Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Exposure

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 14:51    Naslov sporočila: Exposure Odgovori s citatom

Zivjo,

zanima me, ce je na forumu se kaksen lastnik ojacevalcev ali CD predvajalnikov te odlicne angleske firme? Dostikrat je firma v revijah, forumih in sejmih spregledana. Mene je pred nekaj casa njihov ojacevalec povsem presenetil in sedaj povsem nov igra v mojem sistemu. Koncno so moji B&W 685 zaziveli in vidim, da bo za naslednjo stopnicko v sistemu potrebno poseci po boljsih zvocnikih.

Za kar nekaj casa sem s tem ojacevalcem zadovoljil svoja pricakovanja in zelje. Sistem res spila homogeno, nicesar ni prevec, glasba pa je ziva in nikakor ne klinicna, kot prej pri Rotelu. Se pa tudi ne strinjam z oznako, ki velja za Exposure po drugih forumih, da naj bi bil "Naim za reveze". Exposure 2010s (sam si ga tudi lastim) se po mojih poslusanjih in izkusnjah brez problema kosa z njihovim Naim Nait 5i, ki je kar nekaj drazji in ima za moje pojme dosti bolj nekontroliran bas in visoke tone.

Na splosno torej, Exposure!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Exposure je pač še ena podcenjena zgodba, imel sem xviii pa ja šla,manj problematična kot naim, dual regulated pa so sploh super, best buy za malo denarja.....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 19:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobra in kvalitetna zadeva za majhen denar.
Ja, ni nič slabše od Naim-a.
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 21:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, še posebej starejši Exposuri izpod prstov Johna Farlowa. Če bi si človek gradil bolj preprost sistemčič, je npr. integrirc super XV idealen. Še zelo dober phono-pre ima. Pre/power kombinacije so na splošno odlične.

Primerjava z Naimi je kar na mestu - podobna tipologija in tudi filozofija. Exposuri so v primerjavi malce "toplejši", kar vsekakor poenostavi (ali bolje rečeno poveča) izbor ostalega sistema. S tem, da je dejansko Exposure smatran kot boljša vrednost za denar ("sound per pound").

Naim ima na svoji strani definitivno oblikovanje (starejše serije imajo izredno dodelano/pametno oblikovanje - vse do lastne tipologije črk!, nova serija je tudi "klasično lepa") ter pa kakovost izdelave in podporo/servis. Exposuri so oblikovalsko sicer "nevsiljivi" (kar je ob poplavi "lučkarjev" definitiven plus), ampak žal malo nedodelani.

Kar se novejših serij tiče, sem slišal same pohvale ob siceršnji manjši "medijski izpostavljenosti".

Še ena od firm, ki si jih je vredno pogledati je NVA. Zopet iz iste "viže", če tako rečemo, s tem, da je malo bolj "tubey" zvok. Cenovno _zelo_ sprejemljivi za ponujeno kvaliteto.

Me pa preseneča izjava o basih/visokih Naita 5i - sem ga namreč nekaj časa imel. Visoki sicer niso presenečenje in bi sam okrivil Bowerse (še vsi, ki sem jih slišal so bili milo rečeno malo bolj "izraziti" v zgornjem spektru - kar je sicer super za bolj low budget sistem / AV receiverje, ne pa za nekaj transparentnega). Basi so mi pa uganka... če kaj, je izredno hiter/močan v basih. Izvor zvoka?
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko pa se kdo poloti česa takšnega, tudi poceni in zelo dobra stvar.
Hvaležna roba:

http://www.stancurtis.com/downloads.htm
Nazaj na vrh
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 09, 2011 13:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hm, glede basov sem imel predvsem v mislih to, da so bili visoki pri exposureju bolje kontrolirani kot pri naimu in nikakor ne, da bi ob poslusanju samo enega ali samo drugega lahko to opazil. Ko pa sta bila na "isti polici", pa je bilo ocitno, da je exposure bolj zaokrozen kot pa naim.

No fino, da nisem edini, ki mu je znamka vsec. Ponujajo pa tudi dovolj prostora za nadgradnjo, saj je integrirec samo vstop v njihov svet, potem pa lahko ze prek pre-out nadgradis s koncno stopnjo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu