| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
MELODY
Pridružen/-a: Pon Nov 2010 13:28 Prispevkov: 10 Kraj: Izoka
|
Objavljeno: Pon Nov 15, 2010 13:50 Naslov sporočila: Prosim za nasvet...Cayin in Canton |
|
|
Pozdravljeni,vi ki ste na tem forumu.
Danes sem se registriral,ker je ta forum kar zanimiv in se da dobit tudi kakšen dober nasvet.
In že takoj, imam vprašanje glede dveh komponent . Za katere sem segret in jih želim nabavit.
Prvo je stereo hibridni ojačevalec nemške firme CAYIN H-80A, 2X80 W 8 Ohm
Druga komponenta pa so zvočniki nemške firme CANTON ERGO695 DC
moč 200-350 W 4-8 Ohm , 20-40000 Hz
Če kdo pozna te dve komponente in mi da kakšen nasvet.
LP D. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pon Nov 15, 2010 15:16 Naslov sporočila: |
|
|
Ni druge variante kot, da se priklopi in posluša. Če je možno bi bilo najbolje, da bi imel možnost doma to slišati in poskusiti s par kabli.
Vem, da ti nisem nič novega povedal ampak to tako je. Koliko stane ta ojačevalec? Osebno bi dal še možnost Unison researchu UNICO 100, ki je prav tako hibrid. _________________ Audiatur et altera pars!
De gustibus non est dispuntandum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MELODY
|
Objavljeno: Pon Nov 15, 2010 18:47 Naslov sporočila: |
|
|
| Antun je napisal/a: | Ni druge variante kot, da se priklopi in posluša. Če je možno bi bilo najbolje, da bi imel možnost doma to slišati in poskusiti s par kabli.
Vem, da ti nisem nič novega povedal ampak to tako je. Koliko stane ta ojačevalec? Osebno bi dal še možnost Unison researchu UNICO 100, ki je prav tako hibrid. |
Živijo Antun.
Ja imaš prav,da bi bilo najbolje to stvar doma poslušat....hmmmm...
Samo jo nima nobeden v bližini Ko se bom odločil , bom moral po ojačevalec v Italijo,zvočnike pa v Avstrijo.
Od teh komponent je ojačevalec tisti kateri je na spisku.Zvočniki bi pa bili lahko tudi kateri drugi...
Cena ojačevalca pa je 3.450,00 € |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pon Nov 15, 2010 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas se dobi Unison research UNICO 100 pod 3 jurje tako, da si poskusi urediti, da bi ga slišal. Kar se pa tiče Cantonov tudi dobiš pri nas, zdaj je samo vprašanje kako zraven pašejo, to pa je edino možno ugotoviti tako, da se jih priklopi in posluša. Nekaj se da narediti s kabli včasih celo "čudeže" včasih pa popolnoma nič kaj dosti. _________________ Audiatur et altera pars!
De gustibus non est dispuntandum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MELODY
|
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 19:03 Naslov sporočila: |
|
|
| Antun je napisal/a: | | Pri nas se dobi Unison research UNICO 100 pod 3 jurje tako, da si poskusi urediti, da bi ga slišal. Kar se pa tiče Cantonov tudi dobiš pri nas, zdaj je samo vprašanje kako zraven pašejo, to pa je edino možno ugotoviti tako, da se jih priklopi in posluša. Nekaj se da narediti s kabli včasih celo "čudeže" včasih pa popolnoma nič kaj dosti. |
Malo moram po netu pobrskat kje pri nas so trgovine z Hi-Fi opremo.
Moram priznat ,da sem že kar nekaj časa iz Hi-Fi sistema in sem tudi kaj pozabil.... Do sedaj imam 1 m Hi-Fi oprema,sedaj pa bo res potrebno kaj zamenjat.
Bom šel v ogled in videl , če se da kaj poslušat.
Pa še kakšne druge zvočnike si bom ogledal.
Nisem že dolgo bral nobene Hi-Fi literature,pa sem tudi že malo pozabil glede sledečih podatkov.Če ti veš o tem,mi napiši!?
Kolikšna je dobra vrednost damping faktorja in pa slew rate ???
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 19:47 Naslov sporočila: |
|
|
Prvo probaj pri naših trgovcih,kjer lahko zadeve tudi slišiš,system fidelity si poslušal? _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 20:46 Naslov sporočila: |
|
|
Cayin seveda ni nemška, temveč je Kitajska firma.Ampak na tem ni nič slabega, saj smo se vmes že navadili, da od tam prihajajo tudi že high-end aparature ob sprejemljivih cenah!V testih sicer Cayin žanje praktično soglasne pohvale.
Ker so tudi Canton zvočniki priznano dobri, verjetno ne boš razočaran. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Nov 19, 2010 11:23 Naslov sporočila: |
|
|
Sem bil lastnik Canton Vento 807DC. Zdaj trenutno se iscem kandidate za moje naslednje zvocnike, med katerimi so tudi Cantoni iz referencne serije. Moji zvocniki so bili krasna zadevca, super za vokale, super za jazz, instrumentalno in orkestralno glasbo, tudi elektronika. Tudi cenovno za moje pojme ugoden glede na sam performance. Jaz bi ti za drobtino vec denarja rajsi priporocal Canton Vento 890DC.
Pri Ergotih sem naletel na komentarje, da naj ne bi bili tako dobri v resoluciji kot Vento serija. Je pa seveda to tudi stvar okusa in poslusanja, ce je le moznost.
Prilagam se en review iz Stereophila, kjer so detajlno testirali model 809DC, ki je predhodnik nove. Razlika je minorna. Pri stari je bil bass reflex spredaj, pri novih je spodaj. Nove so dobavljive tudi zgolj samo v high glossu. Ostale tehnicne specifikacije so enake.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MELODY
|
Objavljeno: Sre Dec 29, 2010 20:26 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Cayin seveda ni nemška, temveč je Kitajska firma.Ampak na tem ni nič slabega, saj smo se vmes že navadili, da od tam prihajajo tudi že high-end aparature ob sprejemljivih cenah!V testih sicer Cayin žanje praktično soglasne pohvale.
V katalogu sem pa prebral Made in Germany......Ahhhhh...spet Kitajci....
Bom pa izbral drugo firmo....itak  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1004 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Dec 29, 2010 22:38 Naslov sporočila: |
|
|
Lahko izberes recimo nekaj Made in Germany , noter pa montiranih 80 % elektronskih komponent Made in China  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 13:43 Naslov sporočila: |
|
|
| siroliver je napisal/a: | Lahko izberes recimo nekaj Made in Germany , noter pa montiranih 80 % elektronskih komponent Made in China  |
vsaj eden ,ki pove kaj se v resnici v večini firm dogaja v high endu po svetu tudi javno na forumu.čeprav imam občutek,da ta tvoj prispevek ne bo naletel pri vseh na odobravanje.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 15:55 Naslov sporočila: |
|
|
| MELODY je napisal/a: | | krokar je napisal/a: | Cayin seveda ni nemška, temveč je Kitajska firma.Ampak na tem ni nič slabega, saj smo se vmes že navadili, da od tam prihajajo tudi že high-end aparature ob sprejemljivih cenah!V testih sicer Cayin žanje praktično soglasne pohvale.
Odločitev nikakor ni pametna, je pa tvoja in za tvoj denar!
Aparati Cayin naj bi bili zasnovani v Nemčiji, izdelani pa so na Kitajskem!Sedaj pa pazi, da ne boš kupil kakih B&W zvočnikov, so tudi narejeni na Kitajskem!Pa tudi če ti ista merila veljajo pri PC-ju, boš garantirano ostal brez ene samcate komponente!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1004 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 17:32 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | | siroliver je napisal/a: | Lahko izberes recimo nekaj Made in Germany , noter pa montiranih 80 % elektronskih komponent Made in China  |
vsaj eden ,ki pove kaj se v resnici v večini firm dogaja v high endu po svetu tudi javno na forumu.čeprav imam občutek,da ta tvoj prispevek ne bo naletel pri vseh na odobravanje.  |
Vecina nas ki nam je to hobi ve kako stojijo stvari,so pa nekateri ki apriori iskljucujejo dolocene segmente, kot npr. Melody , kitajski proizvodi-bljak.
So pa se razlicni ki imajo izjave npr. Italijani ne znajo naredit ojacevalca, Danci so edini ki znajo narediti zvocnisko enoto, pa tranzistorji vs. lampe,
pa cd vs. gramofon,............
Na italijanskih forumih srecas veliko bolj extremne privrzence tako imenovanih audio resnic.
Mene naprimer kitajski proizvodi sploh ne motijo niti nimam zakaj pljuvat po njih.Kot pravi Krokar, svobodna izbiira , |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 18:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Isto billo učasih z Japončki. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
doberman
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 17:19 Prispevkov: 52 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 01:35 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | | MELODY je napisal/a: | | krokar je napisal/a: | Cayin seveda ni nemška, temveč je Kitajska firma.Ampak na tem ni nič slabega, saj smo se vmes že navadili, da od tam prihajajo tudi že high-end aparature ob sprejemljivih cenah!V testih sicer Cayin žanje praktično soglasne pohvale.
Odločitev nikakor ni pametna, je pa tvoja in za tvoj denar!
Aparati Cayin naj bi bili zasnovani v Nemčiji, izdelani pa so na Kitajskem!Sedaj pa pazi, da ne boš kupil kakih B&W zvočnikov, so tudi narejeni na Kitajskem!Pa tudi če ti ista merila veljajo pri PC-ju, boš garantirano ostal brez ene samcate komponente!  |
Lepo bi bilo, da bi velemajstori določene stvari argumentirali bolj natačno ne pa, da pišete v tri dni brez trdnih argumentov.....kje so katere stvari narejene - Made in China, Japan, Germany, England itd...Res je, da se stvari v tem gnilem kapitalizmu poskuša narediti čim ceneje in prodati čim dražje. Kaj je kje narejenega in koliko je pa že drugo vprašanje !!! Ali je narejenega več kot 50% na Kitajskem ali manj in kaj bi naj to bilo in za katere modele to velja. Pravgotovo za najvišje modele ta teorija zagotovo ne drži....O tem bi lahko govorili v nedogled in če kdo natančno pozna kateri model je kje v celoti narejen je to pravgoto tisti, katerega ima sam doma ali pa še tega ne ve od kod sama zadeva izvira !!!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|