| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16 Prispevkov: 967 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Ned Feb 23, 2014 15:13 Naslov sporočila: |
|
|
Ja mi je še kapnilo (včeraj sem tako iz prve) za Mage, poleg omenjenega, morebiti še kakšna končna - kakšen prefinjen Acchuphase 200 (nisem slišal..) pri AG..., za manj keša, pa manj prefinjena (stvar okusa...) Krell evo 400 mono v Vklopu(če), za primerno ceno (seveda če sta po "okusu", nisem poizkusil, tehnično sta), več bi lahko vedel npr @zvočnik iz njegove "prakse"..
Če je prioriteta huda (midhigh), se lahko tudi ostane na lampašu, a z kompromisom (problemom), ki ga omenja epic v odstavku - o strelu v prazno....
Zgleda pa nekam večja izbira ampov za Mage, kot zvočnikov za OTLe... lp |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 030-353370 |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Ned Feb 23, 2014 17:30 Naslov sporočila: |
|
|
Pri damping faktorju imamo dva ekstrema, under-damped in over- damped. Najti idealni oz. območje okrog critically-damped je pa druga pesem.
Nekaj se lahko prilagaja tudi z autoformerji, če je že taka potreba, tudi damping se lahko s tem množi enakomerno kot impendanca.
Še enkrat pa povem, da je bil na 20.1 in Mc2 mc1250 bas slabši in manj definiran, nič bolj izrazit, globji z večjim slamom kot pa na gm200. Zdaj pa poskusite in si naredite svojo razlago.
Damping gm200 je 12, mc2 pa preko 400, če se še prav spomnim....
Tema je pa gm400, tranzistorski ojačevalec! _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live.
Nazadnje urejal/a berni Ned Feb 23, 2014 22:11; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Ned Feb 23, 2014 18:13 Naslov sporočila: |
|
|
| pinus je napisal/a: | Ja mi je še kapnilo (včeraj sem tako iz prve) za Mage, poleg omenjenega, morebiti še kakšna končna - kakšen prefinjen Acchuphase 200 (nisem slišal..) pri AG..., za manj keša, pa manj prefinjena (stvar okusa...) Krell evo 400 mono v Vklopu(če), za primerno ceno (seveda če sta po "okusu", nisem poizkusil, tehnično sta), več bi lahko vedel npr @zvočnik iz njegove "prakse"..
Če je prioriteta huda (midhigh), se lahko tudi ostane na lampašu, a z kompromisom (problemom), ki ga omenja epic v odstavku - o strelu v prazno....
Zgleda pa nekam večja izbira ampov za Mage, kot zvočnikov za OTLe... lp |
Daj se ti ukvarjat z vintage, kjer si doma in obvladaš, predvsem JBL. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

|
Objavljeno: Ned Feb 23, 2014 21:23 Naslov sporočila: |
|
|
Ojla, @castor, nič te ni slišati, te je kaj zmotilo, ne se razburjati...
Ja, delno imaš prav, glede JBLov - mi je vse jasno (tako novih, kot vintage)..
No, nekaj malega mi je jasno, če dovoliš, tudi o ojačevalcih..
In seveda, glede tistega, kar sem prej napisal - sem bil vprašan, drugače ne bi, ker z debato, sem v bistvu že prej zaključil...
Torej, nekaj ampov (solidnih), sem že dal osebo skozi, kar nekaj sem jih slišal okoli, in, kot vidiš, imam tudi sedaj doma nekaj malega od tega, "pod roko", "vintage" CAT (po tebi), si lahko ogledaš še enkrat danes na "audiomarktu" pod endversterkers..
Seveda me prav boli, kaj bo kdo kupil, oz skombiniral, to je njegava stvar, oz njegova preferenca...
No, vseeno, berni, še ta off topic, potem, imaš prav - komot na naslovno temo...
Glede extremov pri damping faktorju imaš prav... Če je prenizek, pa tudi previsok, delujeta slabšalno.. Pri nekaterih zvočnikih je potreba po njem večja, pri drugih manjša..
Kot vidiš, ti Mc.I.a nisem omenjal (predlagal), ker, ni moj sound, neprepričljiv pri kontroli basa, slab slam, zvok neka stara klasika , meni malenkostno dušen, meglen, mislim, da posledica autoformerjev, drugače pa trpežne mašine... Že pred 20 leti, je imel znanec solidno Mc.I. končno na JBLih (stara ameriška klasika , a meni je Counterpoint bolj sedel)...
Recimo Cello ali M.Levinson (ta je npr partner na prezentacijah JBLov), meni ne sede na JBL , ne svetujem tudi za Mage). Precizen, hiter zvok, a meni nekoliko tanek, nervozen..
Krell, ne mali, ne vsi, ta hudi, z watažo (tudi, če jo rabiš samo tretjino), imajo večinoma "srednje" vrednosti damping f. , predimenzionirano napajanje (to šteje, ne sama cifra watov), to je bolje od prej omenjenih ampov (strukturiran bas, s kontrolo, slamom, sprejemljiv midhigh, s pred na lampe tipa CAT, oz podobnega, preiskušeno doma, nekoliko raje pa imam komplet CAT), zna biti ok za Mage, zato, sem ga prej omenil, poleg Pass XA in Acchuphase...Pass XA, pa npr solidno sede na M.Logan (preverjeno,slišano..).
No, sorry, če sem koga preveč "motil"... lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Pon Feb 24, 2014 11:07 Naslov sporočila: |
|
|
| pinus je napisal/a: | Ojla, @castor, nič te ni slišati, te je kaj zmotilo, ne se razburjati...
No, vseeno, berni, še ta off topic, potem, imaš prav - komot na naslovno temo...
Glede extremov pri damping faktorju imaš prav... Če je prenizek, pa tudi previsok, delujeta slabšalno.. Pri nekaterih zvočnikih je potreba po njem večja, pri drugih manjša..
Kot vidiš, ti Mc.I.a nisem omenjal (predlagal), ker, ni moj sound, neprepričljiv pri kontroli basa, slab slam, zvok neka stara klasika , meni malenkostno dušen, meglen, mislim, da posledica autoformerjev, drugače pa trpežne mašine... Že pred 20 leti, je imel znanec solidno Mc.I. končno na JBLih (stara ameriška klasika , a meni je Counterpoint bolj sedel)...
Recimo Cello ali M.Levinson (ta je npr partner na prezentacijah JBLov), meni ne sede na JBL , ne svetujem tudi za Mage). Precizen, hiter zvok, a meni nekoliko tanek, nervozen..
lp |
Mislim, da si narobe razumel .
Mc2 ojačevalci niso enako kot Mcintosh. To so SS brez autoformerjev seveda. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

|
Objavljeno: Pon Feb 24, 2014 11:50 Naslov sporočila: |
|
|
@berni - ja, res je.. V prejšnjem tvojem postu sem na hitro "prebral", da omenjaš Mc Intoshe , ki sem jih potem, poleg ostalih,"opisal", nič hudega...
No tega mc2, ki te ni "navdušil", nisem slišal, kar pa sem na kratko opazil na netu, kaže na uporaben ojačevalec za "določene namene" v svojem kvalitativnem rangu...Mislim pa, da Magiji vseeno zaslužijo kaj bolj prefinjenega... lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Pon Feb 24, 2014 12:17 Naslov sporočila: |
|
|
| pinus je napisal/a: | @berni - ja, res je.. V prejšnjem tvojem postu sem na hitro "prebral", da omenjaš Mc Intoshe , ki sem jih potem, poleg ostalih,"opisal", nič hudega...
No tega mc2, ki te ni "navdušil", nisem slišal, kar pa sem na kratko opazil na netu, kaže na uporaben ojačevalec za "določene namene" v svojem kvalitativnem rangu...Mislim pa, da Magiji vseeno zaslužijo kaj bolj prefinjenega... lp |
Bom pa za hec preizkusil moj OTL GM200 s "Speltz" zero autoformerjem in bom poročal.  _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

|
Objavljeno: Pon Feb 24, 2014 12:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Ok, mogoče boš kaj pridobil, samo, da se ne "dotakne" odlične transparentnosti, svežine, ki jo že imaš sedaj... lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|