Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Vrnitev na stereo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 11, 2011 17:06    Naslov sporočila: Vrnitev na stereo Odgovori s citatom

Ko se mi je pred leti pokvaril Sansui RZ3000 receiver, sem se odločil za prenovo opreme.

Ker sem želel ubiti dve muhi na en mah, sem nabavil AVR receiver HK AVR 430 (80W / 8 Ohm) in nove bokse (Dali Concept Cool. Vendar nikoli nisem bil preveč zadovoljen s kvaliteto stereo glasbe (poslušam > 90% časa). Občasno uporabljam tudi gramofon (MM glava), v glavnem pa radio in CD.

Letos sem se odločil, da nekaj vložim v stereo sistem. Nabavil sem HK 3490 receiver. Zvok je bistveno boljši kot je bil na AVR. Všeč mi je, da ima 3490 vgrajen soliden DAC in mi ni treba kupovati dragega analognega CD playerja. Sedaj uporabljam HK DVD22, in sicer koaksialni izhod (igra bolje kot klasični Sansui CD x301i).

Vendar se mi zdi, da pri poslušanju zahtevnejše glasbe (jazz, klasika, vokali, ...) vse skupaj ne zveni 100% naravno (base in visoke tone imam na 0). Imam občutek, da manjka srednjih tonov, občasno pa tudi basov in visokih tonov. Base in visoke tone sicer lahko korigiram, vendar na račun srednjih.

Zato me zanima vaše mnenje, s čim bi v eni potezi pridobil več: če nabavim kvalitetnejši ojačevalec (npr. HK 990 - zaradi digitalnih vhodov, HT bypassa in celotnega njegovega koncepta) ali nove bokse? Nekdo mi je celo svetoval nakup equalizerja.

Hvala in LP,
B.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 11, 2011 17:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvočniki so Dali Concept 8 .
Nazaj na vrh
luxman

Pridružen/-a: Pet Jun 2010 22:29

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 27, 2011 08:33    Naslov sporočila: Re: Vrnitev na stereo Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
Ko se mi je pred leti pokvaril Sansui RZ3000 receiver, sem se odločil za prenovo opreme.

Ker sem želel ubiti dve muhi na en mah, sem nabavil AVR receiver HK AVR 430 (80W / 8 Ohm) in nove bokse (Dali Concept Cool. Vendar nikoli nisem bil preveč zadovoljen s kvaliteto stereo glasbe (poslušam > 90% časa). Občasno uporabljam tudi gramofon (MM glava), v glavnem pa radio in CD.

Letos sem se odločil, da nekaj vložim v stereo sistem. Nabavil sem HK 3490 receiver. Zvok je bistveno boljši kot je bil na AVR. Všeč mi je, da ima 3490 vgrajen soliden DAC in mi ni treba kupovati dragega analognega CD playerja. Sedaj uporabljam HK DVD22, in sicer koaksialni izhod (igra bolje kot klasični Sansui CD x301i).

Vendar se mi zdi, da pri poslušanju zahtevnejše glasbe (jazz, klasika, vokali, ...) vse skupaj ne zveni 100% naravno (base in visoke tone imam na 0). Imam občutek, da manjka srednjih tonov, občasno pa tudi basov in visokih tonov. Base in visoke tone sicer lahko korigiram, vendar na račun srednjih.

Zato me zanima vaše mnenje, s čim bi v eni potezi pridobil več: če nabavim kvalitetnejši ojačevalec (npr. HK 990 - zaradi digitalnih vhodov, HT bypassa in celotnega njegovega koncepta) ali nove bokse? Nekdo mi je celo svetoval nakup equalizerja.

Hvala in LP,
B.
če hočeš poslušat takšno zvrst glasbe kvalitetno boš moral kupit en starejši resiver ali ojačevalec in seveda starejše zvočnike to se vse dobi koliko toliko ugodno odvisno koliko si pripravljen dat ,še tisti tvoj sansui bi znal bolje zaigrati z dobrimi zvočniki.to je moj recept za kvaliteto sounda
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 08:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko sem bil pred leti na tem, da menjam sistem, sem poslušal HK kombinacijo (ojačevalec + CD-player), VdH kabli in Dali zvočnike je kombinacija zvenela zelo temno. Zame osebno je bil zvok nesprejemljiv. Marantz-ova kombinacija (PM7001 in SA7001) na istem setupu je bila popolnoma druga pesem.
Po pogovoru s prodajalcem, je le-ta omenil da imajo HK v osnovi temnejši zvok.
Nazaj na vrh
glinik

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 11:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čistokrvni stereo ojačevalci igrajo bistveno suverenejše, kot njihovi večkanalni bratje ... To je dejstvo!

Probaj tegale integrirca, ki si ga omenjal, boš kasneje precej pametnejši Smile

Lp
Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 11:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

glinik je napisal/a:
Čistokrvni stereo ojačevalci igrajo bistveno suverenejše, kot njihovi večkanalni bratje ... To je dejstvo!

Probaj tegale integrirca, ki si ga omenjal, boš kasneje precej pametnejši Smile

Lp

Question
Nazaj na vrh
glinik

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 14:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Senca, kaj tukaj ni jasno Smile

Po skoraj 15 letnih testiranjih z opremo visokega ranga smo prišli do takšnega ENOTNEGA mnenja.

Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu