Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Stereo Hi-fi Galerija
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Njegoš

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31
Kraj: LUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 26, 2010 02:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ups moja napaka, vzamem nazaj.

lp Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 26, 2010 09:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

InLiner je napisal/a:
Zanima me če vsi tisti ki pametujete tule o postavitvi zvočnikov imate doma vse tako kot pišete tukaj? Ali je to kaj drugega?

lp
Teh problemov ne poznam, ker sem sistem koncipiral tako, da lahko vsak driver od sedmih na kanalu obrnem za par stopinj drugače kot druge, sicer pa te možnosti ne uporabljam pogosto, ker kar štirje driverji delujejo 360 stopinjsko, štirje okoli 300 stopinjsko(monopole), kar poskrbi za homogenost zvočne slike v vseh treh dimenzijah, ostali pa so zamišljeni in naravnani, da poskrbijo za točen sweetspot in je majhen zasuk proti osi poslušanja povsem dovolj.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 26, 2010 09:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
ajka je napisal/a:
Stefi je napisal/a:
InLiner je napisal/a:
Zanima me če vsi tisti ki pametujete tule o postavitvi zvočnikov imate doma vse tako kot pišete tukaj? Ali je to kaj drugega?

lp

Kakšno zvezo ima tvoje vprašanje s "pametovanjem tule"?

Zakaj naj bi imeli (ali ne imeli) doma vse tako kot pišemo tukaj?

Kaj naj bi bilo to "drugega"?

Razpravljamo o "Stereo Hi-fi Galeriji", ne o domačih sistemih.

Žal me čedalje bolj preveva občutek, da je večina razpravljalcev neizmerno hvaležna in pretenciozno naklonjena vsaki (pa čeprav morda vprašljivi in pomanjklivo dodelani) potezi komercialnega ponudnika, ki nam je radodarno, že skoraj pocukrano dobrodelno omogočil vpogled in vposluh v njegove prodajne artikle, zato bog ne daj kaj pošimfati, izraziti dvom, predlagati izboljšavo, polemizirati o teoriji in praksi.

In ne morem se znebiti občutka, da so so bili brisani posti (ne moji) posledica neke meni žal nerazumljive uredniške politike.

Je ajka morda sponzor portala Audio kontakt? Če je odgovor pritrdilen, mi je celotna zadeva postala transparentna (če se izrazim v avdio žargonu).

LP

Nekaj vrstic višje je "za" in "proti" o "postavitvah" ... Pa bi morda lahko "kreativno" podebatirali o tem kaj lahko slišimo pri različnih postavitvah, različnih prostorih, različnih tipov zvočnikov itd... Kaj je komu všeč in podobno ... Tako bi se vsi skupaj lahko kaj naučili, ne pa ,da se vrtimo v krogu z "raznimi provokacijami"

Npr. ... @Vojko :Jaz imam popolnoma po mojih preferencah, sem zelo zadovoljen.... Me zelo firbec matra, povej kaj več o tem !!?? ...

Rad bi slišal več o materiji postavitev.
Ravno za moje Mangerje 109 je priporočena postavitev navznoter , sekanje osi cirka 1-1.5m pred poslušalcem ob relativno majhni medsebojni razdalji 2-2.5m.Čeprav jim paše tudi standardna postavitev direktno v osi. Zakaj ?Prosim več o tem in konec prcanja v prazno...
lp
Bernard
Bending wawe? Wink
Nazaj na vrh
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 26, 2010 10:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Postavitev zvočnikov v prostoru je podrejena enemu samemu cilju: integraciji oz. homogenosti glasbene prezentacije v celoti. Velik zvočnik prenatrpan z vsemogočimi driverji pač ni namenjen close-range ali, če že hočete, near-field poslušanju, saj je zaradi prevelike bližine in ostrega kota postavitve identifikacija zvočnika oz. celo posameznih driverjev preočitna, glasbena prezentacija pa kot, da bi jo nekdo poskušal za/na-silo zlepiti skupaj s "selotejpom". O vsaj minimalni homogenosti ni bilo ne duha ne sluha. Acid test: moteče, moteče, moteče ...
Nazaj na vrh
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 26, 2010 16:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
Postavitev zvočnikov v prostoru je podrejena enemu samemu cilju: integraciji oz. homogenosti glasbene prezentacije v celoti. Velik zvočnik prenatrpan z vsemogočimi driverji pač ni namenjen close-range ali, če že hočete, near-field poslušanju, saj je zaradi prevelike bližine in ostrega kota postavitve identifikacija zvočnika oz. celo posameznih driverjev preočitna, glasbena prezentacija pa kot, da bi jo nekdo poskušal za/na-silo zlepiti skupaj s "selotejpom". O vsaj minimalni homogenosti ni bilo ne duha ne sluha. Acid test: moteče, moteče, moteče ...

Tudi mene moti, da se pri pisanju ne uporabljajo slovenske besede, ampak besede kot so close range, near field, driverji... To je škodljivo tako za slovenski jezik kot slovensko audio "sceno". Vsi vemo, da za te besede obstajajo tudi lepe slovenske besede, ki jih velja uporabljati Exclamation Zgražanje nad slengom ni nič, če se "zgroženi" ne držijo načel, ki jih "zagovarjajo".
Nazaj na vrh
androsalvatore

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 23:22

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 26, 2010 16:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Natančno sem prebral vse poste še enkrat in prišel do zaključka, da s strani tistih, ki smo povprašali za mnenje, razloge in ki so nas nekatere stvari na omenjenem dogodku motile oz. so v nasprotju z verodostojno reprodukcijo zvoka, ni bila podana nobena žalitev, nikomur nismo želeli kar koli slabega ali kaj natolcevali, oz. pametovali, kot pišete nekateri. Celo opaziti je, da ste posamezne opazke sami navedli, da lahko spreminjate ali menjate temo.

Ravno tu je problem, vse kar je bilo napisano s strani nas nekaterih, ki smo podobno videli in slišali in je v nasprotju z ostalimi, ki hvalite vse povprek ne glede ali je dobro ali slabo, smiselno ali nesmiselno in debata, ki naj bi se razvila zaide v popolnoma drugo temo ali teme, ki nima oz. nimajo nobene zveze s tem dogodkom.

Je kdo mar omenil, da želi brezplačno kosilo ali še povračilo stroškov? Je kdo želel pridobite mnenje o postavitvi zvočnikov s strani proizvajalcev Sonus faber ali Chario? Je kdo omenil, da je bilo na sejmu Multimedije bolje in bolje pri katerem od nastopajočih velikih »gurujev« kot tu na tem dogodku?
Ne, vendar »poznavalec« ocenjuje »poznavalce« in razlaga kritično njihove postavitve na sejmu, odgovora, vsaj konkretnega z njegove strani pa ni oz. je tematiko obrnil v drugačne razprave in izmenjavo mnenj.
Glede na to, da so pri tem dogodku sodelovali strokovnjaki – »poznavalci« iz treh podjetij oz. trgovin (Audio galerija, Soul audio in Pear audio), bi človek pričakoval več ali pa vsaj odgovore in pojasnila na pomisleke, ki smo jih navedli.

Mislim, da nima smisla, da se vsaka tema, ki se odpre na tem ali sosednjih forumih konča s kranjsko klobaso in biro.

Tudi sam podpiram take predstavitve in so več kot dobrodošle in z veseljem se jih udeležim. Tudi res je, da jih je malo pri nas in bi bilo fino, če bi jih bilo več. A če kdo poda kako mnenje ali se s čim ne strinja ob obisku le teh, ni potrebno biti takoj užaljen in ogrožen, saj so tisti, ki organizirajo take prireditve pač bolj na udaru od drugih in na nek način javne osebnosti, kar mi, ki se le teh udeležimo kot obiskovalci pač nismo.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 26, 2010 17:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:
ProJet je napisal/a:

Tudi mene moti, da se pri pisanju ne uporabljajo slovenske besede, ampak besede kot so close range, near field, driverji... To je škodljivo tako za slovenski jezik kot slovensko audio "sceno". Vsi vemo, da za te besede obstajajo tudi lepe slovenske besede, ki jih velja uporabljati Exclamation Zgražanje nad slengom ni nič, če se "zgroženi" ne držijo načel, ki jih "zagovarjajo".
V slovenščini je driver "zvočniška enota", za close range, bi morda bil primeren izraz "poslušanje na blizu" in podobno, nearfield ... Rolling Eyes
Dobesedno "bližnje polje", ne gre. Najbližnejše poslušanje?
Shocked
Predlogi?
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 26, 2010 18:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
ajka je napisal/a:
Stefi je napisal/a:
InLiner je napisal/a:

lp

Kakšno zvezo ima tvoje vprašanje s "pametovanjem tule"?

Zakaj naj bi imeli (ali ne imeli) doma vse tako kot pišemo tukaj?

Kaj naj bi bilo to "drugega"?

Razpravljamo o "Stereo Hi-fi Galeriji", ne o domačih sistemih.

Žal me čedalje bolj preveva občutek, da je večina razpravljalcev neizmerno hvaležna in pretenciozno naklonjena vsaki (pa čeprav morda vprašljivi in pomanjklivo dodelani) potezi komercialnega ponudnika, ki nam je radodarno, že skoraj pocukrano dobrodelno omogočil vpogled in vposluh v njegove prodajne artikle, zato bog ne daj kaj pošimfati, izraziti dvom, predlagati izboljšavo, polemizirati o teoriji in praksi.

In ne morem se znebiti občutka, da so so bili brisani posti (ne moji) posledica neke meni žal nerazumljive uredniške politike.

Je ajka morda sponzor portala Audio kontakt? Če je odgovor pritrdilen, mi je celotna zadeva postala transparentna (če se izrazim v avdio žargonu).

LP

Nekaj vrstic višje je "za" in "proti" o "postavitvah" ... Pa bi morda lahko "kreativno" podebatirali o tem kaj lahko slišimo pri različnih postavitvah, različnih prostorih, različnih tipov zvočnikov itd... Kaj je komu všeč in podobno ... Tako bi se vsi skupaj lahko kaj naučili, ne pa ,da se vrtimo v krogu z "raznimi provokacijami"

Npr. ... @Vojko :Jaz imam popolnoma po mojih preferencah, sem zelo zadovoljen.... Me zelo firbec matra, povej kaj več o tem !!?? ...

Rad bi slišal več o materiji postavitev.
Ravno za moje Mangerje 109 je priporočena postavitev navznoter , sekanje osi cirka 1-1.5m pred poslušalcem ob relativno majhni medsebojni razdalji 2-2.5m.Čeprav jim paše tudi standardna postavitev direktno v osi. Zakaj ?Prosim več o tem in konec prcanja v prazno...
lp
Bernard

LP

Poleg zasuka je pomebna tudi višina zvočnika, višina poslušalca in okolica zvočnika (bližina sten, TVja itd) ker se tako spremeni marsikaj in je zasuk odvisen tudi od teh parametrov ... Preizkusi več variant po cm in si poslušaj kaj se spremeni. Potem pa je od tvojega okusa odvisno kaj ti je bolj všeč saj boš ti poslušal ...Pa napiši nam kaj o tem, kaj slišiš pri različnih postavitvah !

@Vojko , čakam da nam napišiš kaj več o tvoji postavitvi, kot sem že rekel me zelo firbec matra !!??
Stefi

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 26, 2010 22:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

androsalvatore je napisal/a:
Natančno sem prebral vse poste še enkrat in prišel do zaključka, da s strani tistih, ki smo povprašali za mnenje, razloge in ki so nas nekatere stvari na omenjenem dogodku motile oz. so v nasprotju z verodostojno reprodukcijo zvoka, ni bila podana nobena žalitev, nikomur nismo želeli kar koli slabega ali kaj natolcevali, oz. pametovali, kot pišete nekateri. Celo opaziti je, da ste posamezne opazke sami navedli, da lahko spreminjate ali menjate temo.

Ravno tu je problem, vse kar je bilo napisano s strani nas nekaterih, ki smo podobno videli in slišali in je v nasprotju z ostalimi, ki hvalite vse povprek ne glede ali je dobro ali slabo, smiselno ali nesmiselno in debata, ki naj bi se razvila zaide v popolnoma drugo temo ali teme, ki nima oz. nimajo nobene zveze s tem dogodkom.

Je kdo mar omenil, da želi brezplačno kosilo ali še povračilo stroškov? Je kdo želel pridobite mnenje o postavitvi zvočnikov s strani proizvajalcev Sonus faber ali Chario? Je kdo omenil, da je bilo na sejmu Multimedije bolje in bolje pri katerem od nastopajočih velikih »gurujev« kot tu na tem dogodku?
Ne, vendar »poznavalec« ocenjuje »poznavalce« in razlaga kritično njihove postavitve na sejmu, odgovora, vsaj konkretnega z njegove strani pa ni oz. je tematiko obrnil v drugačne razprave in izmenjavo mnenj.
Glede na to, da so pri tem dogodku sodelovali strokovnjaki – »poznavalci« iz treh podjetij oz. trgovin (Audio galerija, Soul audio in Pear audio), bi človek pričakoval več ali pa vsaj odgovore in pojasnila na pomisleke, ki smo jih navedli.

Mislim, da nima smisla, da se vsaka tema, ki se odpre na tem ali sosednjih forumih konča s kranjsko klobaso in biro.

Tudi sam podpiram take predstavitve in so več kot dobrodošle in z veseljem se jih udeležim. Tudi res je, da jih je malo pri nas in bi bilo fino, če bi jih bilo več. A če kdo poda kako mnenje ali se s čim ne strinja ob obisku le teh, ni potrebno biti takoj užaljen in ogrožen, saj so tisti, ki organizirajo take prireditve pač bolj na udaru od drugih in na nek način javne osebnosti, kar mi, ki se le teh udeležimo kot obiskovalci pač nismo.

Mirno in brez kančka slabe vesti lahko podpišem.
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2010 01:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nič posebnega.
3 m narazen, ene slabih 20 stopinj na notri vsaksebi .

Pa če bi med zvočnikoma potegnil črto je ta za 15 stopinj "dvignjena"v prostor glede na zadnjo steno proti desni strani, oz. desnemu zvočniku. Desni je malo dlje od stene kot levi. Desni je 48, levi pa 40 cm, .

Desni je 80 od stranske stene, levi 90. Tudi tu je asimetrično.

Ni principa križanja pred poslušalcem in preslikava zadaj.. Je kar direkt oder pred tabo. Koliko daleč poslušaš pa niti ni bistveno, Če zadaj je lepo vse pošlihtano po širini, pregledno, celota, če spredaj pa bolj kot bi bil tik pod odrom; živo po globini, oblaki činel , godala ipd so "večji" in prostorsko bolj 3D, pa dinamika je globinsko bolj očitna. Tako kot bi stal tik pred izvajalci.

Soba je pa 4.9x 6 cca.
Nazaj na vrh
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2010 09:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... pa si poskusil dati zvočnike še dlje od zadnje stene kot le 40 cm?
Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2010 09:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stefi je napisal/a:
androsalvatore je napisal/a:

Mirno in brez kančka slabe vesti lahko podpišem.

Tudi sam se strinjam z navedenim.
Vsaka čast ljudem, ki so pripravljeni organizirati takšne dogodke in vlagajo svojo energijo in prosti čas. Kadar imam čas se z veseljem udeležim takšnih srečanj, saj si nabiram(o) novih izkušenj in spoznanj - širim(o) obzorja. Tako s poslušanjem, kot debatami, ki se razvijejo.
Opazil pa sem eno stvar, ki me je pričela zelo motiti in sicer pretirano hvaljenje (po sistemu, če boš ti pohvalil mojo zadevo, bom jaz tudi tvojo, ne glede na dejansko stanje) in slabo prenašanje konstruktivnih pripomb. Že večkrat sem doživel, ko so "audiofili" na vse pretege hvalili zadeve, ki niso igrale pravilno oz. so imele očitne anomalije (tukaj ne mislim na težave z akustiko sobe ali podobne zadeve ampak konkretno nepravilno skonfigurirane komponente). Ko pa sem podal vljudno pripombo, da ni vse tako kot mora biti, sem bil naenkrat brezveznik, ki kar nekaj teži oz. največji heretik, katerega bi bilo potrebno takoj križati!
Pa da ne bo prehude reakcije na moje pisanje, bi želel še omeniti, da na vse pripombe, ki sem jih dal, se je izkazalo, da so bile utemeljene in naknadno tudi potrjene - nekaj so jih priznali tudi sami konstruktorji!
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2010 11:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Itak, na 40 cm je bas ravno prav zbalansiiran.

Igra pa vseskupaj s sobo in prostorom, te zvočniki niso za near postavitve, rabijo velik prostor, moja soba je premajhna zanje. Je pa soba dobra, les pa visok strop. Pa kompresijci so, tako da lahko z drugačno postavitvijo kar temeljito spreminjam zvok.

NA vsake toliko spremenim, je pa to sedaj optimum glede na sobo. Sem ga našel na uho. Smo pa enkrat kasneje tudi za hec temeljito zmerli, pa je bila optimalna meritev enaka postavitvi 'Wink'
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stran 7 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu