Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Audiofilski večer v VKLOP-u!
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2010 19:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Antony je napisal/a:
Wolumen je napisal/a:
Dej nehite ga srat jaz vas mel za taprave možakarje zdaj pa tuki gor jamrate kot ene sitne babe.Pač bila je sreda in veliko folka dela popldne ali pa so imeli druge obveznosti.Mene ni bilo iz varnostnih razlogov ker jaz sem DOST NOR in bi se zelo hitro moji cekinčki preselili v druh mošnišek.

Smile dobra dobra. Mogoče bi res moral pred obiskom narest blokado na računu za nekaj dni, da se eforija poleže.

@ajka: seveda dopuščam, da nekatere to ne zanima, samo, ani ravno uživanje v glasbi in spoznavanje novih meja pri reprodukciji glasbe čar audiofilstva? Poleg tega pa obisk priznanje slo avtorju za delo.
In, ja, TV dnevnik je res ena velika žalost, je bolje, da ga sploh ne gledaš, saj je za rezat žile.

Tipična "neaudiofilska" napaka, zapravljat denar do amena, menjavat komponente non stop (trange frange) !!!! To ni suština in cilj audiofilije !!!!! Trgovca pa !!!
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2010 22:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

TUTTI je napisal/a:
Takole, ko poslušam razne komentarje na njegov račun (v tej in drugih temah foruma), se mi zdi kar malo čudno, saj je on edini, ki svoja vrata trgovine na široko odpre vsem, ki radi zahajate vanjo, sočasno pa vas vedno počasti s pijačo in še čem. Se vam to dogaja tudi drugod? Verjetno na kaj takega v Avstriji, Nemčiji ali drugje po svetu niste naleteli, a je to očitno mnogim premalo. Se kdaj postavite v njegovo kožo? Kako bi vi reagirali? Seveda mislim na vaše komentarje, pa ne na tiste o zvoku in aparatih ampak one druge.
Lp
Vojko

TUTTI, si že pozabil... Asociacija: Hi Fi Journal? Ko smo imeli Slovenci dobro priložnost za svojo audio revijo... Ma, kje pri nas raje nažagamo 5 kubikov drv za metat pod kolena... Pa ne moremo Slovenci iz svoje kože!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TUTTI

Pridružen/-a: Tor Mar 2010 19:56
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2010 23:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen Vinylfan,

tudi pod razno nisem pozabil. Le upal sem, da se bo to po desetih letih in več morda končalo in bo zapihljal nov veter.
Ko človek vse to posluša, mnogokrat zgolj natolcevanja, ali prebira in neglede na tematiko o kateri teče beseda, včasih ne ve ali bi se do solza nasmejal ali kar razjokal.

Avdiofilska srenja je včasih zares zanimivo združenje posameznikov, ki dostikrat sami nič ne naredijo in prispevajo v dobro drugih, imajo pa toliko za povedati, da bi lahko ustanovili Adiofil Export-Import.
Že davno mi je eden mojih kolegov dejal: "Veš, če bi lahko Slovenci izvažali "foušarijo", bi bili najbolj bogata država na tem planetu."
Lahko bi pričeli z bolj konstruktivnimi debatami in lepo bi bilo, da bi se tisti "nejeverni" korenjaki enkrat naposled opogumili, kaj konkretnega naredili in pokazali ter na ta način sebi in drugim dokazali, da so tisto nekaj v kar so verjeli in ne le "blebetajoče čenčarice".

Da, HiFi Journal je šel v "maloro" in razkril vam bom eno od podrobnosti zakaj je temu bilo tako - mislim, da bo sedaj nekaterim morda celo žal.
V tistem času smo med drugim skupaj z enim tedanjih sodelavcev HiFi Journala pripravili obsežno raziskavo, ki je njemu služila za diplomsko delo in sicer glede branosti omenjene revije. Le ta je pokazala, da je glede na prodano število izvodov presenetljivo veliko bralcev. Hm, se sprašujete kje tiči zajec? Ravno v tem je ključ zatona omenjene slovenske revije (kljub trmoglavosti celotnega tedanjega uredniškega tima), da je tedanji izdajatelj prodal recimo en izvod omenjene revije, le tega pa je v povprečju bralo od 4 do 10 bralcev. In ni čudno, če posameznik ne kupi revijo, ki ga zanima in s tem prispeva za njen obstoj, kaj šele da bi jo zbiral in po mnogih letih še vedno našel kaj zanimivega v njej. Potem, ko le te ni pa "joka" za njo? Verjetno se podobna zgodba sedaj dogaja tudi na Hrvaškem, ko smo bili priča imeti v rokah zadnjo številko hrvaškega HIFI Choice-a.

Sedaj so tako popularne komponente Vintage, veliko med njimi jih je bilo testirano v HiFi Journalu in marsikaj bi lahko posameznik o njih zvedel tudi danes. No tako pa so popularne tudi mnoge tako imenovane Vintage komponente, ki, če sem čisto odkrit s tem nimajo nobene zveze in ne zaslužijo tega naziva, vse skupaj pa je dodatno še marketinško podprto, da se lahko ob poplavi novega proda tudi še kaj starega, bolje da ne rečem zastarelega, ki dejansko služi le še v zbirateljske kolekcije.

Torej kot vidiš, tudi sam opažam, da Slovenci resnično ne moremo iz svoje kože. Škoda, da si tudi v tem ne iščemo vzornike iz tujine, ko je itak vse kar od tam prihaja boljše in cenjeno - med drugim tudi Hi-Fi.

Mislim, da bi se vsak pri sebi moral malo zamisliti, potem bi bil svet lepši in prijaznejši, tudi avdiofilski.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: +38631665138
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2010 23:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

TUTTI tole bo kar drzalo samo med branjem in spremljanjem teme ne morem mimo obcutka, da so 'prazno' polemiko zaceli tisti, ki so bili na srecanju. Ne skocit, lepo prosim! Odziv bi bil lahko bolj zrel.

Cisto normalo je, da ne morejo(mo) na duzenja priti cisto vsi, pa, ce nas se tako zanima zato bi tisti, ki so bili tam lahko bili nasa usesa.

Pricakoval sem, da bom zvedel kaj vec o zvoku pa so se te informacije hitro koncale in sprevrgle v nam znacilno komuniciranje. Zal komunikacija ne poteka na nivoju zvoka in njegovega napredka v smeri obcudovanja ampak na nivoju neke tekmovalnosti kdo bo koga za karkoli ze.

Mogoce imamo problem, ker ne znamo nic konkretnega napisati, se nic konkretnega vprasati, razen kr' neki. Pravzaprav izpade, da ne znamo uporabno komunicirat.

Potem pa se zacnemo meniti se o trgovcih in izdelovalcih, ki dejansko nudijo vec kot korekten odnos, lahko se rece prijateljski. Tule kar zmanjka besed.

Domaca ali tuja pamet to je vedno zanimivo a kaj ko je tuje vedno boljse pa ne samo pri nas.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 00:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Najprej moram "naš forum" pohvaliti,da je v veliki meri "demokratičen" in vsebuje bogato "pluralnost" mnenj... Tako tudi naj ostane ...
Zato se moramo še učiti "poslovne etike in bontona" najsi bodi to kupec, trgovec, proizvajalec,da ne rečem novinar,ki kaj napiše ...
Vsi so(smo) samo ljudje in se v veliki večini čisto normalno obnašajo(obnašamo) ...
Seveda pa je tudi nekaj takih ,ki jih lahko označimo za "excesne" ... Tukaj niso izuzeti niti posamezni kupci, ki se velikokrat obnašajo nesramno, češ jaz imam denar, boš plesal kot jaz igram ali trgovci, ki popluvajo vse kar oni ne prodajajo in da ne rečem še kaj hujšega ali proizvajalci, ki gladko izjavijo "da je njegov izdelek najboljši na svetu"(To ne velja zate Vojko, ker iz tvojih ust tega nisem slišal) ...
To pa ni več foušija ampak zgolj objektivno gledanje ...

Žal je pa "človek" po naravi "len sesalec", ki ima pa dar "govora" in nekateri raje "govorijo" nekateri pa "delajo" ...
Temu se pa ne bomo mogli nikoli "ognit"...

Pa še nekaj o "domači" pameti ... Žal smo si sami krivi za "sodobno" gledanje življenja ... Nismo "in", če ne gremo v tujino na "počitnice", če ne gremo v tujino po nakupih, zadnje čase hodijo ženske v tujino rojevat in k tujim dr. se zdravit, v hiši ni več domač "hrastov parket " dober, mora biti "mahagonij", da ne govorimo,da naše šole nisvo več dobre je treba v tujino. Ja potem pa nam bo Slovenski HI FI "dober" !!!
TUTTI

Pridružen/-a: Tor Mar 2010 19:56

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 01:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvočnik, moj namen ni bil kritizirati ali je nekdo prišel ali ne. Popolnoma normalno je, da se včasih pač ne izide kljub našim željam in hotenjem.
Hotel sem samo omeniti, da mnogih, ki bi "kao" bili radi "IN" in povsod, pa so tedaj, ko se nekaj dogaja raje doma, kljub temu, da imajo čas - le volje ne.
Sicer pa se v celoti strinjam s teboj kar si napisal.
Dušan, taka je pač sodobna narava modernega človeka, pa saj vsak dan to videvamo okoli sebe, še posebno ob vikendih, ko so glavno zbirališče in sprehajalne stezice SHOPING CENTRI. Potem kaj več kot to očitno tudi nemoremo pričakovati. Tisto kar je bilo nekoč normalno je danes abnormalno in kar je imela tujina imamo danes mi in očitno "ful" uživamo v tem.
Sploh me ne čudi, ko se posameznikom strena in gredo v planine ovce past, namesto da še naprej delajo v tej norišnici in dirki za (??????).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: +38631665138
matej

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:07
Kraj: laško

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 08:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

TUTTI je napisal/a:
Tudi pod razno nisem pozabil.

Tudi jaz nisem pozabil! Še vedno imam vse številke HI-FI Journala, saj je bila revija (poleg Audiofila) v tistem času na tem prostoru neprecenljiva. Hvala vsem, ki ste nam takrat omogočili nepozabno izkušnjo.
Mogoče bi bilo zanimivo malo bolj natančno predstaviti tehnične lastnosti tvojih zvočnikov. S tem mislim na to, katera je bila osnovna ideja za razvoj (kaj si želel z njimi doseči), katere osnovne konstrukcijske prijeme si uporabil za dosego ciljev, zakaj si uporabil točno te enote, koncept kretnice... Na predstavitvi v Vklopu nisem bil.

LP in veliko uspehov v prihodnje
Nazaj na vrh
Njegoš

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31
Kraj: LUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 09:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spoštovani gospod "TUTTI", zanima me cena vaših zvočnikov in optimalna rešitev celotne sinergije sistema, da ob poslušanju glasbe na sistem pozabiš-izgine ostane samo glasba. To bi bil, če bi bil, ko bi bil dober test, tudi izziv za novo demo verzijo, vaši zvočniki, vse ostalo skrito za zaveso domače tuje vseeno kaj, seveda brez skrinjice nebi šlo v katero bi vsak oddal svoj glas.
Na razpotju, veš,
ostal boš sam,
gre'š pa gre'š pa gre'š-
a kdo ve kam.
Greš pa greš pa greš,
a kdo ve kod
gre prava pot.
Lp
Nazaj na vrh
Johny

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 3:32

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 13:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bil na predstavitvi zvočnikov in užival. Ne z vsemi CDji, tisti iz publike mi niso bili najbolj pri srcu, pa Norah Jones me je nekam razočarala. Skupni vtis je bil, da so na sejmu igrali boljše, po mojem okusu takrat celo najboljše z izjemo Avantgardov. Hvala Tuttiju za glasbeno gostijo!

Uroš
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 21:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

TUTTI je napisal/a:
V tistem času smo med drugim skupaj z enim tedanjih sodelavcev HiFi Journala pripravili obsežno raziskavo, ki je njemu služila za diplomsko delo in sicer glede branosti omenjene revije. Le ta je pokazala, da je glede na prodano število izvodov presenetljivo veliko bralcev. Hm, se sprašujete kje tiči zajec? Ravno v tem je ključ zatona omenjene slovenske revije (kljub trmoglavosti celotnega tedanjega uredniškega tima), da je tedanji izdajatelj prodal recimo en izvod omenjene revije, le tega pa je v povprečju bralo od 4 do 10 bralcev. In ni čudno, če posameznik ne kupi revijo, ki ga zanima in s tem prispeva za njen obstoj, kaj šele da bi jo zbiral in po mnogih letih še vedno našel kaj zanimivega v njej. Potem, ko le te ni pa "joka" za njo? Verjetno se podobna zgodba sedaj dogaja tudi na Hrvaškem, ko smo bili priča imeti v rokah zadnjo številko hrvaškega HIFI Choice-a.

Tudi jaz sem bil zelo razočaran, ko sta usahnili najprej "Slovenski audiofil", ki ga je izdajal gospod Kuzma, in nato še "Hi-Fi journal". Ti reviji sta bili edini medij (če izvzamemo občasne članke v časopisnih prilogah, kot je na primer "Delo in Dom"), ki sta nas v slovenskem jeziku osveščali in obveščali o stvareh in dogodkih v zvezi z Hi-Fi -jem. V tistem obdobju elektronski mediji še niso obstajali, oziroma niso bili tako razširjeni kot danes. Ni treba posebej omenjati, da sem kot mlad (ali mlajši Confused ) ljubitelj tega hobija, dobesedno požiral vse informacije, ki sem jih dobil iz omenjenih revij. Na obe reviji sem bil naročen in z nestrpnostjo sem čakal datum, da prispe nova številka. Večkrat sem tudi obupaval nad nerednim izhajanjem Rolling Eyes . Saj sem prebiral tudi nemške in angleške tovrstne revije, a naše so bile vendarle nekaj posebnega.

Seveda hranim komplet vseh izvodov obeh revij in še danes občasno pogledam kaj za nazaj, kakšne informacije o komponentah ali članki, na katere se spomnim, da so nekje v teh revijah, ali pa grem čisto na slepo kaj iskat in tudi marsikaj najdem. Very Happy

V največje veselje pa mi je, ko kakšen "stanovski kolega" išče kakšne informacije o starejših komponentah in mu rečem: "Čakaj malo, naj pogledam...". In ko brskam in izbrskam iz mojega "arhiva", kaj koristnega, takrat se vsakič posebej zavem, kakšna zakladnica podatkov in audio literature se nahaja v mojih rokah... No, da ne spesnim cele opere ali slavospeva, bom prekinil Laughing .

Torej, hotel sem reči, da ko se ozrem nazaj ugotavljam, da mi ni žal niti tolarja (ja, takrat so bili še tolarji, ne euri!), ki sem ga potrošil za te revije. Saj je lepo, če si ljudje revije medsebojno izposojajo, a od tega izdajatelji nimajo neke finančne koristi in posledično se revija ne more več sama sebe financirati.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jap ...tud jaz imam vse izvode hi-fi jurnala ,plus tega en kup what hi-fi jev iz tistega časa,nekaj revij stereoplay,pa tisto hrvaško hi fi revijo sem tudi velikokrat kupil,itd.... Laughing

vse imam še spravljeno v omari,kaj veš kdaj ti prav pride . Rolling Eyes
Nazaj na vrh
AUDIOEXPERT

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 14, 2010 16:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Drago,pa stare playboye maš tud ? Aja,takrat te muce še niso zanimale... Laughing
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 557 500
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 14, 2010 17:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AUDIOEXPERT je napisal/a:
Drago,pa stare playboye maš tud ? Aja,takrat te muce še niso zanimale... Laughing

tud .mene so muce zgodaj zanimale.saj veš kolk imam stare otroke. Wink
Nazaj na vrh
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 14, 2010 21:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kruta realnost Rolling Eyes
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 15, 2010 20:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
Kruta realnost Rolling Eyes

LP

Vsekakor se moramo zavedat,da zelo velikega biznisa v audio industriji_hi-fi_hi-end ni ...
Kriva je sodobna potrošniška družba in mi "neumni kupci" ,ki se ulovimo na "trnek" ... Večkrat letno kupujemo telefone,mp3 predvajalnike in raznorazno ceneno "elektronsko robo",ki s pristopnimi cenami drago plačamo izdelek in s tem kujemo dobiček "proizvajalcem_trgovcem" ...
Po drugi strani pa nočemo dati "normalen" denar za pravo audio aparaturo,ker se nam zdi predraga in se do onemoglosti "cenkamo" in se s tem ne zavedamo,da tako škodimo tudi sebi ker bo tako v prihodnosti na trgu samo "plastikfantastik" ...

Vseeno pa ni tako "pesimistično" kot izgleda na prvi pogled...
Globlji vpogled v "globalno audio industirjo" pa vidimo,da so povezave od vsepovsod...Če kdaj, je sedaj priložnost,da se uključimo v to dogajanje...
Važne so ideje in realizacija le teh ... In če se izkaže rešitev za zelo dobro ni potem važno iz kje ta izdelek prihaja ... Tako srečamo posamezne projekte iz Bosne,Srbije,Grčije,Rusije,Poljske zakaj tudi ne iz SLO, samo "koncept" je važen ... Svet potrebuje in prepozna kvaliteto,ki jo je treba potem na pravi način tržit !!!
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 6 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu