| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 13:29 Naslov sporočila: Popavilo CD plošče |
|
|
Sem že gledal po iskalniku, pa nisem našel nič uporabnega... Vendar se oproščam, če je tema že kje bila in je skrita...
Nekaj CD plošč ima odrgnine, očitno so bile uporabljene v avtu ali pa jih je v roko dobil naš mulc... Pravzaprav zgleda bolj kot kaka snov nanešena na plastiko kot urez v samo ploščo...
Vprašanje za tiste najbolj izkušene: s čim se da najbolje spolirat površinske praske, in da bo CD plošča ostala uporabna? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50 Prispevkov: 150 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 14:26 Naslov sporočila: |
|
|
Tole se dobi pri AMD Denmark.
CD Cleaner:
Scratch Killer:
 _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 14:55 Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi s Pronto polituro za pohištvo v spreju. Ni šala, s tem sem porihtal nekaj svojih CDjev.
Naneseš na CD, počakaš da se posuši in obrišeš z zelo mehko krpo (krožni gibi).
Če nisi čustveno navezan na original pa je rešitev seveda EAC in kopija. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 17:28 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi moja dva junaka nista bila najbolj nežna s CD ploščki
Če je bila poškodovana samo spodnja stran, sem jaz dobil najboljše rezultate z ročnim poliranjem in polirno pasto za avto. Srednje močan pritisk, krožni gibi, tako kot teče sled in najbolj fina pasta, drugače bodo ostali risi.
Na netu najdeš tudi eksperimente z zobnimi pastami, pri meni se niso obnesle (pregrobe).
Preizkusi paste in izpopolni tehniko najprej na nepomembnem ploščku. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 10:45 Naslov sporočila: |
|
|
| Hvala obema. Bom probal s pasto, ker dvomim, da v naših štacunah najdem kaj pametnega, temu namenjenega... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|