Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Multimedia HI-FI Show 2008
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2008 09:29    Naslov sporočila: Multimedia HI-FI Show 2008 Odgovori s citatom

Kot večina članov že ve, se nam počasi približuje največja slovenska Audio Video prireditev - Multimedia HI-FI Show, na kateri bomo gostovali tudi pripadniki portala Audio Kontakt. Prireditev bo potekala od 3. do 5. Oktobra 2008 v M Hotelu v Ljubljani, bo pa možno videt in poslušat različne HI-FI sisteme, navoljo vam bodo demonstratorji, lahko prinesete kakšne svoje plošče, v naši sobi pa bo tudi dogajalo. Kot sem že govoril z nekaterimi člani našega portala se bodo organizirali in skupinsko prišli na Show (npr. štajerci, primorci....), tako da bi tam tudi lahko organizirali srečanje, navoljo vam bo medica, dobra volja, HI-FI sistemi...
Nas se bo prepoznalo tudi po Audio Kontakt majicah - drug teden gredo v izdelavo.
www.multimediashow.net
OK, toliko zankrat.
Have a nice Day

Matt

Nazadnje urejal/a trancedeejay Pet Sep 19, 2008 18:31; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2008 01:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kratek filmček s HI-FI Showa 2007:
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=videos&id=2
LP
Admin
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2008 13:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI
Pa še nekaj utrikov s preteklih Showov, mogoče vas spodbudi k obisku Laughing

V ozadju moja malenkost Cool

Pa še z organizatorjem.

Foto: Iztok Zupan
Have a nice Day

Matt

Nazadnje urejal/a trancedeejay Čet Sep 04, 2008 15:24; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2008 13:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam dve vprašanji:
1. kateri dan sejma je bila tovrstna strežba? - bil sem v soboto pa ni bilo nič Evil or Very Mad v tem smislu
2. se letos obeta kaj podobnega? Cool - ti morda veš - se giblješ v teh organizacijskih krogih

Audiohedonist
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2008 14:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Imam dve vprašanji:
1. kateri dan sejma je bila tovrstna strežba? - bil sem v soboto pa ni bilo nič Evil or Very Mad v tem smislu
2. se letos obeta kaj podobnega? Cool - ti morda veš - se giblješ v teh organizacijskih krogih

To niso lanske fotke, če se prav spomnim, so bile nareje leto pred prehodom v Medno! Slikane pa so bile v soboto!
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 20:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S prispevek POP TV s Showa 2006
http://www.eis.si/slike/24UR.avi
LP
Admin
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2008 02:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Upam, da bomo na letošnjem showu slišali tudi kakšno egzotiko. Morebiti perverzne JBL Everest o katerih se teh dneh govori na naših forumih. To bi lahko bila zelo zanimiva nova izkušnja za vse nas. Cool

Tranci ti si bolj na tekočem, ali se že kaj ve s čim vse nas bodo rajcali? Mislim na višji rang naprav, kar ne moreš slišati vsak dan. Bo tudi kakšen hard disk bazirajoči sistem s hi-resolution formatom?
Nazaj na vrh
dzigi

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 17:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2008 08:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Upam, da bomo na letošnjem showu slišali tudi kakšno egzotiko. Morebiti perverzne JBL Everest o katerih se teh dneh govori na naših forumih. To bi lahko bila zelo zanimiva nova izkušnja za vse nas. Cool

Tranci ti si bolj na tekočem, ali se že kaj ve s čim vse nas bodo rajcali? Mislim na višji rang naprav, kar ne moreš slišati vsak dan. Bo tudi kakšen hard disk bazirajoči sistem s hi-resolution formatom?

audiofil prejšnjo sredo sem tudi jaz poslušal te JBL Evereste. Bilo je super, fajn prezentacija, videli smo tudi dva filmčka o JBL-ih. Fino je bilo videt tudi slike kako ti jih pripeljejo domov z kamionom ki ima gor še mali žerjav Smile En zvočnik tehta 130 kg Shocked Kar se tiče zvoka je trgalo gate! Poslušal sem jih kakšno uro in res je bil sound neverjeten.Tako nekako kot da si v živo na koncertu ampak nič ni bilo agresivno , komot bi lahko poslušu ure in ure... Tudi jaz upam da bojo na sejmu. Cool
se vidiva na sejmu (ne pozabi na cd-je)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040 457 712
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2008 11:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uffff Dzigi, tole je pa moralo biti res huuuudo dobro. Cool

Pa bolje da ne čujem saj že vnaprej vem, da potem naslednjih 14 dni ne bi mogel spati. Very Happy
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2008 12:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dzigi je napisal/a:
audiofil prejšnjo sredo sem tudi jaz poslušal te JBL Evereste. Bilo je super, fajn prezentacija, videli smo tudi dva filmčka o JBL-ih. Fino je bilo videt tudi slike kako ti jih pripeljejo domov z kamionom ki ima gor še mali žerjav Smile En zvočnik tehta 130 kg Shocked Kar se tiče zvoka je trgalo gate! Poslušal sem jih kakšno uro in res je bil sound neverjeten.Tako nekako kot da si v živo na koncertu ampak nič ni bilo agresivno , komot bi lahko poslušu ure in ure... Tudi jaz upam da bojo na sejmu.

Trije kranjčani, ki smo bili v Vklopu pred Everesti od 19:30 - 23:00 smo mnenja, da takega zvoka doma ne bi imeli ! Mogoče za rock in pop, za ostalo pa ne.
Drugače pa zvok ni bil ne vem kaj (lastnik Vlado pravi, da igra pri njemu veliko boljše). Zvočnike bi morali dvigniti za vsaj 20cm, tako pa so najbolje slišali tisti, ki so sedeli na tleh. Poslušali smo na dveh ojačevalcih, pred uradnim delom na Kronzilli(Akrapovičevi), nato pa na EARu. Ogrevanje le-tega je trajalo kako uro-do takrat je bil zvok-še posebej basi-beden !
Okoli polenajste sem DJjal nekaj prenosov iz LPja in svoje "master" posnetke. Tu je bilo razočaranje še večje. Zvok je bil (imenu primerno) vedno poudarjen-vsega je bilo več, kot v resnici. Tu bi lahko "obsodil" premajhno sobo, pasala bi jim dvorana od 100-200 kvadratov.

Če se bodo Everesti pojavili na sejmu, jih bo verjetno poganjal Vklopov hišni ljubimec Burmester. Po pripovedovanju oseb, ki so to kombinacijo slišale, je to še dosti slabše, kot pa z lampaši.

Vseeno pa sem naslednji dan po priklopu svojega sistema na trenutke pogrešal "šus", ki ga je pri Everestih ogromno!

P.S.: Preverite, do kam gre spodnji bas. Razočarani boste! Na žalost nisem imel na sejmu pravega materiala, ki bi razgrnil to "pomanjkljivost".
dzigi

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2008 13:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
dzigi je napisal/a:
audiofil prejšnjo sredo sem tudi jaz poslušal te JBL Evereste. Bilo je super, fajn prezentacija, videli smo tudi dva filmčka o JBL-ih. Fino je bilo videt tudi slike kako ti jih pripeljejo domov z kamionom ki ima gor še mali žerjav Smile En zvočnik tehta 130 kg Shocked Kar se tiče zvoka je trgalo gate! Poslušal sem jih kakšno uro in res je bil sound neverjeten.Tako nekako kot da si v živo na koncertu ampak nič ni bilo agresivno , komot bi lahko poslušu ure in ure... Tudi jaz upam da bojo na sejmu.

Trije kranjčani, ki smo bili v Vklopu pred Everesti od 19:30 - 23:00 smo mnenja, da takega zvoka doma ne bi imeli ! Mogoče za rock in pop, za ostalo pa ne.
Drugače pa zvok ni bil ne vem kaj (lastnik Vlado pravi, da igra pri njemu veliko boljše). Zvočnike bi morali dvigniti za vsaj 20cm, tako pa so najbolje slišali tisti, ki so sedeli na tleh. Poslušali smo na dveh ojačevalcih, pred uradnim delom na Kronzilli(Akrapovičevi), nato pa na EARu. Ogrevanje le-tega je trajalo kako uro-do takrat je bil zvok-še posebej basi-beden !
Okoli polenajste sem DJjal nekaj prenosov iz LPja in svoje "master" posnetke. Tu je bilo razočaranje še večje. Zvok je bil (imenu primerno) vedno poudarjen-vsega je bilo več, kot v resnici. Tu bi lahko "obsodil" premajhno sobo, pasala bi jim dvorana od 100-200 kvadratov.

Če se bodo Everesti pojavili na sejmu, jih bo verjetno poganjal Vklopov hišni ljubimec Burmester. Po pripovedovanju oseb, ki so to kombinacijo slišale, je to še dosti slabše, kot pa z lampaši.

Vseeno pa sem naslednji dan po priklopu svojega sistema na trenutke pogrešal "šus", ki ga je pri Everestih ogromno!

P.S.: Preverite, do kam gre spodnji bas. Razočarani boste! Na žalost nisem imel na sejmu pravega materiala, ki bi razgrnil to "pomanjkljivost".

Iztok živjo
ja zanimivo , okusi so si različni. Jaz nisem sedel na tleh ampak na kavču in mi je bil zvok zares všeč. Basa je bilo zame povsem dovolj, mogoče še malce preveč, bi bili pa definitvno še boljši v kakšni sobani od 100 kvadratov. Čeprav kot pravim, meni se ni zdelo da bi se zvok drl in bil naporen, zdej če je bilo česa več kot v resnici tega ne vem, se mi je pa zdelo zelo blizu kakšni live izvedbi.
Ali slučajno veš kateri model EAR je bil priklopljen? Huda mašina!
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2008 13:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dzigi je napisal/a:
Iztok živjo
ja zanimivo , okusi so si različni. Jaz nisem sedel na tleh ampak na kavču in mi je bil zvok zares všeč. Basa je bilo zame povsem dovolj, mogoče še malce preveč, bi bili pa definitvno še boljši v kakšni sobani od 100 kvadratov. Čeprav kot pravim, meni se ni zdelo da bi se zvok drl in bil naporen, zdej če je bilo česa več kot v resnici tega ne vem, se mi je pa zdelo zelo blizu kakšni live izvedbi.

Basa (nepravega) je bilo veliko preveč, še posebno v času ogrevanja EARa. Ni pa bilo materiala, ki bi pokazal, kako globoko gre. Eni bobni ne morejo biti test basa, so pa to lahko cerkvene orgle,pavke ... ali pa kakšna elektronika(imam kar nekaj takih plat).

Se je drlo ali ne? Če poslušam moške vokale in se mi sliši kot rjovenje levov, potem temu ne morem reči pristnost. Dopuščam možnost, da so imeli pri snemanju mikrofone v grlu, ampak potem se takih posnetkov ne uporablja za test opreme.

Na mojih posnetkih je zvok sistema padel na vsej črti. Magično igranje klarineta v cerkvi, ki na pravem sistemu postavi kocine pokonci, tu ni bilo niti blizu realnosti. Bolje je bilo pri živem jazzu (Jazz at the Pawnshop)-verjetno zaradi dinamike? Činele mi nikoli niso zvenele udarno in obenem sladko zveneče. Kontrabas je bil vedno multipliciran...

Ampak, če bi sistem pravilno postavil v večji klub, bi ob dobrem materialu večkrat pretental poslušalce, ki bi mislili, da poslušajo v živo. Nekaj podobnega se mi je zgodilo v Gromki, ko smo na zelo povprečnem ozvočenju pred koncertom zavrteli posnetek prejšnjega koncerta in so ljudje "špegali" v dvorano misleč, da se je že začelo.

Ne vem, kateri EAR je "godel".
dzigi

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2008 14:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
dzigi je napisal/a:
Iztok živjo

Basa (nepravega) je bilo veliko preveč, še posebno v času ogrevanja EARa. Ni pa bilo materiala, ki bi pokazal, kako globoko gre. Eni bobni ne morejo biti test basa, so pa to lahko cerkvene orgle,pavke ... ali pa kakšna elektronika(imam kar nekaj takih plat).

Se je drlo ali ne? Če poslušam moške vokale in se mi sliši kot rjovenje levov, potem temu ne morem reči pristnost. Dopuščam možnost, da so imeli pri snemanju mikrofone v grlu, ampak potem se takih posnetkov ne uporablja za test opreme.

Na mojih posnetkih je zvok sistema padel na vsej črti. Magično igranje klarineta v cerkvi, ki na pravem sistemu postavi kocine pokonci, tu ni bilo niti blizu realnosti. Bolje je bilo pri živem jazzu (Jazz at the Pawnshop)-verjetno zaradi dinamike? Činele mi nikoli niso zvenele udarno in obenem sladko zveneče. Kontrabas je bil vedno multipliciran...

Ampak, če bi sistem pravilno postavil v večji klub, bi ob dobrem materialu večkrat pretental poslušalce, ki bi mislili, da poslušajo v živo. Nekaj podobnega se mi je zgodilo v Gromki, ko smo na zelo povprečnem ozvočenju pred koncertom zavrteli posnetek prejšnjega koncerta in so ljudje "špegali" v dvorano misleč, da se je že začelo.

Ne vem, kateri EAR je "godel".

Zanimivo kar praviš,meni se je zdelo popolnoma drugače. Se spomnim da je bil komad When I dream-Carol Kid (Linn), so mi šle kar kocine pokonci, en najbolj pristnih vokalov kar sem jih slišal. Škoda da nisem ostal dlje, da bi slišal še tvoje posnetke. No, bomo videli kako bo na show-u, tam so sobe večje in bi moralo biti še bolje.
Trancedeejay, če imaš kak info ali bodo kake premiere pa prosim napiši. Na uradni strani ni še nič.
Nazaj na vrh
matejS

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:07
Kraj: Tabor

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2008 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sicer teh Everestov ne bi imel, ampak lahko BTW povem, da so naslednji dan ugotovili (sem jih takrat poslusal), da so zvocniki narobe skonfigurirani (spredaj lahko nastimas frekvencna obmocja). Ko so to spremenili, je bilo basa vec.

LP,
Matej
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2008 14:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI
Trenutno marsikater zastopnik še ni čisto odločen glede prezentacij, računamo, da bi čez kakšnih 10 dni znalo biti že nekaj online, če ne drugega plakat in razpored sob. Letos bo kar nekaj izbire kar se tiče CD, SACD, LP plošč, predvsem pa boste lahko poslušali glasbo tudi preko Squeezeboxa, imeli bomo tudi multiroom sistem. Pustimo se presenetiti Very Happy
Have a nice Day

Matt
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
Stran 1 od 8

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu