| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
sid
Pridružen/-a: Čet Dec 2009 11:28 Prispevkov: 45 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 10:55 Naslov sporočila: mac mini kot glavni izvor? |
|
|
Pozdravljeni,
Že nekaj časa se ubadam s postavitvijo sistema in glede na to, da ste na forumu sami stručkoti, boste verjetno znali svetovati. Ker mi postaja počasi "tečno" vsak CD posebej iskati v predalu in vstajati iz pričljubljenega kavča, bi tudi sam prešel na "network player". Od potrebnih sestavin si lastim qnap mrežni disk, ki je zmožen poganjati squeezeserver, prav tako si lastim mac mini (lanski model), na katerem se poganja PLEX, za predvajanje video vsebin. Zanima me predvsem, ali mi je potrebno sploh kupovati ločeno squeezebox, ko lahko nekako usposobim minija za predvajanje FLAC datotek. Vse skupaj bi želel kontrolirati preko iPada, ki je tudi že doma. Toliko na hitro, upam da bo čimveč predlogov, da se razvije debata.
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz z
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50 Prispevkov: 236 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 12:52 Naslov sporočila: |
|
|
http://www.computeraudiophile.com/content/Build-Audiophile-Music-Server-CA03
... tule lepo opišejo opcijo oz. smer kako lahko nadgradiš svoj sistem.
I tunes pa za razliko od večine predvajalnikov ne prevaja FLAC-a
po defoltu, kar potem rešuješ z drugimi aplikacijami - upam, da ti bo kdo
povedal iz prve roke ime programa, ki to omogoča -in kompatibilnost
z I pad-om.
Tudi sam sem razmišljal v to smer, ampak ker še nisem imel Mc minija, bi bil na koncu to prevelik strošek. Tako sem pristal na duetu, ki ga lahko tudi wi-fi kontroliraš. Sicer pa tole z "mekom" je lepa opcija - tudi z estetskega stališča.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klemc
Pridružen/-a: Ned Dec 2009 12:57 Prispevkov: 32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 13:51 Naslov sporočila: |
|
|
http://www.apple.com/airportexpress/
tole bi znalo biti idealno za tvoj sistem. Zadevo upravljaš z Ipad-om, edini problem je, če ne predvajaš prek Itunesa je zamik zvoka nekje 1-2 sekundi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Viktor

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 13:18 Prispevkov: 108 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 14:22 Naslov sporočila: |
|
|
Flac predvajaš z Macminia brez problemov iz iTunesa s pomočjo dodatka Fluke (http://www.macupdate.com/app/mac/28768/fluke) ali preko programa Sonbird (malce zapleten in z nekaj bugov) , drugi pa je en zelo majhen in lušten program, ki se enostavno imenuje Play (http://sbooth.org/Play/).
Vse je freeware. _________________ If everything seems to be OK, you have obviously overlooked something! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Johny
Pridružen/-a: Čet Jan 2009 3:32 Prispevkov: 45 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 14:57 Naslov sporočila: |
|
|
| iTunesi nekako ne veljajo za dober HiFi/hiend. Večinoma priporočajo Amarro ali Pure music kot predvajalnika, front end-vmesnik je še vedno iTunes okolje. iTunesi tudi ne omogočajo preklapljanje med različnimi bitrangi, jih je potrebno ponovno zagnat. Od povezav z DACom pa Toslink ali bolje USB/SPDIF pretvornik ala Hiface, Halide Bridge, Audiophilleo itd. Nisi napisal, za kakšen sistem gre. Verjetno je za začetek iTunes+običajen USB ali Toslink izhod (glede na DAC) povsem dovolj. Pri meni je preko USB izhoda v DAC igralo slabše kot CD player-coax DAC (macbook). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sid
|
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 15:49 Naslov sporočila: |
|
|
| Fluke meni ni nikoli delal na macu. Nikoli se potem nisem detaljno poglabljal v problem. Najbolj mi je všeč upravlanje na ipadu preko ipeng aplikacije, v tem primeru pa moram še ugotoviti kako preko daljinca zagnati oz. ustaviti aplikacijo squeezeplay na macu. Najbolj bi mi tudi ustrezalo povezovanje na DAC preko USB, toslink bi uporabil za takrat ko bi bil v pogonu PLEX za predvajanje filmov. V primeru, da bi za predvajanje uporabljal navezo itunes/amarro, zgubim par "bombončkov" za upravljanje preko iPada. Vsekakor pa je prioriteta kakovost zvoka. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Viktor

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 13:18 Prispevkov: 108 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 18:05 Naslov sporočila: |
|
|
Meni recimo sploh ni uspelo instalirat iPenga na iTouch (ni odklenjen, verjetno zaradi tega, a tukaj pri nas ga ne moreš kupit preko PayPala).
Fluke pa je delal brezhibno.
Amarro pač cenovno stane nekje kot rabljeni Squeezebox transporter + NAS, tako da odpade, pa še to da je podoben po GUI iTunesu, kar mene malce živcira.
Seveda se lahko downloada od vsepovsod in nato naredi crack.
Ampak malce je zapleten, ki se je lotil tega ve. _________________ If everything seems to be OK, you have obviously overlooked something! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Sob Dec 25, 2010 12:00 Naslov sporočila: |
|
|
Sid in Jony, sta slišala razliko med posameznim predvajalnikom? če ja, v kakšni smeri? _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sid
|
Objavljeno: Sob Dec 25, 2010 12:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Antony je napisal/a: | | Sid in Jony, sta slišala razliko med posameznim predvajalnikom? če ja, v kakšni smeri? |
konkretno ti kakih informacij še ne morem dat, ker šele konfiguriram sistem, manjka mi DAC. Ko bom bližje optimumu vsekakor poročam o rezultatih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Pon Dec 27, 2010 10:04 Naslov sporočila: |
|
|
ko boš lepo prosim za vtise (doma imam Stylos DAC z zunanjim napajanjem če te zanima).
Če v grobem strnem moje izkušnje je bistvo v DAC-dig kablu-PC SPDIF (v tem vrstnem redu), pri posnetkih slišim razliko med 16 in 24bit (ni drastična), med 92 in 196kHz pa ne več.
Razlike med recimo iTunes in Squeezeserverjem pomojem ni, oz vsaj ne tako veliko, da bi se z njo obremenjeval. Sam sem izbral kombinacijo iPeng - Squeezeserver in iz PC direkt preko SPDIF na DAC. Med računalniki sicer razlike so, vendar zopet ne tako velike, da bi se osebno s tem obremenjeval. Je več razlike v recimo napajalcih za komponente.
Prosim še ostale za izkušnje. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Johny
|
Objavljeno: Pon Dec 27, 2010 18:02 Naslov sporočila: |
|
|
| Bom jutri na hitro preskusil Pure Music ali Amarro - ali oboje - in sporočim. DAC je Audio GD Ref 7. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zaveznik
Pridružen/-a: Pon Mar 2010 11:51 Prispevkov: 35
|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 22:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Johny je napisal/a: | | Bom jutri na hitro preskusil Pure Music ali Amarro - ali oboje - in sporočim. DAC je Audio GD Ref 7. |
PM in Amarra sta si zvokovno popolnoma različna.
Pure Music je kvazi bolj analogen, oder potisne nazaj, zvočna slika je bolj umirjena, zgornji visoki so bolj uglajeni, vendar s tem zgublja zvok na mikro in makro dinamiki. Za pretirano svetlo zveneče sisteme morda okej izbira, tudi precej cenejši od Amarre.
Nova Amarra, ki po novem dela podobno kot Pure M. s "spominom", je v primerjavi s P.M bolj dinamična, transparentna, dela bolj v stilu "you are there", stage je ravno pravšnji, zame je zmagovalec Amarra, seveda v kolikor ne primerjamo prodajnih cen programov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Johny
|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 22:46 Naslov sporočila: |
|
|
| Ej, hvala zaveznik, včasih prebiram computeraudiophile, pa ne vem, če je kdo tako koncizno dosedaj opisal razlike. Moram še sam preverit. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Johny
|
Objavljeno: Sre Dec 29, 2010 19:58 Naslov sporočila: |
|
|
Sem preskusil obe demo verziji, Pure Music in polno Amarro. Macbook preko USB v DAC vs. NAD c542 CD preko SPDIF v DAC. Itunesi brez dodatkov niso konkurenčni. Pure Music je že kar poslušljivo, zelo primerljivo s cd playerjem, glavni minus je ploščat oder, ni 3D slike, se pa zdi vse skupaj bolj umirjeno, morda bolj temno ozadje. Najboljše je zvenelo iTunes/Amarra, podobno kot CD player z več detajli, 3D slika je bila ok. Poslušal sem CD format in sicer Kreslinov Drevored in Herbie Hancock Imagine Project.
Rad bi preskusil še HD format, kdo ve, kje so zastonjkarski vzorci? DAC potegne do 24/96.
Preostali sistem je Pathos Classic One x2 bridged, Nordost in Vovox kablovje, SF Cremona Auditor M zvočniki.
Ps.: Zanimivo bi bilo slišati še kakšen dober USB/SPDIF pretvornik, glede na to, da vsi, ki jih imajo, opisujejo precej izboljšanja. Ga kdo uporablja? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|