| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ak
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 22:25 Prispevkov: 72 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Okt 08, 2008 18:23 Naslov sporočila: |
|
|
Ah,ja to je od NAIM-a (FRAME)...se mi je zdelo rahlo prelepo in preveč industrijsko narejeno, da bi to bil "home made" izdelek. No ja, mi je še vedno všeč... _________________ Have fun!
ak |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 08, 2008 19:05 Naslov sporočila: |
|
|
[quote="ak"]Ah,ja to je od NAIM-a (FRAME)...se mi je zdelo rahlo prelepo in preveč industrijsko narejeno, da bi to bil "home made" izdelek. No ja, mi je še vedno všeč...[/quote
Ups...sem ga pihnil.
Mislim sem da misliš rack z končnico galerije hifi08_lj 003...ta je res home made. Tisti z končnico ...030 pa je Naim-ov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LonelyGuy

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 14:14 Prispevkov: 36 Kraj: My litle world
|
Objavljeno: Čet Okt 09, 2008 20:56 Naslov sporočila: |
|
|
Kolega mi je poslal nekaj slik s Showa. A je kdo poslušal tele zvočnike?
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2008 08:14 Naslov sporočila: |
|
|
V sobi je bila taka tema, da si zvočnikov niti nisem uspel dobro ogledati, sem pa opazil, da ima dva auspuha. . Dvakrat sem bil v sobi, pa so enkrat nažigali Sidarto drugič pa Jazz at the Pawnshop. Nekako me že uvodoma zvok ni navdušil, zato sem hitro pobegnil v bolj udobno "klimo". Bi pa z veseljem enkrat zvočnike poslušal nekje v miru.
Enako velja za vse Vklopove sobe: ko muzika igra potiho, potem se sliši glasen klepet obiskovalcev oz. razstavljalcev in odpiranje piksen piva, večinoma pa muziko nabijejo da se tresejo šajbe. Burmestrov setup bi npr. z veseljem poslušal v mirnem okolju.
Perota Mezka sem pogrešal, ta je navadno znal sestaviti zanimiv zvok. Shahinijani so mi znali postaviti kocine pokonci. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2008 11:46 Naslov sporočila: |
|
|
Tile Gallusi so izdelek Vojka Ignjiča,organizatorja MMShowa.Veseli me,da mu jih je uspelo skompletirati,da jih je lahko pokazal na letošnjem showu ! _________________ TRGOVINA AUDIOEXPERT V CELJU !
www.audioexpert.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2008 13:03 Naslov sporočila: |
|
|
| AUDIOEXPERT je napisal/a: | | Tile Gallusi so izdelek Vojka Ignjiča,organizatorja MMShowa.Veseli me,da mu jih je uspelo skompletirati,da jih je lahko pokazal na letošnjem showu ! |
Kak komentar na zvokovno performanso? Kot rečeno, sem bil v sobi ravno v dveh trenutkih,ko ni bilo mogoče realno oceniti zvočnikov.
@AUDIOEXPERT: mogoče veš kateri basovci so v Jamo 909? Meni po dizajnu (in po zvoku) diši po JBL? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2008 13:09 Naslov sporočila: |
|
|
Vili, kako to misliš, da se ti zdijo basovske enote v R909 po zvoku od JBL, če jih nisi poslušal?
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Triglav
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 8:08 Prispevkov: 10 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2008 13:33 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče sem malo kiksnil v eni od tem, kjer se malo na hitro ocenil DIY možnost tega boxa in sem navedel bas enoto. Vili, še vedno pa mislim da gre za enega skandinavca, natančneje custom made Peerlessa. Zgorji, manjši dve enoti sta od scan speaka in seasa.
http://www.tymphany.com/830670
nekaj podobnega, vendar da je mehko vpeta membrana. Košara je identična na oko, zato mi bas "miriše" na peerlessa.
Ta box si močno želim slišati na konkretni amplifikaciji v primernem prostoru. To pa so že znane želje iz šova, ane Matej?
lp
K |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2008 13:34 Naslov sporočila: |
|
|
| trancedeejay je napisal/a: | Vili, kako to misliš, da se ti zdijo basovske enote v R909 po zvoku od JBL, če jih nisi poslušal?
Have a nice Day
Matt |
Opa! Sem bil v sobici, ko si ti po sejmu zaman poskušal v fotoaparat ujeti kako mično hosteso . Aljo mi je naštimal moj priljubljeni komad JELLO - Jungle Bill (komad je bil dolgo časa moja referenca za bas področje). Popolnoma enak temperament basa, kot sem ga imel pri svojih ESS (JBL midbas). Pa tudi ogrodje in magnet spominjata na JBL.
Lahko pa, da sem čisto mimo usekal. Sprašujem iz čistega firbca, sicer pa bas ni ravno "da dol padeš", malce okrogel, bunkast (spet ena karakteristika JBL), a vseeno velik in mogočen (še ena karakteristika JBL). Res, da se nisem ravno poglobil v zvok Jamotov, ampak mi je pa zvokovno v tisti sobici deloval tipično ameriško (big is beautiful), kar pa je seveda močno po mojem okusu. Moji favoriti med zvočniki (tiste, ki sem jih imel priložnost poslušati) so namreč Shahinian Diapason, Magneplanar 3.6, 20.1, Tympany, Avantgarde Trio ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2008 13:40 Naslov sporočila: |
|
|
Še to: Avantgarde Trio se da poslušati tudi tako, da ti ne počijo bobniči. V tem primeru gre za ČUDOVIT zvočnik. Škoda, ker letos ni bilo Avantgardov na sejmu. Sem bil pripravljen Igorja na kolenih prositi, naj poskusi kak komad zavrteti na sobni jakosti . |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Triglav
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 8:08 Prispevkov: 10 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2008 13:47 Naslov sporočila: |
|
|
Kantetu res mogoče zamerim to, da kljub temu da zna posrečeno sestaviti sistem mogoče nima občutka koliko naglas kateri komad predstaviti kateri publiki. Tudi mene ravno ne impresionira, če kakšen akustičen jazz prišpona tako kot če bi Maidne poslušal (' ')
Bi bila performansa lahko na višji ravni, če bi bila glasnost primerna. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2008 14:04 Naslov sporočila: |
|
|
@Triglav, se spomiš lansko leto na sejmu, ko je na Avantgardih "sviral" Bajaga. Mislim, da je bil celo njegov koncert. No to pa je bla muzika, ki si jo z veseljem poslušal naglas ...
Tudi letos je bil Burmester nekoliko glasen, ampak nekako v mejah normale. Iz (večje) Vklopove sobe sem tako odšel z dobrimi vtisi.
Malo sta se mi "zasmilila" možakarja v PTS Kranj z elektrostati. Zdi se mi, da Advance Acoustic monobloka, ki sta poganjala največje panele nista bila kos požrešnim mrcinam. S kakimi malimi Nuforci bi bila zgodba lahko povsem drugačna. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2008 17:54 Naslov sporočila: |
|
|
Ja,bas enote so Peerless,srednjetonec pa EXCEL.Basi so prav ti,kot jih je omenil Triglav (SLS 12 pravkar čakam,ker bomo delali spet en open baffle).
Gallusi imajo vgrajene zelo kvalitetne enote(Midbas-ETON),visokotonec,pa mislim,da mi je Vojko rekel da je Scan speak. Poslušal sem jih,vendar so bili malo agresivni na srednjih in sem tudi navedel,da bo treba še malce dodelati kretnico. tweekanje sledi,Vojkotu bom zrihtal kvalitetne kondenzatorje od Intertechnika(verjetno kake Reference ali gold silver),pa Boombox iz drugega foruma se bo lotil kretnice.Iz teh zvočnikov se da še veliko več potegniti ! Res pa je,da so zatežili s Siddharto,vendar je Vojko kmalu prekinil seanso !
 _________________ TRGOVINA AUDIOEXPERT V CELJU !
www.audioexpert.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2008 23:22 Naslov sporočila: |
|
|
Če sem prav razumel Vojka so zvočniki trostezni dizajn z bandpass basovsko komoro. Visokotonec je Scan Speak Revelator, po vsej verjetnosti gre za model 6600 Air Circ, ki se nahaja tudi v novi Proac seriji.
Glede zvoka...res je, bas skoraj ni prišel do izraza medtem, ko je bil prezens preveč izražen. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Okt 11, 2008 11:11 Naslov sporočila: |
|
|
Danes je bil mali članek v Vikendu  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|