Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Prasketanje v wooferju

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kegelj

Pridružen/-a: Sob Feb 2010 10:10
Kraj: trebnje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 19:15    Naslov sporočila: Prasketanje v wooferju Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Prejšnji teden sem priključil nove zvočnike in woofer na nov ojačevalec. Zvočniki lepo igrajo, me pa moti presketanje v wooferju, ko imam potiho. Presketa ves čas z isto glasnostjo, tudi če povečam glasnost-seveda se takrat presketanja ne sliši, ker ga preglasijo zvočniki. Sam sumim, da je nekaj narobe z wooferjem. Če nivo glasnosti znižam precej proti 0 preneha presketati (kar se mi zdi normalno, ker takrat tudi woofer ni več aktiven). Skratka zadeva je zvečer, ko imam na bolj potiho zelo moteča, tako da woofer takrat raje ugasnem, vendar ga nimam zato, da bo izkopljen. Woofer je Jamo Sub 210, ojačevalec pa Onkyo 508.

Bi prosil vas znalce, če mi lahko poveste, če bi lahko bilo še kaj drugega narobe, da ne bom takoj nesel wooferja nazaj, pa se bo izkazalo, da je narobe kaj drugega.

Woofer je priključen preko koaksialca, ima line in left in right, jaz sem se odločil, da sem ga vključil na right, left je pa prazen (mi ni jasno zakaj ima dva vhoda).

Kot ste verjetno v tekstu že razbrali, sem čisti lajk na tem področju, imam pa strašno veselje do tega in sem pripravljen in hvaležen za vsak nasvet.

Hvala za pomoč, S.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 19:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To, kar opisuješ je tipičen znak za to, da navitje zvočnika (tuljava) drsa po reži v magnetu, oziroma železnem jedru , katerega ta objema. Vzrokov, ki so pripeljali do tega stanja je lahko več:
- zaradi prevelikega hoda membrane navitje lahko začasno (trenutno) iztiri in se deformira
- zaradi pregretja in s tem deformacije navitja
- kaj drugega

Audiohedonist
Nazaj na vrh
kegelj

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 19:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Woofer je popolnoma nov. Je možno, da se je to zgodilo tako hitro? Ali pa je to že napaka v tovarni?

LP, S.
Nazaj na vrh
honza

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 10:45
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 19:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nesi nazaj v trgovino,pa še tam isprobaj!
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 19:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kegelj je napisal/a:
Woofer je popolnoma nov. Je možno, da se je to zgodilo tako hitro? Ali pa je to že napaka v tovarni?

LP, S.

Če si ga pretirano gnal, pa čeprav le kratek čas, se lahko zgodi kaj takega. Možno je tudi, da je z to napako prišel že iz tovarne, ampak to je zelo malo verjetno. Pravtako ne gre izključit morebitne poškodbe med transportom.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
kegelj

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 20:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Očitno je tak prišel že iz tovarne, ker ga res nisem obremenjeval, ker mi preveč basa tudi ni všeč.
Ga bom odnesel nazaj v trgovino.

LP, S.
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 20:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najboljša rešitev ja. Odnesi nazaj in skupaj s prodajalcem preizkusita in se dogovorita kako naprej. Gotovo imaš garancijo in zahtevaj nov izdelek, ker tega ti gotovo ne bodo mogli popraviti, vsaj trajno ne. Glede slednjega imam izkušnjo in si upam trditi, da je temu tako. Saj obstajajo mojstri, ki kvalitetno popravijo zvočnik, a trgovina ima svojo servisno službo, katera se ne bo poglobila v takšen problem. Ceneje je enostavno zamenjati zvočnik.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu