| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
modman
Pridružen/-a: Tor Jan 2012 15:02 Prispevkov: 3 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 15:12 Naslov sporočila: Pomoč pri nakupu A/V opreme |
|
|
živijo, prijatelj kupuje AV receiver ter zvočnike. Malce sem si ogledal receiverje ter zvočnike. Težko pa kaj izberem ker nikogar ne poznam ki bi kaj od tega ali temu podobnega imel doma
Torej, kar se tiče Receiverja sem gledal za tem dvema modeloma
Onkyo tx-nr809 (1000 €) ter Yamaha RX-A2000
Glede na to da se Yamahe ne da kupiti v Sloveniji (vsak niker nisem našel) ostane samo še Onkyo (poleg seveda Marantz, Pionner, ... ).
"Višje" modele receiverjev gledam iz stališča povezljivosti, da mi ne bo čez pol leta rekel, "ja, tega pa ne morem" priključiti ali pa "zmanjkalo mi je priključkov".
Glede na to da bo imel NAS, mi je pomembno da ima tudi Ethernet priključek. Kot razumem lahko novejši receiverji predvajajo filme iz teh naprav.
No, za zvočnike pa res nisem vedel kje sploh gledati. V eni temi na tem forumu sem videl dva 5.1 sistema -
Jamo A120 HCS6 (350 €)
Heco music colors cinema 5.1 (600 €)
Rad bi take kompaktne zvočnike
Vrjetno razmerje med ceno receiverja ter zvočnikov ni ravno pravilno, a vseeno. Imate še kakšne predloge? Cena naj bo podobna temu zgoraj.
PS: je kje blizu Ljubljane kakšen salon te opreme, da bi si lahko šel ogledat? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
maxxim
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 19:54 Prispevkov: 52
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 17:12 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen
Yamaho se da kupiti v Big-Bangu.Ce je nimajo se da narociti,ker sem jaz tako kupil rxv-3067.Lp ALes |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 19:28 Naslov sporočila: |
|
|
www.electronic4you.at
V dveh dneh dobiš na dom ali pa se zapelješ na izlet do Celovca.
Zadnji, ki sem mu to svetoval, me je vprašal "kako pa lahko stvar spravim čez mejo?"!
Potem se pa še čudimo, če Američani ne vejo kje je Slovenija!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 20:40 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | www.electronic4you.at
V dveh dneh dobiš na dom ali pa se zapelješ na izlet do Celovca.
Zadnji, ki sem mu to svetoval, me je vprašal "kako pa lahko stvar spravim čez mejo?"!
Potem se pa še čudimo, če Američani ne vejo kje je Slovenija!  |
Mogoče na pamet veš koliko znaša poštnina, ter če je določena z težo/ceno izdelka? _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 21:47 Naslov sporočila: |
|
|
Sprašujem ker ne znam nemško.
hvala. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Feb 01, 2012 11:47 Naslov sporočila: Re: pomoč pri nakupu akustike |
|
|
| modman je napisal/a: | živijo, prijatelj kupuje AV receiver ter zvočnike. Malce sem si ogledal receiverje ter zvočnike. Težko pa kaj izberem ker nikogar ne poznam ki bi kaj od tega ali temu podobnega imel doma
Torej, kar se tiče Receiverja sem gledal za tem dvema modeloma
Onkyo tx-nr809 (1000 €) ter Yamaha RX-A2000
Glede na to da se Yamahe ne da kupiti v Sloveniji (vsak niker nisem našel) ostane samo še Onkyo (poleg seveda Marantz, Pionner, ... ).
"Višje" modele receiverjev gledam iz stališča povezljivosti, da mi ne bo čez pol leta rekel, "ja, tega pa ne morem" priključiti ali pa "zmanjkalo mi je priključkov".
Glede na to da bo imel NAS, mi je pomembno da ima tudi Ethernet priključek. Kot razumem lahko novejši receiverji predvajajo filme iz teh naprav.
No, za zvočnike pa res nisem vedel kje sploh gledati. V eni temi na tem forumu sem videl dva 5.1 sistema -
Jamo A120 HCS6 (350 €)
Heco music colors cinema 5.1 (600 €)
Rad bi take kompaktne zvočnike
Vrjetno razmerje med ceno receiverja ter zvočnikov ni ravno pravilno, a vseeno. Imate še kakšne predloge? Cena naj bo podobna temu zgoraj.
PS: je kje blizu Ljubljane kakšen salon te opreme, da bi si lahko šel ogledat? |
Po mojem so v tej fazi nasveti dokaj neumestni. Iz več razlogov:
1. povezljivost in kompatibilnost ti pove in pokaže trgovec
2. budžet, videz, dimenzije in osebni faktor sam najbolje poznaš
3. naprave so si v vstopnem cenovnem razredu dokaj enakovredne (niti Yamah, niti Onkyo, Marantz, Sony ne bodo dopustili zaostajanje za konkurenco)
4. šele kadar začetnik prične uporabljati svoj prvi hifi se mu začne oblikovati ideja kaj sploh hoče - poskusi sam rešiti a ne zna - takrat je ura za nasvete _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
modman
|
Objavljeno: Sre Feb 01, 2012 19:42 Naslov sporočila: |
|
|
Potemtakem s tako kombinacijo kot sem jo napisal ne morem prav veliko zgrešiti? Super
Ja, vrjamem da je težko dati kakšen konkreten nasvet. Vseeno me zanima še za kakšno (preizkušeno) alternativo moji kombinaciji. Bom pa vsekakor poiskal kje okoli Ljubljane je kakšna trgovina da si lahko to ogledam. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 01, 2012 23:57 Naslov sporočila: |
|
|
A ne kupuje tega miš-maša tvoj prijatelj??
 _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
modman
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 01:08 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, res ga kupuje moj prijatelj. Sem len in se mi ne da uporabljati dvojine  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 10:22 Naslov sporočila: |
|
|
| modman je napisal/a: | Potemtakem s tako kombinacijo kot sem jo napisal ne morem prav veliko zgrešiti? Super
Ja, vrjamem da je težko dati kakšen konkreten nasvet. Vseeno me zanima še za kakšno (preizkušeno) alternativo moji kombinaciji. Bom pa vsekakor poiskal kje okoli Ljubljane je kakšna trgovina da si lahko to ogledam. |
Vsak ti bo povedal svojo varianto in jo hvalil. To pomeni, da je za začetek vsaka varianta dovolj dobra. Seveda enakovredno ne pomeni enako. Ker ima vsaka kombinacija določene prednosti, se ob njih hitro razvadiš - in ko poslušaš druge kombinacije ti ravno to manjka. Odtod razhajanja v mnenjih.
Vedno zagovarjam da si vsak sam oblikuje svoje stališče in se zanaša na lastna ušesa in zdravo logiko. Če pa si po naravi negotov, se še vedno lahko odločiš in kupuješ vse od enega (priznanega) proizvajalca. Yamaha na primer, ker ima tudi zelo spodobne zvočnike. Njihov NS10 je še vedno standard v studijskih krogih. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|