Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ojačevalec in zvočniki za gramofon
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
(((OdiumNostrum

Pridružen/-a: Sre Maj 2012 16:12
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 16:44    Naslov sporočila: Ojačevalec in zvočniki za gramofon Odgovori s citatom

Pozdrav!

Obračam se na vas, saj mi samemu (in tudi s tujo pomočjo) nekako ni uspelo rešiti vprašanja, ki se mi zadnje dneve v glavi neprestano pojavlja. Kaj kupiti?! Namreč sem v polnem teku priprav in zbiranja informacij o gramofonih, ojačevalcih in pa zvočnikih. Namen imam kupiti vse troje.

Za gramofon sem že trdno odločen (vsaj naj bi bil), in bom vzel Pro-Ject Debut III, do pred kratkim sem bil odločen tudi za ojačevalec, HARMAN KARDON HK980 (400€), ampak me je pogovor z znancem napolnil s precejšnjimi dvomi. Ta mi je namreč omenil, da bi za enak znesek lahko našel kaj boljšega, oz. kakšen cenejši ojačevalec enake kvalitete kot je ta HK. Moj budget za ojačevalec je tam od 300-400€. Mora pa ojačevalec imeti phono vhod. Sem pa vezan na Big Bang, ki ponujajo ojačevalce/zvočnike znamk:

YAMAHA,
HARMAN KARDON,
PIONEER,
DENON,
DALI,
JBL in
CREEK.

Tako da bi bil zelo vesel, če bi mi lahko kdo razblinil te dvome ali pa to informacijo potrdil in mi predlagal najboljšo izbiro za tak denar.

Pri zvočnikih pa sem še v večjem zosu. Namreč izbirati moram samo med temimi znamkami, v mislih pa imam bookshell zvočnike (2.0), saj za floorstanderje ni prostora in ne denarja. Sem pregledal prvih 10 strani te hifi rubrike in nisem našel nobene informacije zame (za moje zahteve in primeren budget).

Moj budget za celoten komplet je tam nekje 1000€ (300 za gramodon, 300 ali 400 za ojačevalec in pa 300 ali 400 za zvočnike (odvisno od cene ojačevalca)).
Ne zanima me toliko sama glasnost oz kvaliteta zvoka pri izredno visokih jakostih, mi je pa pomembna čistost sounda.
Zvočniki bi bili uporabljani samo za gramofon, v mali sobi (cca 10 kvadratov), zvrsti glasbe pa zelo variirajo, od extremnega metala do nežnega post-rocka in kančka klasike.

Za kakršenkoli predlog in informacijo se že vnaprej zahvaljujem Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 17:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

.....
Zvočniki bi bili uporabljani samo za gramofon, v mali sobi (cca 10 kvadratov), zvrsti glasbe pa zelo variirajo, od extremnega metala do nežnega post-rocka in kančka klasike.
.....
Za zvrst glasbe ki jo poslušaš, ti predlagam namesto gramofona CD player.

Lp
Nazaj na vrh
(((OdiumNostrum

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 21:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je mogoče res, vendar bi tudi v tem primeru rabil zvočnike, ki so bili glavni povod, da sem se oglasil tukaj Razz Tako da v katerokoli smer bi se podal bi vprašal za nasvet Very Happy
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 22:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsekakor glej za rabljeno opremo. Pogoje imaš podobne kot jaz (trenutna poslušalnica je nekaj več kot 8 kvadratov), ampak za silo se da nekaj ven iztisnit. Seveda pa samostoječi zvočniki ne pridejo v poštev.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
(((OdiumNostrum

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj tu je ravno catch, ker bom vzel vse skupaj na obroke, tako da rabljena oprema ne pride v poštev. Sicer pa če bom zdaj nabavil soliden gramofon in pa ojačevalec, lahko pol kadarkoli naknadno nadgradim zvočnike. Zdaj pa bi rabil bolj začasno zadevo, vseeno pa mislim, da za 300-350 € lahko dobiš kaj zadovoljivega. Ali? Če sem do zdaj "živel" na računalniških zvočnikih cenovnega ranga 50-100 €, potem bo me par za 300€ verjetno odpihnil hehe.
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 23:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Razlika bo definitivno več kot očitna Smile Zdaj če si omejen na BB, potem neke izbire ravno ni, kar se ojačevalca tiče omenjen HK ali pa Yamaha A-S500, potem pa se počasi konča. Sam bi raje posegel po tejle yamahi. Glede zvočnikov se splača povprašat, če še imajo na zalogi kakšen par iz starejših serij firme Dali. Vem da za ta denar bi se dalo dobiti Dali Ikon (Mk1 serijo) ali pa Dali Royal Scepter (že lep čas ni več v prodaji, ampak nekaj mesecev nazaj sem še videl en par v lj). Od serij, ki so v redni prodaji, pa bi se splačalo sprobat Dali Zensor 1, dobivajo zelo dobre kritike.

Drugače pa v tem cenovnem rangu izdelujejo kar dobre komponente pri System Fidelity, dobavljive tukaj:
http://www.corrado.si/

Verjamem, da bi se dalo dobiti tudi kaj na obroke.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pipster123

Pridružen/-a: Sre Mar 2012 14:27
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 08:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne bi ti solil pameti ampak zadolževanje privede tam kjer je zdaj naša država. Jaz sem uspel za 200€ izbrskati rabljen Rotel 980, za 100€ dobiš kakšne starter bookshelfe. Na račun debuta sem prebral nemalo kritik, tako da sam čakam na kakšen lep rabljen technics 1210 MK5, v vmesnem času pa na starem laptopu poganjam lubuntu in audacity player z manjšo FLAC kolekcijo. Pred tem sem imel logitech z3 zvočnike in en kup slušalk. Užitek je sedaj mnogo večji. 300€ in nobenemu nič dolžan. Škoda da nabavljaš sistem, ki se ga boš naveličal preden boš odplačal zadnji obrok.
Nazaj na vrh
(((OdiumNostrum

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 11:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slinch je napisal/a:
Razlika bo definitivno več kot očitna Smile Zdaj če si omejen na BB, potem neke izbire ravno ni, kar se ojačevalca tiče omenjen HK ali pa Yamaha A-S500, potem pa se počasi konča. Sam bi raje posegel po tejle yamahi. Glede zvočnikov se splača povprašat, če še imajo na zalogi kakšen par iz starejših serij firme Dali. Vem da za ta denar bi se dalo dobiti Dali Ikon (Mk1 serijo) ali pa Dali Royal Scepter (že lep čas ni več v prodaji, ampak nekaj mesecev nazaj sem še videl en par v lj). Od serij, ki so v redni prodaji, pa bi se splačalo sprobat Dali Zensor 1, dobivajo zelo dobre kritike.

Drugače pa v tem cenovnem rangu izdelujejo kar dobre komponente pri System Fidelity, dobavljive tukaj:
http://www.corrado.si/

Verjamem, da bi se dalo dobiti tudi kaj na obroke.

Res ti hvala za to. Sem pa čisto naključno na enem drugem forumu (ne povezanem z elektroniko) dobil identičen predlog. Yamaha A-S500 + Dali zvočniki (prav tako Ikon 1 ali 2). In res je dober filing, ko se premakneš iz mrtve točke Smile Trenutno čakam na odgovor BB, ki mi bo sporočil ceno teh modelov, potlej pa če ne bo nikakršnih odstopanj, hop po njih Very Happy
Nazaj na vrh
(((OdiumNostrum

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 11:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pipster123 je napisal/a:
Ne bi ti solil pameti ampak zadolževanje privede tam kjer je zdaj naša država. Jaz sem uspel za 200€ izbrskati rabljen Rotel 980, za 100€ dobiš kakšne starter bookshelfe. Na račun debuta sem prebral nemalo kritik, tako da sam čakam na kakšen lep rabljen technics 1210 MK5, v vmesnem času pa na starem laptopu poganjam lubuntu in audacity player z manjšo FLAC kolekcijo. Pred tem sem imel logitech z3 zvočnike in en kup slušalk. Užitek je sedaj mnogo večji. 300€ in nobenemu nič dolžan. Škoda da nabavljaš sistem, ki se ga boš naveličal preden boš odplačal zadnji obrok.

Ravno nasprotno, vsako mnenje je dobrodošlo. Sam sem nekako zaključil svojo kratko kariero kupovanja rabljene elektronike, saj sem obojekrat imel, recimo temu, slabo izkušnjo. Sicer pa tu gre za relativno majhne zneske, tako da me kar se tiče tega ne skrbi kaj preveč. Ne vem pa od kje ti to, da se ga bom naveličal v enem, dveh letih. Če si prebral moj prvi post si lahko razbral, da sem daleč od kakega audiofila, ki bi stremel k vedno boljši opremi, zraven tega pa se zavedam svojih finačnih zmožnosti in ravnam v skladu z njimi.

Kakorkoli, hvala z tvoj "input" Very Happy
Nazaj na vrh
cane90

Pridružen/-a: Sre Okt 2011 12:12
Kraj: Mirna Peč

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 12:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tukaj imaš še mojo temo na isto tematiko:
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=1823

LP
Nazaj na vrh
(((OdiumNostrum

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 13:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala ti, zadnja 2 posta v tvoji temi sta me precej pomirila Razz Bo mi pa prišla prav pri izbiri kablovja Very Happy

No prejel sem cene komponent:

Yamaha RS500 = 349,99 €, AS300 model je 50€ manj.
Od Dali zvočnikov pa lahko dobim:

- Ikon 1 MK2 po ceni 349,99 € / kos

- Lektor 2 po ceni 199,99 € / kos

- Ikon 2 MK2 po ceni 429,99 € / kos

Torej kljub velikim željam po Ikon 1, se bom verjetno moral zadovoljiti z Lektor 2, saj 2 Ikon kosa pojesta 3/4 mojega budgeta Sad .

Vprašal pa sem še za ceno Debut III gramofona in dobil odgovor:

DEBUT CARBON(2M‐Red): 349,00 €
DEBUT CARBON (OM10): 299,00 €

Bi mi lahko kdo to dešifriral razliko med njima?
Nazaj na vrh
cane90

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 13:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Razlika je v gramofonskih glavah. Kaj več ti pa ne znam povedat...
Ti pa toplo priporočam da ne hitiš s nakupom vsega skupaj.
Meni osebno je bilo po parih mescih mogoče malenkost žal da sem se tako odločil vendar sem zadovoljen s tem kar imam...
Nazaj na vrh
audioquest

Pridružen/-a: Pon Jan 2012 16:08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 13:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot je že predhodnik napisal je razlika v gramofonski glavi in sicer sta obe od proizvajalca Ortofon. Če že, potem vzemi raje dražji model, ker je 2M glava bistveno boljša kot OM10.
Bi pa na tvojem mestu raje za ta denar izbral konkretno boljši rabljen gramofon Wink
Nazaj na vrh
cane90

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 14:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Absolutno se strinajam da je nakup rabljenega gramofona bolj smotern.
Jaz sem za 300€ kupil Rega planar 25 oz. p25 z ročko rb 250.
Že sama ročka (nova) se na ebayu prodaja za 270$
http://www.ebay.com/itm/REGA-RB250-TONEARM-w-RB300-BASE-BRAND-NEW-/370487437005?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5642c5a6cd

Se pa zna zgodit, da boš gramofon iskal mesec ali dva...
Nazaj na vrh
(((OdiumNostrum

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 17:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha, hvala za pojasnilo, sicer pa sem sklepal da je nekaj takega (in ja lahko bi enostavno pogooglal doh). Very Happy

V to se več ne bi spuščal, kaj bi kdo na mojem mestu rajši vzel (kar se tiče rabljene opreme). Sem že zgoraj pojasnil, da rabljena oprema zaenkrat ne pride v poštev in da sem striktno omejen na BB. Sicer pa je kot vidim to bolj subjektivne narave, eni so nad pro-jectom navdušeni, drugi malo manj, prav tako to drži za ostale komponente. Verjetno sem trdoglav in trmast vendar v tem primeru ne popustim Very Happy

Torej že sem odločen za Pro-ject debut III (po vsej verjetnosti z boljšo glavo) in za Yamaho RS500. Pri zvočnikih pa še vedno rahlo kolebam, vendar se močno nagibam k Dali Lektor 2, čeprav je zdaj zasijal žarek upanja, in bo mogoče popust na celoten komplet dal več možnosti za Ikon 1 par.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu