| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1631 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Sre Feb 23, 2011 09:24 Naslov sporočila: Ojačevalnik star ali novejši? |
|
|
Odločil sem se, da si bom na novo sestavil stereo sistem. Kot prvi pride na vrsto ojačevalnik (500-700 EUR). Zadnjič sem sicer napisal, da mi moj Sansui RZ3000 receiver super igra, vendar sem se odločil, da nabavim zmogljiv ojačevalnik. Ni mi do prevelikega eksperimentiranja, zato vas prosim za nasvet.
Zanima me, kaj se bolj izplača nabaviti: kakšnega dobrega starega (ampak ne prestarega) Sonyja (enega od močnejših ES-ov), Sansui AU-X701, 901, NAD, ... ali katerega od novejših (rabljenih) audiofilskih. Poslušam vse vrste glasbe: od najnovejših hitov, rocka, zadnje čase nekoliko več klasiko in pa razne vokaliste (Sade, Katie Melua, Norah Jones, Sting, Diana Krall, ...).
Glede na to, da mi moj Sansui dobro laufa na obstoječih Dalijih Concept 8, se zelo nagibam k Sansui varianti. No, morda bom kasneje zamenjal tudi zvočnike ...
Skratka, prosim za nasvet,
B. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19 Prispevkov: 223
|
Objavljeno: Sre Feb 23, 2011 10:38 Naslov sporočila: |
|
|
Ce ze kupujes, se ti splaca nekaj casa vec vzet in dejansko tudi sam kaj preizkusit. Mislim, da ne gre za kompliciranje, ampak razlike med napravami so v tem razredu definitivno slisne.
Sam sem tako pristal pri Exposureju, pa se na koncu ko tocno ves kaj isces se da na ebayu dobit izredno ugodne in dobre ponudbe. Kupil sem ex-demo za ca. 350 EUR nizjo ceno kot pri nas, dobil sem garancijo, skatlo, daljinec in povsem novo in lepo napravo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
glinik
Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09 Prispevkov: 172 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Mar 02, 2011 12:32 Naslov sporočila: |
|
|
Definitivno second hand.
Tukaj ni kaj za eksperimentirat. Če gledaš za analognimi ojačevalci:
NAD, Cyrus, kak italjanček, če pa je kaj več denarja Primare.
Smo že veliko pisali, kateri modeli so "second hand best buy" v rangu 1000 EUR.
Pri nekaterih modeli lahko pride do premajhne moči ojačevalnika. Skratka tukaj ni nobene znanosti, priklopiš, poslušaš in v trenutku veš, če je to stvar zate.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|