| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Jan 20, 2011 12:40 Naslov sporočila: |
|
|
Oj družba!
Moja ljubiteljska moderatorska vloga se končuje. Glede na to da smo skupaj preživeli skoraj tri leta, se čutim dolžnega pojasniti zakaj temu tako. V tej zvezi spodaj kopija pisma poslanega tranciju. Čisto na kratko pa takole... forum me je prerasel in za nadaljnji razvoj potrebuje sposobnejšega moderatorja, ki bo dal nov zagon.
Lep pozdrav vsem!
Oj tranci!
S tabo sem vse od štartanja foruma, vanj sem ljubiteljsko vložil skoraj tri leta svojega življenja in v tem času smo ga s skupno močjo vseh aktivnih soforumašev vzdignili na zavidljiv nivo. O tem pričata tako naraščajoče članstvo, kot tudi pritegnitev več stručkotov s kilometrino, ki radi sodelujejo.
Razvili smo se v vodilni slovenski audio medij, od tukaj dalje pa se jaz več ne vidim v vlogi moderatorja, saj se ne čutim dovolj strokovno in slušno podkovanega, kakor tudi ne posedujem dovolj življenjskih izkušenj, da bi znal kvalitetno animirati naraščajoče in čedalje izkušenejše članstvo, ter v konfliktnih stanjih ustrezno ukrepati in obvladovati situacijo.
Ker forumu želim le najboljše, predvsem pa da bi se s takšnim tempom razvijal tudi v bodoče, prepuščam taktirko sposobnejšim. Mislim, da so postavljeni dobri temelji, za novi korak naprej pa je treba nove svežine in novih moči. Glede na to da te že dolgo poznam in vem da si sposoben, me ni prav nič strah za prihodnost našega foruma. Sestavi si sposobno ekipo ljubiteljev glasbe in dobrega zvoka, ki bo dala forumu nov zagon in novim zmagam naproti!
Uživaj in smo na vezi.
Aljoša |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Jan 20, 2011 13:50 Naslov sporočila: |
|
|
Težava je v tem, da resnično sposobni prakticirajo samokritiko, pri čemer pa znajo čest tudi pretiravati!
Za razliko od njih pa je nesposobneži ne poznajo(koliko pa je samokritičnih politikov? ).
Tvoja odločitev bo osiromašila forum, ki potrebuje več ljudi kot si ti!Zato raje še enkrat premisli!
Najslabše kar bi se lahko zgodilo, je, da bi namesto tebe prišel kak repotenten tip(en par jih je tudi tu), čeprav sicer mislim, da administrator ni po kisli župi priplaval.
Jaz paravim:kar ostani, si že čisto pravi!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Čet Jan 20, 2011 14:07 Naslov sporočila: |
|
|
yes, Aljoša, ostani.
Mogoče malo preresno jemlješ, ampak bistvo moderiranja je formalno urejanje (deljenje tem, združevanje tem, premikanje,....) in ne vsebinsko poseganje v samo sporočilo.
Kdo pravi, da moraš biti vrhunski strokovnjak za vse o čemer je govora?
Kot da bi moderator na kakšnem avtomobilskem forumu moral biti strokovnjak za kleparijo, ličarijo, barvanje, avtoelektriko in mehanske sklope, hkrati pa poznati vse znamke, modele in motorne variante na pamet in biti sposoben v usnje preobleči volan, stapecirati sedeže, narediti generalko na motorju in poznati ves proizvodni program za olja Castrol, Mobil, Esso,.......vse to v eni osebi?
To je totalno nesmiselno.
Bolj pomembno je, da ti je to hobby, sprostitev, imaš veselje do tematike, kateri je namenjen forum, v tem primeru audio temam...to vem, da te veseli.
Za neprimerne vsebine, žaljenje drugih uporabnikov,....tega sploh tukaj ni oziroma hudo zanemarljivo....pa boš ja poskrbel?
Premisli še enkrat in hitro pobriši svoje sporočilo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 20, 2011 16:11 Naslov sporočila: |
|
|
jaz aljošo razumem.......
z mnogimi se pozna....
nobenemu se noče zamerit....
veliko jih včasih v žaru -efektu pretirava z izrazi....
zato spoštujem njegovo sporočilo.
aljoša .....pametna odločitev....
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Jan 20, 2011 17:14 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | aljoša .....pametna odločitev....  |
Res je
Trensi pa v iskanje novega administratorja.
Krokar. Ti pa ne moreš iz svoje kože-vedno je treba malce podjeba..ti  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Čet Jan 20, 2011 17:47 Naslov sporočila: |
|
|
| stormsonic je napisal/a: |
Za neprimerne vsebine, žaljenje drugih uporabnikov,....tega sploh tukaj ni oziroma hudo zanemarljivo....pa boš ja poskrbel? |
Lahko ga začasno dodelimo kakšnemu drugemu forumu, da bo videl, kakšna milina je tukaj.
Aljoša, kot je rekel stormsonic, primarni namen moderatorja je skrb za upoštevanje forumske politike, dobro pa je tudi, da premore zmožnost objektivne razsodnosti. In kolikor te poznam, ustrezaš obojemu.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Jan 20, 2011 18:16 Naslov sporočila: |
|
|
audiofill, podpiram tvojo odločitev. Če se tako počutiš, se tako počutiš. Audio in pripadajoča družba pa ti ostane tudi brez moderatorskega statusa.
lp, matej _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Jan 20, 2011 19:23 Naslov sporočila: |
|
|
Naš Tadej je star štirinajst mesecev in se uči sam jesti...
[/img] _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Jan 20, 2011 19:23 Naslov sporočila: |
|
|
Pravzaprav ni kaj komentirat - če si se tako odločil, potem tako pač bo in bomo to morali sprejeti. Malo težje bo to za prime-administratorja, ki bo moral najti nadomestilo zate, pa tudi za ostale administratorje/moderatorje, ki si bodo morali tvoj delež posla razdeliti (razen če ne boš do takrat ostal kot V.D. ). Ne morem pa se strinjati z tem, ko navajaš za enega od razlogov, da nisi dovolj "strokovno podkovan". Po moje si preveč samokritičen. Sicer pa strokovnost ni najvišji pogoj za to delo. Moderiranje je bolj "politična funkcija".
lep pozdrav! _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49 Prispevkov: 117 Kraj: Druga vrata levo
|
Objavljeno: Ned Jan 23, 2011 02:04 Naslov sporočila: |
|
|
| Ni mi jasno zakaj bi moderator moral biti samo en. Po mojem mnenju to vlogo opravljaš zgledno, in če si preobremenjen, naj se ti dodelijo pomagači oziroma kolegi. Vsi večji forumi imajo ekipo moderatorjev, pričakovati, da bo en sam človek hendlal zadeve, in še to na popolnoma ljubiteljski neplačniški ravni, je skrajnje utopično. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Tor Feb 01, 2011 20:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Najhitrešji SnowMobile - Subaru Impreza WRX STI! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Sob Feb 05, 2011 20:35 Naslov sporočila: |
|
|
Po novem zakonu:
Prijavljam svojo soprogo:
1. Že 23 let vsak dan dela na črno. Kuha mi kosilo, namesto da bi me peljala v restavracijo in z DDV pomagala državnemu proračunu ter gostincu k večjemu zaslužku ter posledično tudi večjem davku spet v državni proračun.
2. Enako dolgo pospravlja in gospodinji, namesto da bi najela gospodinjsko pomočnico in s tem zmanjševala brezposelnost v Sloveniji in plačevala DDV pomočničinih računov.
3. Osem let vsako pomlad, odkar smo se priselili v svojo hišo, zasadi vrt in na njem prideluje zelenjavo ter s tem ogroža uboge slovenske trgovce in goljufa državo, saj od pridelanega ne plačuje DDV, niti davka na dohodek, ogroža pa tudi sosedo, ki se preživlja izključno s kmetijstvom.
4. Vsak dan se vozi s svojim avtomobilom v službo, namesto da bi najela taksi (drugih povezav namreč nima). Resda je plačala vse davke, ko je avtomobil kupila, ter v veliki meri prispeva v državno blagajno vsakič, ko natoči gorivo, a država bi imela veliko več, če bi plačevala taksi. Ne nazadnje s tem odžira delo poštenemu obrtniku.
5. Njen največji greh pa je, da kljub temu, da dela v vzgoji in izobraževanju in ji to predstavlja osnovno dejavnost, s katero služi za preživetje, ne boste verjeli, doma sama vzgaja otroka ter s tem odžira delo lastni stoki.
Prijavljam svojega sina:
1. Lansko leto je na črno fotografiral poroko svojega bratranca, izdelal album in fotografije. Za delo je bil tudi plačan, saj je od tete dobil celo domačo salamo (neobdavčeno). Ker smo jo jedli vsi, smo najbrž vsi še dodatno v prekršku, saj s tem podpiramo delo na črno.
2. Vsako zimo skida sneg na dvorišču pred hišo in spomladi prelopata ženin vrt. Za delo je tudi plačan, saj mu vedno dam kakih 20 evrov. Tu sem tudi sam v prekršku, on pa, ker ne plača DDV.
Prijavljam tudi sebe:
1. Prijavljam se za naprej in za nazaj, ker sem večinoma sam gradil hišico, obmetaval stene in polagal ploščice, montiral vrata in urejal okolico. Vsaki dve leti tudi sam prebelim celo hišo in opravljam drobna popravila. Vsa dela so opravljena in neobdavčena. Država je z mano ogromno izgubila in ni čudno, da je državni dolg tak, kot je. Vse zaradi takšnih, kot sem sam. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sob Feb 05, 2011 22:29 Naslov sporočila: |
|
|
Saj kaj drugega kot sarkazem nam ob teh (ne)umnih snovalcih zakonov niti ne preostane. Pri teh ljudeh zdrav razum in življenskost ne domujeta.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sob Feb 05, 2011 23:50 Naslov sporočila: |
|
|
Sicer mi gre naša oblast super na živce(topogledno jo prekaša le še opozicija! ), a malce ji moram stopiti v bran!
Bolj razviti sistemi od našega namreč okoli teh reči (tudi) ne poznajo nikakršnega pardona!Saj človek iz tega res lahko vleče marsikatere banalnosti in se tudi v kaki Nemčiji iz njih delajo norca, je pa tudi res, da mora prav vsaka država nekje najti denar za funkcioniranje.
Žena pa bi mi prišla ceneje, če bi zanjo plačeval državi kot pa me pride tako!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|