še (pre)poslušat, da vidim, če sem pripravljen dat 500€ (ali več) za tako muzko, al bom zadovoljen s čim ugodnejšim |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
butlck
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 10:23 Naslov sporočila: |
|
|
Bo zgleda res treba malo bolj resno še o rabljeni opremi razmišljat....
(sej tist "fetiš" novo-kopljenga-še-deviškega se hitr razkadi - in tistmu, kar ti potem špila, je čist vseen a je že kje prej špilal, al si direkt iz škatle vzel...)
No. To mi že ni všeč. Sem upal, da se me bodo opcije zreducirale - so se mi pa samo pomnožile (kar sem pa natihem malo pričakoval in se tega bal)
Zdej samo ne vem, al je dobr da sem planiral, mesec časa za odločitev, al bi bilo boljš "pod pritiskom" se nahitr odločit (in ne komplicirat) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bronx
Pridružen/-a: Čet Jul 2009 16:16 Prispevkov: 39 Kraj: kranj
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 10:32 Naslov sporočila: |
|
|
| Ti se ker v miru odloči sam svetujem ti ko boš karkoli kupoval ne kupuj poceni robe, ker kot pregovor pravi kdor poceni kupi dvakrat kupi, sem se jest tudi že večkrat na t.... ker sem kupil poceni in sem mogu čez dve leti spet nekej poceni kupit, in sem si rekel nikoli več ker nimam denarja da bi pocen kupoval, Aja pa Onkyo se zelo lepo ujame z Jamoti jest sem imel S606 in S608 gor priklopljene in je igral zelo dobro posebej z biampani fronti |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 16:15 Naslov sporočila: |
|
|
Butlck vidim, da si tak kot jaz (mečkač), kaj ga serješ zaradi 100eur (morda celo manj če se pogajaš).
Večina ki tole gleda in so plačali svoje reciverje po normalni ceni ti bo prekleto "fouš"
Sam si rekel, da je skoraj "čudno" da se za tako ceno prodaja, zdej ko veš ,da ni problemov pomoje zaston cincaš. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
butlck
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 20:02 Naslov sporočila: |
|
|
Haha ...To pa moram žal res priznat - res sem mečkač. (in prav velike koristi ni od tega, ampak težko gre člouk prek sebe. sploh, če je tak mečkač)
Se popolnoma strinjam - kaj pa je 100 ojrou. Problem je v tem, da ponavad res udarm po slovensko (nismo tko bogati) in potem gledam reciverje in zvočnike za 400€. Pol pa vidm, da za 50 € več dobim še topato ... in pol če dodam sam še 100, pa mam še to... Potem pa sam še mečjkn zmanjka do jurja. In če dam jurja, pišuka, dam pa še 100 več in mam.....
...
Kokrkol pa - dam tut dva jurja, če se bo izkazal, da bo to to, kar jest (in moja ušesa) rabjo - ampak za za par 1000 eurov, se pa že splača mau preposlušat, da vidm, če mi tak ustreza al sem vrhglave zadovoljen tudi s kompetom za par 100€ ...
Tko da - ostajam mečkač  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|