Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Digital Coaxial audio ne dela!

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zonzi

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 17:08
Kraj: medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 19, 2011 18:37    Naslov sporočila: Digital Coaxial audio ne dela! Odgovori s citatom

iz anglije sem naročil qed performance coxial kabel, da bi z njim povezalo svojo novo zvočno kartico in moj yamahin reciver. ene 5 minut je vse krasno delalo potem pa je zvok zginil. nikakor mi ni uspelo, da bi stvar zaigrala nazaj. potem sem na isti izhod iz zvočne priklopil optični kabel z adapterejm in je špilalo. ali je možno, da kabel kar odpove? namreč nimam nobenega drugega coxial-ca, da bi probal. niti nobene druge naprave na katero bi kabl vklopil. na yamahi sem probal vse 3 vhode tako, da mislim, da je z reciverjem vse ok.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
honza

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 10:45
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 19, 2011 19:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Probaj z navadnim činč kablom,namesto coxialcem!

Nazadnje urejal/a honza Tor Jul 19, 2011 20:04; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 19, 2011 19:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poskusis lahko tudi z navadnim chinch RCA kablom, ki ni mus 75ohm, pa bos tudi lahko slisal.

lp, d.
Nazaj na vrh
zonzi

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 19, 2011 21:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

evo probal z navadnim analognim rca audio kablom in zvok deluje. zgleda, da je anglež res poslal uničen kabl. zdaj ga lahko mirne vesti pošljem nazaj.

a razlika med analognim in coxial-com je, da coxia lahko prenaša 5.1 analogni pa ne?

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 19, 2011 21:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoce se je odlotal konektor, ne vem kako izgleda konektor, ce se da odvit poglej ce so loti v redu.

Tudi analogni kabel lahko prenasa digitalni signal, je pa priporocljiv 75 omski coaxialen kabel za digitalen signal.
Nazaj na vrh
zonzi

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 21, 2011 10:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nisem nič hotel odvijati, ker je nov kabl. sem poslal nazaj, istočasno so pa tudi oni poslali drugi kabl.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu