| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Wharfe
Pridružen/-a: Pet Mar 2012 0:42 Prispevkov: 4 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 00:51 Naslov sporočila: Wharfedale |
|
|
V načrtu imam v naslednjih mesecih sestavit Hi-Fi sistem:
Torej
Wharfedale Diamond 10.6 (sprednja dva)
Wharfedale Diamond 10 Cm (center)
Wharfedale Diamond 10.1 ali 10.2 (zadnja satelita)
ter sub: Wharfedale 10 mx.
Predvsem me zanima če je velika razlika med serijami 10.0,10.1 in 10.2.
ter razlika med dubom 10 mx in 10 gx.
Prav tako se obračam na vas, da podate mnenje o primernosti recievera, ki bi se podal k temu kompletu..,
ter ali je sploh ta komplet vreden svojega denarja. Sam sem namreč popolen laik na področju Hi-Fi sistemov. Tako, da bo kakršnokoli mnenje o zgoraj napisanem kompletu prišlo še kako prav.
Več ali manj se bo na sistemu vrtela Rock glasba...
Hvala že v naprej. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 03:06 Naslov sporočila: |
|
|
Dobrodošel na forumu
Kot prvo, najpomembnejše: če bo sistem primarno namenjen poslušanju glasbe, je popolnoma nesmiselno iti v nakup receiverja/surround kompleta zvočnikov, raje preprost stereo sistem. Za enak denarni vložek je razlika v kvaliteti reprodukcije neverjetna.
Povej malo o prostoru, kjer bo sistem postavljen, kakšen je budget, kupuješ izključno nove zadeve ali pride v poštev tudi rabljena roba...
Tale komplet zvočnikov nanese na dobrih 1500 EUR, za ta denar se dobi stereo par, ki zadovolji marsikaterega ljubitelja dobrega zvoka. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 07:03 Naslov sporočila: |
|
|
| Slinch je napisal/a: | | Tale komplet zvočnikov nanese na dobrih 1500 EUR, za ta denar se dobi stereo par, ki zadovolji marsikaterega ljubitelja dobrega zvoka. |
Tudi jaz ti priporočam, da temeljito premisliš. Predvsem pa se podaj na teste, se pravi poslušaj za začetek obe vrsti sistema (informiraj se tudi o ceni) in nato temeljito razmisli...
Sam sem prišel do tega, da 7.1 (oziroma 5.1) sistema ne rabim za tisto, kar bi sam poslušal oz gledal... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 11:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Slinch je napisal/a: | Dobrodošel na forumu
Kot prvo, najpomembnejše: če bo sistem primarno namenjen poslušanju glasbe, je popolnoma nesmiselno iti v nakup receiverja/surround kompleta zvočnikov, raje preprost stereo sistem. Za enak denarni vložek je razlika v kvaliteti reprodukcije neverjetna.
Povej malo o prostoru, kjer bo sistem postavljen, kakšen je budget, kupuješ izključno nove zadeve ali pride v poštev tudi rabljena roba...
Tale komplet zvočnikov nanese na dobrih 1500 EUR, za ta denar se dobi stereo par, ki zadovolji marsikaterega ljubitelja dobrega zvoka. |
+ 1
ob ogledu filma bo v stereo postavitvi zvok boljši kot pri 5.1 ali 7.1 (brez efektov a globji in bolj čist, nebobneč) _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bronx
Pridružen/-a: Čet Jul 2009 16:16 Prispevkov: 39 Kraj: kranj
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 13:18 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Ja če bo sistem za poslušanje glasbe potem stereo, če pa za filme in glasbo pa tako kot si mislil, ne govorit da lahko uživate stereo sistemom ob gledanju filmov, saj jaz ne morem več sem moral 3 mesece ko sem bil brez reciverja ker je crknu in me je kar minil gledat filme, ko enkrat slišiš dober DTS-hd na blu rayu oz kopiji bluraya je to to, je pa sto ljudi sto čudi
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wharfe
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 15:07 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za prve namige.
Sistem bi se uporabljal v dnevni sobi. Torej na njega bi priključil tudi TV Uporabljal bi se praktično za vse medije ki producirajo zvok (tv, radio, filmi, glasba...), Je pa v tem segmentu Glasba (rock) tista, ki ima prednost pred ostalim.
Velikost dnevne sobe 5,5m x 5,5 metra s tem da je prehod v jedilnico.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 15:17 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem zacel z A/V receiverjem in takrat se zvocniki Canton Vento, kamor pa sem kasneje dodal se stereo ojacevalec. Stil uporabe je bil in je se prakticno isti. Veliko filmov, glasba, tv obcasno.
Z A/V reciverjem lahko zacnes, sploh ce das veliko na filme. Vendar bi ti vsekakor svetoval prednji par zvocnikov, da se malce stegnes in gres poslusati npr. kaksne Opera Seconda ali Opera Quinta, ker je to ena popolnoma druga pesem kot pa Wharfedale. Glede na ceno pa so vsaj po mojem osebnem mnenju, kar se tice novih zvocnikov best buy. Ti zvocniki tako lahko ostanejo v sistemu leta in leta. Od tu naprej potem lahko gradis in dodas za glasbo se stereo ojacevalec, ki ima HT bypass in se tako ognes A/V reciverja popolnoma. To pac dodas lahko kasneje, ko se pac A/V receiverja navelicas in ko tvoje zelje postanejo mocnejse in si v glasbi zazelis nekaj vec. Se vedno pa imas mocan potencial na zvocnikih, ker so lacni dobrega ojacevalca.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40 Prispevkov: 291 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 15:58 Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam v enem od sistemov tudi serijo Wharfdale diamond. Razlike med serijo 10.0, 10.1 in 10.2 so ogromne. Odvisno od basa, ki ga želiš. Za moj okus je 10.0 primeren le za zadnje satelite ali zelo male sobe. Če imaš sub ti bo za 5.1 zvok 10.2 primeren tudi za sprednji zvočnik. Ampak ti te gledaš itak samo za efekte (torej sourround). Moje mneje je da so 10 SR popolnoma dovolj za zadnje satelite.
Opozarjam, da so zvočnik precej zahtevni za receiver in se zato oziraj po tistih ojačevalcih, ki imajo dovolj moči. moje poganja nad 747. Vse kar je manj je bilo prešvoh. Nisem pa nikoli testiral japonskih ojačevalcev. baje se onkyo lepo obnese z njimi.
Lahko pa jih prideš poslušat k meni. Tako boš najbolje ugotovil, če so ti všeč ali ne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wharfe
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 19:26 Naslov sporočila: |
|
|
torej kakšna yamaha za 250 € nikakor ne pride v poštev ?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 20:38 Naslov sporočila: |
|
|
Še kako pride v poštev. AV550(556, 557itd) serija ima odličen driving ability, kot ga nima veliko "pravih" audio ojačevalcev, a povprečen predojačevalni del.
Kar pomeni, da jih požene kot za šalo. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wharfe
|
Objavljeno: Sob Mar 10, 2012 13:59 Naslov sporočila: |
|
|
Dobro, malenkost več se mi že sanja:)
problem je da sem pred tremi leti celi navdušen nabavil Sony-jev plastik fantastik sistem za 1200 € ga priklopim, naštimam.. potem pa žalost! Nekaj časa sem se še tolažil, da mogoče vendarle nimam kaj dobro nastavljeno. po nekaj mesecih sem obupal.
Zato, bi zdaj vendarle rad sistem, ki bi me nekako zadovoljiv.. čeprav nisem poznavalec opreme, sem pa vseeno ljubitelj kvalitetne producirane glasbe..
Torej prosim za dokončno mnenje:
Ali mi priporočate ta Wharfedale sistem (poslušal sem sicer samo prvi par zvočnikov 10.6) za vsakdanje rabo. (TV, tu pa tam kakšen Film, Glasba, mogoče kdaj radio...) Ali rajši kvaliteten stereo par zvočnikov..
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6261 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sob Mar 10, 2012 16:25 Naslov sporočila: |
|
|
Za surround sem totalno neizobražen.
Moji prvi stik s surroundom je bilo na sejmu - risanka - po ekranu kroži čmrlj, po zvočnikih okoli nas pa njegov zvok. Hm, rahlo otročje se mi je zdelo.
Drugič me kliče prijatelj, da mu priklopim surround. Delo narejeno, gledamo vojaka Ryana. Na ekranu repetirajo puške, izza sebe (za hrbtom) slišim repetiranje ene puške. Hm, rahlo otročje se mi je zdelo.
Potem se je nadaljevalo na nekem drugem sejmu z grmenjem vesoljskih ladij v vakuumu (od nekdaj sem bil prepričan da človek sliši zaradi vibriranja zraka, ali vsaj vode). To ni bilo niti otročje, bolj kaj drugega.
Je pa lepo pogledati film če je kvalitetno ozvočen. Ker so zvočniki dragi, če jih kupiš pet ali šest, nujno moraš iti dol s kvaliteto. Če kupiš samo stereo par, za isti denar prideš v bistveno višji kakovostni razred=več užitka. Če pa vam več pomenijo efekti kot pa zvok - potem pa plastik fantastik.
Nadalje sem nekatere prijatelje naščuval na primerjave na frontalnih zvočnikih v razliko med Nad surround ojačevalcem in Nad stereo ojačevalcem. Isto z Marantz. Vedno se je izkazalo kako opazno slabši so surround risiverji napram stereo bratom istega cenovnega razreda.
Izbira je vaša, ne reč da niste vedeli.. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
blazheny
Pridružen/-a: Pon Mar 2011 0:50 Prispevkov: 212 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Mar 10, 2012 17:10 Naslov sporočila: |
|
|
Precej je odvisno od tega kakšno videoteko filmov poseduješ.
Če prevladujejo akcija in h'woodski špektakli in sezuvajoči efekti, potem surroud, ja, hja, no, recimo da. Ampak še za to kategorijo sem mnenja, da k vzdušnosti bolj pripomore možnost, da glasnost smeš naviti na primerno jakost, kot pa to, da efekti frčijo okoli tvojih ušes. Čemur je lahko kakovosten stereo sistem kos bolj suvereno, kot cenejši surround. Ljubitelji tega žanra bojo rekli oboje, ampak v realnosti smo s financami (in sosedi) omejeni.
Da ne omenjam, da je zvok na "sposojenih" avi in mkv filetih včasih obupen... in boš svoj krasni novi surround samo žalostno opazoval.
Drame in še bolj intimne zadeve... ne vem no. Stereo.
TV? Stereo, ker opažam, da je kakovost audio signala (tudi po Toslinku) zanič. Razen ko na HBO-ju preklopijo na film, tisto je okej.
Radio in muzika? Stereo.
Pod črto je moja izbira stereo. V vseh letih eksperimentiranja z audiom (na lastne in tuje stroške in v realnih postavitvah) surrounda nisem nikoli pogrešal, pa sem sprobal tudi to. Resda bolj v plastik-fantastik variantah, ampak za občutek je bilo dosti.
Wharfedale, mogoče, nisem slišal, so pa vsekakor tudi druge opcije. Za rock je definitivno za sprobat Klipsche. In če maš zadosti veliko sobo in možnost za korektno postavitev zvočnikov, definitivno floorstanderje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40 Prispevkov: 291 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 10, 2012 19:49 Naslov sporočila: |
|
|
Ce imas namen gledat filme se ti splaca nabavit sw soliden center in dva vrhunska stereo zvocnika. Za zadaj pa nekaj za efekte. Pa tudi ce jih ni.
Se pa seveda da tudi filme gledat stereo in to odlicno.
Ce pa imas rad filme z dosti efekti potem razmisli o prostorsk zvoku. Cena za dva zadaj in center je 350 evrov kar ni ne vem kaj (ce bos nabavil diamonde) . Ne pa sparat na frontih da si bos lahko privoscil prostorski zvok. So pa 10.6 odlicni tudi za stereo tako da nimas kaj falit. Ne pozabi za diamonde zaloge moci.
Moje osebno mnenje. Za stereo ne kupit wharfedale ker dobis po moje za malo vec denarja mnogo boljse zadeve. Za prostorski komplet pa je po mojem top za to ceno. Pa pojdi poslusat obvezno da ne bos zapravljal po nepotrebnem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|