Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Dan odprtih vrat v Soul audio

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
CAPRI

Pridružen/-a: Pet Jun 2011 23:14
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 25, 2011 00:05    Naslov sporočila: Dan odprtih vrat v Soul audio Odgovori s citatom

Lp

Dalj časa že spremljam slovensko audio sceno, ampak danes sem doživel nekaj, kar še nisem doživel še nikjer in je to vredno omembe in pohvale.
Fanta sta sestavila v enem prostoru pet ali šest sistemov in ravno toliko parov zvočnikov. Zvočniki so verjetno postavljeni s čarovniško palico ? Vsak par igra zelo dobro ne glede na to,da so si zvočniki zelo blizu. Celo več, glasba je vedno odlepljena od zvočnikov in nikoli ne veš kateri par igra !
Skratka 5 ***** .
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 25, 2011 09:24    Naslov sporočila: Re: Dan odprtih vrat v Soul audio Odgovori s citatom

CAPRI je napisal/a:
Lp

Dalj časa že spremljam slovensko audio sceno, ampak danes sem doživel nekaj, kar še nisem doživel še nikjer in je to vredno omembe in pohvale.
Fanta sta sestavila v enem prostoru pet ali šest sistemov in ravno toliko parov zvočnikov. Zvočniki so verjetno postavljeni s čarovniško palico ? Vsak par igra zelo dobro ne glede na to,da so si zvočniki zelo blizu. Celo več, glasba je vedno odlepljena od zvočnikov in nikoli ne veš kateri par igra !
Skratka 5 ***** .
Danes sem namenjen tja, pa nimam naslova.
Mi lahko, prosim posreduješ naslov?
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 25, 2011 09:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Več informacij o dogodku tukaj.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 25, 2011 23:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Iskreno hvala za kar "premočno pohvalo" Very Happy Very Happy .

dzigi

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 17:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2011 08:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dušan in Marko, hvala za res super predstavitev.
Prav vsi sistemi so špilal odlično, s tem da me je kombinacija Accuphase E-250 + Opera Seconda čisto sezula!
Aja, pirček il chiostro in slaščice - pravi hi-end Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040 457 712
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2011 09:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dzigi je napisal/a:
Dušan in Marko, hvala za res super predstavitev.
Prav vsi sistemi so špilal odlično, s tem da me je kombinacija Accuphase E-250 + Opera Seconda čisto sezula!
Aja, pirček il chiostro in slaščice - pravi hi-end Very Happy

Ja, Dule in Marko sta znana gurmana ! Wink
Seconde so pa itak zakon ! Sem jih imel sicer samo par dni doma na testu in lahko rečem le to: vsak, ki kupuje zvočnike v tem rangu bi jih moral slišati in poslušati ! Wink
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2011 09:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se več kot strinjam. Vrhunski užitek v poslušanju in gustiranju, predvsem pa v sproščeni družbi, lucidnih debatah, pravo audo bonvivanstvo po mojem okusu.

Če kje, sem prvič, kjerkoli, naletel na mojstrsko domiselno dušenje resonanc(basstrapi so na slikah lepo vidni) kombinirano z izjemno domiselno, vrhunsko, postavitvijo zvočnikov in seveda primernim ožičenjem.

Posledica.
Vsak par zvočnikov in vse kombinacije virov in amplifikacije so igrali optimalno, prijetno, z eno izjemo.

Preko PCja je izvajalka zvenela tako ozko, kot bi punca ne bila širša od 10 cm. Zanimivo, da so bili instrumenti na prvi posluh preko PCja kar pravilno razporejeni, oder tudi, ampak po minuti špičenja ušes na podlagi izkušenj z SBjem, je bil učinek identičen, kot pri surround procesorju, ki na prvo žogo, kot da vse poštima, ampak zelo po svoje.
Zvočna kartica je pač samo tehnološki "sorodnik" surrounda, tudi če efekt ni vklopljen..
Po drugi strani, pa to ne bi bilo tako izrazito slišno, če ne bi bila postavitev izvedena tako odlično..
Evo, pa mi je ratalo eno samcato in povsem nepomembno malenkost pošimfat...
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2011 19:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam sem danes obiskal prostor(e) Soul Audia - in kot že povedano, vse pohvale za odlično predstavitev njihovega asortimana in veliko gostoljubnost.

Morda kot zanimivost - kljub temu, da so večinoma igrali zvočniki iz iste serije (Linea Classica, če se ne motim + "mali" Callas SP) so sistemi vseeno igrali toliko "različno", da bi se verjetno za vsak okus našlo nekaj "primernega".

Meni je bila še posebno blizu bila že omenjena Accuphase + Opera Seconda kombinacija, ki je za moje pojme najbolje znala prikazati "tkivo", ki dela glasbo zanimivo - morda bi lahko celo rekel najboljši "all-rounder".

"Veliki" sistem s Quinto je svojo "veličino" vsekakor tudi pokazal. Na nekaterih posnetkih je to sicer izpadlo odlično, na drugih pa je manjši, za moje pojme, deloval malo bolj "uravnoteženo". Morda bi se v sobi drugačnih dimenzij (=večjih) vse skupaj obrnilo ali pa morda če bi zamenjali amplifikacijo.

Veliko presenečenje je bil najcenejši sistem(čič) - Opera Mezza + Monrio ASTY digital amp (predvajano preko internega DACa ojačevalca). Za ta denar bi ga težko pograjal - svoje pomanjkljivosti pa je pokazal šele v primerjavi z ostalimi (mnogo dražjimi!) sistemi. Superca.

Morda edini, ki mi ni bil povsem po godu je bil sistem z Unisonom S6 (se mi zdi...) in Callas SP. Pri nekaterih "komadih" sicer "fajn", pri drugih se mu je pa popolnoma "podrlo". Jaz temu rečem "fireworks" efekt - kjer se manjši zvočnik (oz. v tem primeru majhnimi enotami) preveč "trudi" predstaviti kot večji zvočnik. Na prvi posluh sicer impresivno, sčasoma pa ugotoviš, da preprosto manjka preveč "mesa" v sredini. "Manekenka", če hočete Very Happy

Upam, da mi gostitelja ne zamerita male graje enega sistema (sem navajen stvari povedati kot si mislim). Tu je potrebno ponovno reči, da vsak sliši drugače in si čisto predstavljam, da bi pa marsikdo znal zadeve postaviti v čisto drugačen vrstni red.

Skratka - še enkrat hvala za odlično pogostitev in pa mnogo novih koristnih izkušenj! Iskreno upam, da bodo podobne "prezentacije" postala stalnica!
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2011 21:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marko in Dušan.
hvala za prijetno opoldansko druženje. Wink

Ob takih dogodkih(sem štejem tudi druge predstavitve), sejma niti ne bi pogrešal ...
Metrodusa

Pridružen/-a: Sob Jun 2010 2:51

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 00:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi moje čestitke za res zgledno in sistematično pripravljeno predstavitev. Malokdaj imamo priložnost na enem mestu primerjati različne sisteme ob poslušanju referenčne glasbe.

Glede na to, da je že nekaj predhodnikov ugotovilo, da tudi zelo dostopni sistemi zvenijo izjemno dobro (kar lahko ima določene posledice na ekonomski vidik), še enkrat pohvala za visoko stopnjo profesionalizma in predanosti.

Še na več takšnih dogodkov!
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 09:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bravo Dušan in Marko ! Smile
Odlično pripravljeno ! Very Happy

Presežki:

Opera Seconda

Opera Prima

in seveda Il Chiostro !!! Cool

upajmo le, da bo naslednjič:

Wink Laughing
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 10:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

za nas ki nismo bili na predstavitvi.. me zanima kakšne so bile kombinacije elektronike in zvočnikov in kakšne so bile oz je cena za posamezen komplet

hvala

LP
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 10:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na voljo bo, med drugim, celotna linija zvočnikov Opera classica, za katere boste deležni največjih popustov.

Najbolje kar direktno:

Za seznam ostalih audio komponent se informirajte na:

aginfo@audiogalerija.com

marko_senic@t-2.net

Wink
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 23:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kumer je napisal/a:
za nas ki nismo bili na predstavitvi.. me zanima kakšne so bile kombinacije elektronike in zvočnikov in kakšne so bile oz je cena za posamezen komplet

hvala

LP

Sistem 1 : Opera Prima - Monrio Asty Digital (vgrajen Dac ) USB kabel v "prenosnik"
Sistem 2 : Opera Mezza Grand - Unison Unico Nuovo z phono - Unico CD Primo - USB kabel v "prenosnik" - Gramofon Michell TecnoDec - Shure 97
Sistem 3 : Opera Callas SP - Unison S6 - Perpetual DAC - Accuphase DP400 - prenosnik
Sistem 4 : Opera Seconda - Accuphase E250 - Accuphase DP 400 -prenosnik
Sistem 5 : Opera Quinta - Unico 100 - Acc. DP 400 - prenosnik

Sistemi 3,4,5 so bili povezani tako da smo lahko z istim izvorom-glasbo praktično takoj lahko poslušali-primerjali "različnosti" sistemov ...

Kabelska povezava Silent Wire v rangu 15-55€ na m ...

Občasno je bil priklopljen sistem :
Opera Tebaldi - Unison Simply 845 ( 24w SE ) - phono simply z "military" modifikacijo - Michell Giro SE gramofon - Sumiko HI MC - prenosnik ali A.Alchemy transport-prepetual DAC - Yamamura-ART kabli

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu