| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Klemen
Pridružen/-a: Ned Okt 2010 17:07 Prispevkov: 8 Kraj: Bukovica pri NG
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 22:59 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
kako gre zvokovno skupaj, boš najbolje videl, če boš zadevo priklopil in slišal... Kako bi se obnesel NAD v primerjavi z tvojo kombinacijo, najbrž nihče ne ve čisto stoodstotno, predvidevamo pa lahko, da dobro... Edina zadeva, ki jo vidim kot problem, a se ga da elegantno rešiti so konektorji... Uporaba priključkov in konektorjev se nekoliko razlikuje... Pred leti so precej uporabljali DIN konektorje, danes tega ni (razen za kak MIDI priklop)... Edino to je potrebno spremeniti: narediti adapter ali zamenjati zadevo na komponenti...
Sam osebno imam nek rešpekt pred komponentami, ki spadajo med t.i. vintage sisteme... Tehtajo precej več kot zadeve danes, in imajo po mojem okusu bolj poln zvok... Ampak to so moje pripombe... Včasih smo komponente kupovali predvsem tako, da smo jih najprej potežkali... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Nov 01, 2010 10:31 Naslov sporočila: |
|
|
kar veselo dalje, to so bili zvočniki daleč pred časom, veliko sem delal na malo večjih trosistemskih, ampak so mi bili dvosistemski veliko bolj všeč.če ne greš čez zmožnosti dajo ogromno dokaj realnega, polnega zvoka, mogoče malo na toplo stran obarvanega, ampak zelo poslušljivega
Gre za odlične zvočnike, kompatibilnost ni noben problem, vsak normalen predojačevalec ali mešalna miza jih poganja, problem ne bi smel biti niti računalnik ali I pad, samo kabel je potreben, pa tudi to ni problem, DIN se še vedno uporablja- Naim ali Meridian za digitalne sisteme, če slučajno imaš glede tega problem se javi...
Problem je lahko edino v starih elektrolitih ki jih je veliko, sam najraje pritaki starosti vse zamenjam, čeprav najbolj preventivno, da je potem mir nadaljnih par deset let... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Klemen
Pridružen/-a: Ned Okt 2010 17:07 Prispevkov: 8 Kraj: Bukovica pri NG
|
Objavljeno: Pon Nov 01, 2010 13:38 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | | Problem je lahko edino v starih elektrolitih ki jih je veliko, sam najraje pritaki starosti vse zamenjam, čeprav najbolj preventivno, da je potem mir nadaljnih par deset let... |
Jaz sem popoln laik na tem področju. Recimo pri linku za zvočnike, ki sem ga dodal, tretja slika je odprt zvočnik. Kakšen element je tu elektrolit, oziroma, kakšno vlogo ima. Kaj pa so ''simptomi'' starih elektrolitov?
Ker recimo meni zraven tega da mi pri predojačevalcu slabo dela stikalo za contour (oziroma loudness efekt), mi na ohišje predojačevalca in gramofona (zadnje čase) prebiva neka statična elektrika, kar povzroča šum nizke frekvence na zvočniku. In to kar glasno, zvok se pa tudi popači.
Kaj pa za priključke: A je bolje obržati DIN gor in na kablu en konec naredit din in en konec RCA (prav tako? ), ali zamenjat tudi na samih zvočnikih in gramofonu vse priključke? Kdo bi lahko to kvalitetno naredil?[/quote] |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|