Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

OLIVE 4HD
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tromostovje

Pridružen/-a: Pet Jul 2010 21:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 16:11    Naslov sporočila: OLIVE 4HD Odgovori s citatom

Pozdravljeni, zanima me koliko forumašev si lasti Olive 4hd in kako ste z njim zadovoljni? Obstaja še kakšna podobna zadeva?
Lep pozdrav, T
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 16:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz ga imam par dni in dosedaj več kot zadovoljen.
Nazaj na vrh
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 16:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ali olive nima pilota, torej se ga upravlja samo preko touch screen oz tipk na sprednji strani

zakaj si se odločil ravno za to zadevo?
v čem je razlika med olive 4hd in npr veliko cenejšimi sb duet, touch...

hvala
lp
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 18:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ima pilota, lahko ga upravljaš preko tipk, lahko preko touchscreena, za urejanje pa ima program maestro s katerim iz vašega računalnika urejate vse podatke.
+ :
- podpira hd format
- možnost shranjevanja do 2TB
- uporaben kot cd predvajalnik
- ripanje cd in nalaganje v bazo je izredno enostavno in hitro(stisneš dve tipki)
- enako velja za peko cd(možnost izbire formata)
- neslišen disk
- audiofilske kvalitete zvoka
- internet radio
- izgled
- možnost priklopa s hdmi na tv za lažji pregled dela
- ...
minus:
-trenutno arhiviranje baze preko usb
- ko zapeče cd iz baze , je ta brez podatkov o delu(izvajalec, naslov, slika albuma..)
- malo višja cena
Nazaj na vrh
civo666

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 20:36

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 19:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:

- malo višja cena

Desetkratnik cene imenuješ "malo višja cena"?
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 20:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala za spisek razlik

kaj notranji disk je možno menjat z večjim (ko bo seveda na voljo)

lp
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 20:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

civo666 je napisal/a:
berni je napisal/a:

- malo višja cena

Desetkratnik cene imenuješ "malo višja cena"?

včasih je tudi 10x manj kot večkrat po manj..če mi nekaj ni 100% všeč in izpolni moja pričakovanja ne kupim pa tudi če je veliko ceneje, ker je to na koncu najdražje... Wink
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 22:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.computeraudiophile.com/content/Best-Solution-under-2K-Squeezebox-Duet-w-Bolder-Mods-Olive-4HD-Or
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 12:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

še bolje bi bilo da bi imel notri dva diska v raidu. Ipak nikol ne veš kdaj ti odžvižga disk..... potem pa na novo kopirat muziko.

Drgač pa čestitke za nakup.
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 14:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem z zanimanjem prebral tale prispevek, pa tudi specifikacije in review Olive. Vsekakor zanimiva rec, kar se pa tice backupa pa je pri velikem arhivu res kar obvezen. Mi je pa v oci padel DAC cip od olive, ki je pravzaprav isti kot v moji ASUS Essence STX, ki se nahaja v HTPC. V obeh primerih gre za Burr-Brown PCM 1792A DAC. No v dobrih dveh mesecih kar imam to zvocno sem zelo zadovoljen z njo. Tudi navadni MP3ji in internet radijske postaje niso nikoli bile tako kvalitetno zvocno slisne. Da o flacih niti ne govorimo. Kako je pa slisno v direktni primerjavi z Olive pa zal ne morem sodit, nisem je niti se videl v zivo.

lp, d.
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 14:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede backupa se baje pripravlja za 4hd novi software, ki bo omogočal tudi to. Trenutno pa je mogoče priklljučiti preko USB zunanji disk a prenos traja...Meni ,ki sem antitalent za računalnik , je Olive 4hd zanimiv predvsem zato , ker je enostaven za uporabo in kljub temu zmogljiv. Je spet ena komponenta v audio sistemu , ki deluje samostojno in ni v celoti odvisna od računalnika in njegovih splošno znanih slabosti.
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 14:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kakšen material boš večino predvajal na olive?
flac, cd, morda celo 96/24...

lp
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

96/24, flac in cd ostalo itak ne zbiram oz.poslušam.. zakaj morda 96/24?

Nazadnje urejal/a berni Čet Jul 29, 2010 17:07; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 17:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni,

kje si pa kupil Olive 4HD in koliko €, če seveda ni skrivnost

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
knap

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 31, 2010 13:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
96/24, flac in cd ostalo itak ne zbiram oz.poslušam.. zakaj morda 96/24?

Very Happy , sem samo firbčen, če kupiš tako napravo (dražjo, boljšo...), da pač potem tudi boljše flace uporabljaš ...
LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu